1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Garden Route National Park

Het Garden Route National Park in Zuid-Afrika

In het hart van de Tuinroute ligt het Garden Route National Park, een samenvoeging tussen de meren van Knysna, Wilderness en Tsitsikamma National Park. Sprookjesachtige lagunes worden hier omringd door torenhoge kliffen, dichtbegroeide bossen met eeuwenoude bomen bestaan naast langgerekte zandstranden aan de rustgevende Indische Oceaan. Alle parels van de Tuinroute zijn verenigd in het Garden Route National Park.

 

Tsitsikamma & Otter Trail

De Tuinroute is één van de mooiste kustwegen van Zuid-Afrika, waar alle variaties van de Afrikaanse rijke natuur voorbijkomen. Het Garden Route National Park is onmisbaar op deze tocht. Het gebied beslaat ruim 100km² en verzamelt alle hoogtepunten van de Tuinroute. Er leven meer dan 230 vogelsoorten met duizenden exemplaren, maar ook klipdassen, bavianen, meerkatten, walvissen en dolfijnen komen hier voor.

 

De Tsitsikamma Trail en Otter Trail (vernoemd naar de schuwe groototter) zijn wereldberoemde wandeltochten door het gebied. U loopt over ruige berglandschappen naar een spannend oerwoud met geelhoutbomen van meer dan 800 jaar oud, met apen en vogels van alle soorten en maten. U passeert beken, rivieren en uitzichten over de adembenemende omgeving. Bloemen, meren, rivieren, bergen, fynbos of ravijnen: het Garden Route National Park heeft voor ieder wat wils.

 

Stormsrivier

Tsitsikamma betekent ‘plek van veel water’. Die naam komt van alle meren en rivieren in het gebied, maar ook van de oceaan aan de verstrekkende kustlijn, waar prachtige wandelingen te maken zijn. Het is een aanrader langs de baai naar de monding van de Stormsrivier te wandelen. Daar wacht u een bijzondere hangbrug, die u veilig over het kolkende water voert. Beroemd is Bloukrans Bridge: de op twee na hoogste brug in de wereld biedt een spectaculair uitzicht over de kloof, bergen en de zee! Hier springt men 216 meter de diepte in, het is de langste bungysprong ter wereld.

 

De ultieme jungle-ervaring krijgt u met de Canopy Tour: slinger als Tarzan door het regenwoud, wanneer u aan een kabelbaan van het ene naar het andere platform zweeft en ontdek de flora en fauna van het geweldige gebied. Garden Route National Park staat bekend om zijn uiteenlopende buitenactiviteiten!

 

Wilderness

Naast duinen, poelen en koraalriffen horen ook meren en rivieren bij het Garden Route National Park. In het Wilderness­-gedeelte komen die samen met zandstranden, bossen en bergen. Swartvlei is het grootste en diepste meer van het gebied. Swartvlei en Eilandvlei trekken veel watersporters, wandelaars en vogelkijkers.

 

De ooienvaarsnavel, grijze visser en gekuifde ijsvogel zijn voorbeelden van de variëteit aan soorten. Rondevlei en Langvlei zijn de twee andere grote meren, waar ook visarenden, zeearenden en reigers voorkomen. Het Garden Route National Park biedt talloze hoogtepunten van al het moois aan de Tuinroute tijdens een rondreis door Zuid-Afrika.

 

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u de Garden route
Zuid-Afrika-Tuinroute-strand-Zuid-Afrika
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Tuinroute en Krugerpark

Zuid: Kaapstad, Robbeneiland > Franschhoek > Swellendam, Kaap-Hollandse huizen > Oudtshoorn, struisvogels > Nature’s Valley, natuurgebied. Noord: Johannesburg > Hazyview > Krugerpark, Big Five.

Deze hangbrug is wel een hoogtepunt langs de tuinroute in Zuid-Afrika
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Bouwsteen Zuid-Afrika: Township en Tuinroute

 

Het bruisende Kaapstad ontdekt u op de fiets. Al snel reist u door naar Swellendam, wandel door het centrum en proef een glaasje wijn. Reis door over de Tuinroute naar Knysna, een plek met een prachtige lagune.