1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bira

Bira is een klein dorp en ligt op het meest zuidoostelijke puntje van het eiland Sulawesi. Het is een ideale plaats om tijdens uw rondreis door Indonesië of Sulawesi een paar dagen uit te rusten. De zee leent zich uistekend om te zwemmen en snorkelen.

 

Scheepsbouw

Bira is al eeuwenlang de belangrijkste plaats voor de scheepsbouw op Sulawesi. Nog steeds worden in deze omgeving traditionele Pinisi gebouwd. Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan één van de scheepswerven en te zien hoe de boten worden vervaardigd.

 

 

Stranden van Bira

Bira is een uitstekende bestemming voor een heerlijke strandvakantie. Geniet van de schitterende witte en schaduwrijke stranden aan een helderblauwe zee. Het strand bij het centrum wordt ook veel bezocht door de lokale bewoners en het is er in de weekenden en vakantieperioden vaak druk. Iets verder van het centrum liggen ook prachtige en rustige stranden. Er zijn geen faciliteiten, zoals bedjes en parasols op het strand, maar de stranden lenen zich wel voor een strandwandeling.

Een prachtig strand met wit poederzand is Kalukua, vlakbij de haven van Bira. Een leuk klein dorpje met kleurrijke huisjes op stelten grenst aan het strand. De vrouwen pellen hier kokosnoten. Als u geluk heeft, ziet u de mannen van het dorp razendsnel op blote voeten langs de kale stam de palmen inklimmen om de kokosnoten te plukken. 

 

Snorkelen bij het eiland Liukang Lu

Ter plekke kunt u een vissersbootje huren om naar het eiland Liukang Lu te varen. Dit eiland is vlak voor de kust van Bira gelegen. Rondom het eiland kunt u uitstekend snorkelen. U ziet kleurrijke vissen door de koraaltuinen zwemmen. Het eiland is niet groot, maar er is een eenvoudig restaurant waar u kunt lunchen.

 

 

Duiken bij het eiland Selayar

Vanuit Bira vertrekt één keer per dag een ferry naar het eiland Selayar. Dit eiland heeft een rotsachtige kust, afgewisseld met mooie zandstranden. Selayar maakte ooit deel uit van de oude handelsroute naar de Molukken. Er zijn overblijfselen gevonden uit de 14e eeuw toen de Chinese, Filippijnse en Thaise handelaren regelmatig door dit deel van Zuidoost-Azië vaarden. Benteng is de belangrijkste stad op het eiland. Beroemd is de Dongsontrom. Deze trom werd in de 17e eeuw opgegraven en is ruim 200 jaar oud.

Het eiland wordt vooral bezocht vanwege de goede duikmogelijkheden, maar is niet zo ver ontwikkeld als de duikbestemmingen in het noorden van Sulawesi. Op het eiland zijn slechts enkele duikresorts. Aan de oostkant van het eiland zijn spectaculaire muren met overhangen en grotten. Aan de westkant liggen zeegrasvelden met koraalriffen.

 

 

 

 

Tijdens deze rondreizen en bouwstenen reist u naar Bira
Sulawesi-Torajaland-Mannen
Voorbeeldreis Sulawesi

Rondreis Traditioneel Sulawesi

Zuid-Sulawesi: Makassar > Malino, hooglanden > Bira, onderwaterwereld > Sengkang, boottocht > Torajaland, dodencultuur in prachtig landschap > Centraal-Sulawesi: Masamba > Tentena, aan het Posomeer

Geniet van het prachtige uitzicht op Tomohon, Sulawesi
Voorbeeldreis Sulawesi

Rondreis Hoogtepunten van Sulawesi

Zuid-Sulawesi: Makassar > Bira, strand > Sengkang > Torajaland. Centraal-Sulawesi: Masamba > Tentena, Posomeer. Noord-Sulawesi: Tomohon > Tangkoko NP, jungle > eiland Bunaken, snorkelen en duiken

Indonesie-Sulawesi-Toraja-tongkonan-2_1
Voorbeeldreis Sulawesi

Bouwsteen Sulawesi: Rondje Zuid-Sulawesi

Zuid-Sulawesi

 

Aankomst Makassar > langs zuidkust naar Bira, aan zee > Sengkang, aan het Tempemeer > Torajaland, wonderlijke huizenbouw en dodencultuur > terug naar Makassar.