1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

iSiMangaliso Wetland Park

Het iSiMangaliso Wetland Park in Zuid-Afrika

Het iSiMangaliso Wetland Park, voorheen Greater St. Lucia Wetland Park, is een onovertroffen natuurfenomeen. Het park, in 1999 uitgeroepen tot Zuid-Afrika’s eerste Werelderfgoed, is een combinatie van vijf verschillende ecosystemen. Grote kuddes nijlpaarden, zonnebadende krokodillen, enorme zandduinen en prachtige koraalriffen zijn slechts enkele hoogtepunten. iSiMangaliso is niet voor niets het Zulu-woord voor ‘wonder’.

 

Wetlands

Het iSiMangaliso Wetland Park is ontzettend gevarieerd, u belandt tijdens uw reis door dit gebied steeds in een nieuwe wereld. Het park is een samenvoeging van een aantal afhankelijke natuurreservaten en herbergt daardoor niet alleen mangrovemoeras, bergen, bos, duin, zandvlakten en grasland maar ook palmbossen, bushveld, delta, koraalriffen en oceaan. Er zijn vier grote zoetwatermeren (Sibaya, Ngobezeleni, Noord-Bhangazi en Zuid-Bhangazi) en de zandduinen zijn, op die van Fraser Island in Australië na, de hoogste ter wereld!

 

Het gebied loopt van zuidelijk Mapelane tot het noordelijke Kosi Bay – op die 260.000 hectare van het iSiMangaliso Wetland Park hoeft u zich dan ook niet te vervelen.

 

St. Lucia

St. Lucia is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan dit Zuid-Afrikaanse natuurjuweeltje. Tussen het natuurpark en dit dorpje ligt een lagune met nijlpaarden en krokodillen – een brug brengt u veilig naar de overkant. In totaal leven er meer dan 800 nijlpaarden en 1000 krokodillen in het park! Met een boottochtje over het Lake St. Lucia verkent u de omgeving met de geduchte dieren.

 

Ook pelikanen, zeearenden, flamingo’s en visarenden zijn hier niet zeldzaam: in het park komen ruim vijfhonderd vogelsoorten voor. Wie weet ziet u zelfs olifanten, zebra’s, elanden of hyena’s. Het iSiMangaliso Wetland Park bruist van de Zuid-Afrikaanse wonderen.

 

Crocodile Centre & Cape Vidal

Twee kilometer van St. Lucia ligt het Crocodile Centre: een ecologisch museum met talloze krokodillen. Vanaf hier kunt u prachtige wandelingen in de omgeving maken. U mag het noordelijke Cape Vidal  zeker niet overslaan. Dit is een langgerekt strand met tropische wateren en koraalriffen waar diepzeeduiken een unieke beleving is.

 

Bovendien komen hier tussen november en februari zeeschildpadden aan land om eieren te leggen! Als u tussen juni en september reist, hoeft u ook niet te treuren. Juist in die periode kunt u walvissen, haaien of dolfijnen in de Indische Oceaan zien zwemmen. Uw Zuid-Afrika reis bereikt een hoogtepunt in het iSiMangaliso Wetland Park.

Tijdens deze rondreizen bezoekt u iSiMangaliso Wetland Park
Zuid-Afrika-Olifanten
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Hoogtepunten van Zuid-Afrika

Noord: Johannesburg Hazyview Krugerpark. eSwatini (Swaziland): Ezulwini. Midden: St. Lucia > Durban > Port St. Johns. Zuid: Coffee Bay > Cintsa > Addo Elephant NP > Nature's Valley > Stanford, bij Hermanus > Stellenbosch > Kaapstad.

Zuid-Afrika-Krugerpark-Leeuw1
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Complete safarireis

Noord: Johannesburg > Hazyview, Panoramaroute > Sabi Sands privéreservaat, safari > Krugerpark, Big Five. eSwatini (Swaziland): Hlane, nog meer safari. Midden: Hluhluwe-Imfolozi NP, witte én zwarte neushoorns > St. Lucia, vogels > Umhlanga.

Zuid-Afrika-Krugerpark-Safari-Lodge
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Country House en Safari Lodge

Zuid: Kaapstad Franschhoek, wijnlanden > Oudtshoorn Knysna, tuinroute > Oyster Bay. Midden: Durban > St. Lucia > Mkuze, wildpark. eSwatini (Swaziland): Mlilwane Wildlife Sanctuary. Noord: Krugerpark, Big Five > Hazyview, Panoramaroute.