1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Compleet Bali

Zijn er op Bali plekken waar nauwelijks toeristen komen? Jazeker! Tijdens deze reis verblijft u in de dorpen Munduk en Blayu, waar u in alle rust gaat wandelen en fietsen. Vanuit Sidemen reist u door het meest authentieke deel van Bali. Natuurlijk zijn er ook toeristische hoogtepunten opgenomen, zoals het kunstenaarsstadje Ubud. In Lovina heeft u grote kans om dolfijnen te zien. Nog zo’n hoogtepunt: snorkelen nabij Pemuteran. Grote kans dat u hier zeeschildpadden ziet.

Wat maakt deze reis bijzonder
Wandelen in rustige omgeving
Snorkelen nabij Pemuteran
Rustig strand Canggu
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
Prijsindicatie vanaf € 1250,- per persoon
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Compleet Bali

Dag 1     Aankomst Sanur

Dag 2     Sanur

Dag 3     Ubud

Dag 4     Ubud

Dag 5     Sidemen

Dag 6     Sidemen

Dag 7     Lovina

Dag 8     Pemuteran

Dag 9     Pemuteran

Dag 10   Munduk

Dag 11   Munduk

Dag 12   Blayu

Dag 13   Blayu

Dag 14   Canggu

Dag 15   Canggu

Dag 16   Vertrek Canggu

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Sanur

Bali-bootjes-strand-VanVerre

Met de voetjes in het zand uitkijken over het brede strand en de kleurrijke vissersbootjes. Dat is Sanur! Een mooie strandbestemming aan de zuidoostkust. Sanur is kleiner, rustiger, mooier en beschutter dan bestemmingen als Kuta of Legian. Het plaatsje heeft zijn Balinese karakter behouden; dit blijkt vooral ’s morgens in alle vroegte, als alleen de plaatselijke bevolking op straat is te zien. Het zandstrand van Sanur (kleur zand als onze stranden) is op de meeste plaatsen rustig. De branding is ver weg, u springt niet zomaar vanaf het strand de hoge golven in; het water komt tot uw kuiten. U ziet hier ook nog veel Balinezen gebruik maken van het strand, de kampungs liggen direct achter de hotels. Sanur kent diverse uitstekende restaurants in typisch Balinese sfeer. Op diverse plaatsen zijn lokale bewoners eenvoudige restaurantjes begonnen op het strand in het zuiden: plastic stoeltjes, maaltijden voor ‘geen geld’, voeten in het zand. Genieten!

 

Overnachting in Sanur.
Inclusief transfer

Dag 2 Sanur

Sanur leent zich uitstekend om uw dagen te vullen met zon, zee, strand en luieren. Maar Sanur is ook een goed uitvalsbasis voor het maken van uitstapjes. Bezoek bijvoorbeeld aan het einde van de middag de Tanah Lot tempel. Deze tempel is op een rots in zee gelegen. Wij vonden het heel indrukwekkend om de zon achter de tempel in zee te zien zakken. Ook bij de Uluwatu tempel is de zonsondergang een bijzondere belevenis. Mede doordat hier, net na zonsondergang, de Kecakdans (apendans) wordt opgevoerd.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Sanur - Ubud

Ulun-Danu-2 Bali-Ubud-beeld_1_407754 Ubud-Kunstenaar1_1_407736

Vanaf de kust rijdt u naar het binnenland, omhoog de bergen in. Langzamerhand maakt de bebouwing plaats voor rijstterrassen. Dát is waar Bali bekend om is. De eerste uitzichten laten diepe indruk achter. Even een fotostop maken, om het thuisfront mee te kunnen laten genieten. En dan door naar Ubud, waar u de komende dagen nog veel meer rijstterrassen zult zien.

 

Informatie Ubud:

Ubud is bekend als kunstenaarsstadje, en dat is goed te zien. Wandelend door Ubud komt u langs talrijke galeries en winkels boordevol schilderijen, tekeningen, beelden en houtsnijwerk. En elke dag van de week is er wel ergens een tempelfestival of viering met Balinese dans en muziek. Echter, toeristen weten Ubud niet alleen vanwege de kunst te vinden. Omdat Ubud centraal gelegen is op Bali, tussen bergen met rijstterrassen en rivieren, is het een goede uitvalsbasis voor dagtochten. Ook het enorme aanbod aan restaurants, spa’s, winkels en accommodaties draagt bij aan de populariteit van Ubud.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt en transfer

 

Ubud: Vogels-en vlinderswandeling
Bali

Ubud: Vogels-en vlinderswandeling

Een ruime halve dag-wandeling in de mooie omgeving van Ubud, met als afsluiting een heerlijke lunch.

Deze...

Ubud: Kookcursus
Bali

Ubud: Kookcursus

Bijzonder is het volgen van een kookcursus in een traditioneel Balinees dorp bij Ubud. U wordt opgehaald van...

Dag 4 Ubud

Houdt u van actie? Ga dan raften op een snelstromende rivier of mountainbiken in de bergen. U peddelt of trapt door gebieden die per auto niet te bereiken zijn. Een adrenalineshot gegarandeerd! Iets minder heftig kan ook. Trek uw wandelschoenen aan of ga fietsen (op een gewone fiets) over de vrij vlakke paden langs de sawa’s in de omgeving van Ubud. Erg leuk, al is het wel wat toeristisch, vonden wij Monkey Forest. In dit apenbos in Ubud leven drie groepen langstaartapen. Dus u ziet hier gegarandeerd apen van dichtbij. De apen zijn gewend aan mensen, en erg brutaal. Pas dus goed op uw spullen, alles wat glanst grijpen ze. Het echte Balinese leven ervaren? Ga dan op verkenning met een enthousiaste Balinees in en rondom Ubud. Loop een dagje mee op een boerderij of volg een kookworkshop. En dan niet in een kookstudio, maar in huis van de local die u begeleid. U leert zo zelf de meest heerlijke gerechten te bereiden. En daarna volgt natuurlijk het proeven van de gerechten.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Ubud - Sidemen

Indonesie-Bali-Sidemen-landschap3

Door met uw verkenning van het godeneiland Bali. In Sidemen waant u zich in het oude Bali. Rijstterrassen lijken tegen de berghellingen geplakt en lopen door in valleien die doorkruist worden door snelstromende bergriviertjes. De heilige berg Gunung Agung torent boven alles uit. Volgens Balinezen is deze berg de ‘navel van de wereld’. Ze slapen met het hoofd richting de Agung. In het dunbevolkte Sidemen heerst rust, het is er puur. Er komen weinig toeristen, de mensen zijn gastvrij en u heeft de kans unieke festivals mee te maken.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Sidemen

Sidemen is centraal gelegen in oost-Bali, en daardoor een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Bezoek de moedertempel Besakih, gebouwd tegen de helling van de Gunung Agung. Het is het oudste, grootste en indrukwekkendste tempelcomplex op Bali. De kans is groot dat er een offerfeest is ter ere van een van de vele goden die hier vertegenwoordigd zijn. In het ommuurde dorp Tenganan leven de Bali Aga (oorspronkelijke Balinezen). In dit autovrije dorp lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. U bent al vlakbij vijvercomplex Tirtagangga; aangelegd op de plaats van een heilige bron. Het is het vroegere weekendverblijf van de raja. De tuin met waterbassins, fonteinen, bizarre beelden en figuurtjes is nu toegankelijk voor publiek. Neem uw badkleding mee voor een verfrissende duik in de koele poelen.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Sidemen - Lovina

Indonesie-Bali-oude vrouw_1 Bali-Lovina-Springende-dolfijnen_1_407775

Terug naar de kust, maar nu naar Lovina aan de noordkust. De route voert via het vulkanische en hooggelegen Baturmeer. Als u uit de auto stapt merkt u meteen dat het hier een paar graden koeler is vanwege de hoge ligging. Het Baturmeer is groot; ruim 7 kilometer lang en ruim twee kilometer breed. Logisch dat u er veel uitzichtpunten zijn waar u mooie foto’s kunt maken. Ga lunchen in één van de restaurantjes met uitzicht op de vulkaanberg en het meer, voordat u doorreist naar Lovina.

 

Informatie Lovina:

Hoofddoel van een bezoek aan Lovina zijn de dolfijnen die regelmatig gezien worden voor de kust. Ga voor zonsondergang met een bootje de zee op. Dan is de kans het grootst om deze majestueuze dieren te zien. Als u geluk heeft zwemmen de dolfijnen met uw bootje mee, en ziet u ze springen, spelen en blazen. Een erg leuke ervaring! Op de stranden van Lovina ligt donker zand en ze zijn daardoor niet zo aantrekkelijk. Er zijn wel wat bedjes met parasols, maar niet heel veel. In het levendige centrum van dit kustplaatsje kunt u kiezen bij welk restaurant u op het terras gaat zitten.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Lovina - Pemuteran

Houdt u van snorkelen en duiken? Dan is Pemuteran de plaats voor u. De resorts liggen aan het smalle, zwarte lava-strand. Voor de kust is een kunstmatig rif aangelegd, dat nog aan het groeien is. Hier kunt u oefenen met snorkelen voordat u naar Menjangan gaat. Dit eiland ligt schuin tegenover Pemuteran, en heeft volgens ons een van de mooiste onderwaterriffen bij Bali. Zeeschildpadden voelen zich hier ook thuis. Reef Seen Divers heeft een project opgezet om de zeeschildpadden te beschermen. Eieren worden van locals gekocht en in de kwekerij uitgebroed. Als er een nest is uitgekomen kunt u (tegen betaling) de koddige kleine schildpadjes uitzetten in zee

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Pemuteran: Paardrijden
Bali

Pemuteran: Paardrijden

In Menjangan forest, op 15 tot 20 minuten rijden van Pemuteran kunt u een avontuurlijke tocht door de bossen...

Dag 9 Pemuteran

Pemuteran-Menjangan-Snorkelen_1_407794 Pemuteran-Menjangan-Koraal_3_362022 Pemuteran-Menjangan-Nemo_1_407812

Boek de dag van aankomst in Pemuteran een snorkel- of duiktrip naar Menjangan voor de volgende ochtend. Het rif bij Mejangan bestaat uit harde en wuivende koralen die de meest exotische vissen aantrekken. Ook zeeschildpadden zwemmen hier graag rond. Vanaf uw bootje plonst u het water in. U laat zich meevoeren met de zachte stroming boven het rif, en hoeft alleen maar om u heen te kijken. Rustig dobbert u naar de pier waar uw boot op u wacht. ’s Middags is er tijd het achterland te verkennen. Bezoek het dorp Pejarakan waar hindoes en islamieten gebroederlijk naast elkaar leven van mais- en druiventeelt, winning van zeezout en visvangst. In een pearl-farm ziet u hoe parels gekweekt en bewerkt worden. En natuurlijk kunt u ze hier ook kopen.

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Pemuteran - Munduk

Terug langs de noordkust richting Lovina, tot aan Seririt. Daar slaat u af en dan rijdt u via een slingerende route door de bergen naar het hooggelegen Munduk. Munduk ligt boven de tweelingmeren Tamblingan en Bayun. Het is hier iets koeler dan in de lager gelegen gebieden, waardoor koffie, cacao, kruidnagel en tabak weelderig groeien. Een groen landschap met oerbossen en plantages. De rode kerststerren en blauwe hortensia’s die hier gekweekt worden geven het landschap kleur. Te voet verkent u dit rustige gebied. Grote kans dat u geen andere toerist tegenkomt.

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 11 Munduk

Medewerkster Manon op een schommel in de omgeving van Munduk Indonesie-Bali-Munduk-Hortensia_1_407833

Maak vandaag een wandeling de berghelling af naar één van de tweelingmeren. U wandelt op rustig tempel door tropisch regenwoud en kleine koffieplantages. Neem een lunchpakketje mee, zodat u aan de rand van het meer kunt picknicken. Nog energie over? Wandel verder door het tropisch regenwoud langs het meer of ga met een houten kano het Tamblingan meer op. Vraag het hotel om begeleiding voor uw wandeltocht. Uw eigen chauffeur wacht beneden op u om u terug naar boven te brengen.

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Midden Bali: Deep Jungle Trekking
Bali

Midden Bali: Deep Jungle Trekking

Vroeg op voor een mooie en pittige trekking door het regenwoud. Wandel langs rivieren en rijstvelden in de...

Dag 12 Munduk - Blayu

Een wat langere reisdag door bergen, langs meren en rijstterrassen. Onderweg bezoket u tempels en wandelt u langs rijstterrassen. Daarna door naar Blayu. Ver van de drukte, midden tussen de rijstvelden, ligt het dorpje Blayu. Hier ervaart u het authentieke Bali. Het dagelijkse leven in Blayu kabbelt rustig voort. De locals hier ontmoeten niet veel toeristen, en behandelen u nog echt als gast. Ga wandelen of fietsen over de smalle paadjes tussen de rijstvelden, langs irrigatiekanalen, traditionele huizen en kleurrijke tempeltjes. Grote kans dat een local een praatje met u wil maken of u uitnodigt om een van de vele ceremonies bij te wonen.

 

Overnachting in Blayu.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 13 Blayu

In Blayu komt u gemakkelijk in contact met de lokale bevolking. Uw hotel organiseert van alles. Een aanrader is de fietstocht naar de kust, naar de Tanah Lot tempel. Met de wind in de haren, want het gaat bergafwaarts. U fietst door dorpjes waar kinderen vriendelijk zwaaien. U trapt langs schooltjes en werkplaatsen van steen- en houtbewerkers. Stop even om te zien hoe deze ruwe materialen kunstig worden bewerkt. Deze fietstocht start einde van de middag zodat u de zonsondergang bij de, op een eilandje in zee gelegen, tempel kunt meemaken. Wees gerust; u en de fietsen worden met een busje teruggebracht. Gaat u liever wandelen? Ook dan zit u hier goed. Er zijn diverse wandeltochten uitgestippeld langs het apenbos Alas Kedaton, de Puri (een koninklijk paleis), door rijstvelden en dorpjes. Een andere leuke manier om het lokale leven te ervaren is meedoen aan een kookworkshop. U gaat eerst naar de markt om inkopen te doen, en dan gaat u met de verse ingrediënten aan de slag. Doe goed uw best, want de maaltijd die u bereid is voor uzelf.

 

Overnachting in Blayu.

Inclusief ontbijt

Blayu: Fietstocht
Bali

Blayu: Fietstocht

Fietsen bijna zonder te trappen, bergafwaarts vanaf de bergen bij Taman di Blayu naar de kust bij de...

Dag 14 Blayu - Canggu

zonsondergang(13)

Terug naar de kust, naar Canggu. Aan de westkust van Bali ligt dit gezellige strand. De drukke plaatsen Kuta en Seminyak liggen op rij-afstand, maar u hoeft de drukte niet op te zoeken. Aan het straatje bij Batu Bolong Beach liggen hippe restaurantjes en boetiekjes, en op het strand van Canggu zijn een aantal beachclubs te vinden. Beachclub The Lawn kunnen wij aanbevelen. Hier kunt u met de voetjes omhoog en een cocktail in de hand genieten van de zonsondergang over zee. Op de hoge golven ziet u surfers die nog net die laatste mooie golf willen meepakken.

 

Overnachting in Canggu.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 15 Canggu

Een laatste volle dag op Bali. Wat gaat u doen? Lekker luieren of trekt u er nog op uit. De keuze is geheel aan u. Het allerbelangrijkste: doe waar u zin in heeft. Het is immers vakantie!

 

Overnachting in Canggu.

Inclusief ontbijt

Dag 16 Vertrek Canggu

Helaas het einde van uw reis door Bali. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Denpasar gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen