1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Informatie Sumatra

Sumatra is naast Kalimantan het enige Indonesische eiland waar nog orang-oetans in het wild voorkomen. Ontzettend bijzonder om op zo'n kleine afstand van deze wilde dieren te staan.

Zuid-Sumatra is weer totaal anders, wat is het een afwisselend eiland. Op Sumatra vindt u het Indonesië zoals u het kent uit de oude schoolboeken: kleine pasars, ofwel marktjes, eenvoudige kampongs (dorpjes), en hoge bergen bedekt met groene wouden.

Het veelzijdige Sumatra

Sumatra is een heel veelzijdig eiland. Aan cultuur en natuur hier geen gebrek.

Met name door de verschillende culturen van de Batak die bij het Tobameer wonen en de Minangkabauers rondom Bukittinggi is Sumatra afwisselend en boeiend. Zeer interessant dus voor een individuele rondreis Sumatra.

Sumatra, Tobameer  Sumatra  Sumatra

Reizen op Sumatra zijn ook uitstekend te combineren met andere Indonesische eilanden, zoals Java of Bali.

 

Sumatra is zo’n 2.500 kilometer lang en heeft een oppervlak van ongeveer 470.000 vierkante kilometer. Een uitstekend eiland om doorheen te reizen. Het behoort tot de grootste eilanden ter wereld. Dit veelzijdige Indonesische eiland is economisch gezien belangrijk: er wordt aardolie, gas, tin en kolen gewonnen en u vindt er uitgestrekte plantages met koffie, thee, tabak, rubber en oliepalmen.

 

De helft van het Indonesische eiland wordt bedekt door tropisch regenwoud. Sumatra heeft, naast Sulawesi en Flores, de meest unieke flora en fauna van Indonesië.

Orang-oetan in Bukit Lawang

 

De hoofdstad Medan in het noorden biedt bezoekers een aantal zeer indrukwekkende bezienswaardigheden. De rest van het Indonesische eiland wordt door reizigers tijdens een rondreis Sumatra vooral bezocht om het natuurschoon en de orang-oetans.

 

Bekijk voorbeelden van een rondreis Sumatra of bouwsteen Sumatra.