1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Tangkahan

Bijzondere natuur in Tangkahan

Tijdens een rondreis Sumatra mag je de jungle van Tangkahan niet overslaan, gelegen aan de rand van Gunung Leuser National Park. Een fascinerend junglegebied dat puur en ongerept is. Even weg van de bewoonde wereld en genieten van de natuur om je heen. Er leven in Tangkahan geen orang-oetans, maar wel andere aapsoorten en kleinere dieren die je wellicht ’s nachts weleens zult horen. Voor ons geen straf om ’s ochtends wakker te worden met al die dierengeluiden om ons heen.

 

De groene jungle van Tangkahan

Weer in Tangkahan

Tangkahan heeft een tropisch klimaat. Het regenseizoen is van half oktober tot maart. Het kan dan flink regenen, maar de regen valt meestal in de namiddag. De overige maanden regent het ook soms. De temperatuur ligt het hele jaar tussen de 25 en 35 graden. Voor een uitgebreid overzicht van het klimaat in Sumatra verwijzen wij je graag naar onze klimaatpagina.

 

Kaart van Tangkahan

Tangkahan ligt op ongeveer vier uur rijden van de hoofdstad Medan en twee uur rijden van Bukit Lawang. Tangkahan ligt in de jungle dus de weg er naartoe is niet in goede staat. Het is meer hobbelend naar de jungle van Sumatra. Onderweg zie je palm- en rubberbomen, kleine dorpjes en veel scooters die op weg zijn naar de grote stad. Het is een bijzondere rit waar je continu een glimp van de groene natuur opvangt.

 

Top 2: leuk om te doen in Tangkahan

In de jungle van Tangkahan is de natuur dé bezienswaardigheid. Het is een plaats waar diverse activiteiten op nummer één staan. Wat dacht je van een trekking door de jungle of misschien tuben op de rivier? In onderstaande top 2 nemen wij je al even mee naar Sumatra.

 

1. Trekking door de jungle

In Tangkahan worden diverse trekkings georganiseerd. Aan jou de keus of u alleen een ochtend op pad wilt, de hele dag of misschien wel twee dagen. Alle trekkings worden gedaan met een lokale, Engelssprekende gids. Hij neemt je mee naar de mooiste stukjes van de jungle, kleine watervallen en leer je meer over de fauna en de schitterende flora die hier leeft. Zo staan er enorme ficusbomen in de jungle en leven er hier vlinders, gibbons en makaken.

 

 

2. Tuben op de rivier

Wil je even helemaal ontzorgen en alleen maar relaxen? Dan is tuben iets voor jou! Het is een leuke manier om de natuur goed in je op te nemen. Je vaart in een autoband over de rivier en kunt genieten van de weelderige natuur om je heen. Misschien spot je wel een aapje hoog in de bomen. Tijdens het tuben wordt gestopt bij een heetwaterbron of waterval waar u even een dip kunt nemen. Bij de waterval wordt een picknicklunch georganiseerd. Tijdens het eten kan je genieten van de groene omgeving en de junglegeluiden om je heen. 

 

    

In een autoband de rivier af en genieten van de natuur om u heen

Hotels in Tangkahan

Je slaapt in Tangkahan midden in de jungle. Geen luxe, maar een primitief verblijf. Jouw kamer zal uitgerust zijn met een bed en eenvoudige badkamer met koud water. Alle hotels in Tangkahan bieden een mooi uitzicht op de jungle en rivier. Je slaapt hier echt voor de locatie.

Mega Inn Guesthouse

Mega Inn Guesthouse

Tangkahan Inn

Tangkahan Inn

Linea Inn

Linea Inn

Tijdens deze reizen reist u naar Tangkahan
Indonesie-orangoetan20
Voorbeeldreis Sumatra

Rondreis Avontuurlijk en actief Sumatra

Noord-Sumatra: Aankomst Medan > Tangkahan, jungle en tuben > Bukit Lawang, spot orang-oetans > Brastagi, vulkaantrek > Tobameer. West-Sumatra: Sipirok > Bukittinggi, fietsen > Harauvallei, wandelen > vertrek Padang.

Indonesie-Werkend-in-rijstveld
Voorbeeldreis Sumatra

Rondreis Hoogtepunten van Sumatra

Noord-Sumatra: Aankomst Medan > Tangkahan, tuben > Bukit Lawang, jungle en orang-oetans > Brastagi en Tobameer in Batakgebied. West-Sumatra: Sipirok > Bukittinggi in Minangkabaugebied, wandelen Harauvallei > vertrek Padang.