1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Camperhuur Amerika

Een camper huren in Amerika

Met een camper door de USA reizen is een geweldige ervaring. Er zijn tal van verschillen tussen de campertypes. Al onze reizen zijn samengesteld op basis van autohuur. Wilt u toch liever met een camper op pad? Dat is uiteraard ook mogelijk. Neem contact met ons op en wij stellen graag een camperreis door de Verenigde Staten voor u samen.

 

Wildkamperen in de USA

In Amerika is het op een aantal plekken toegestaan om wild te kamperen. U heeft dan wel een camper nodig die self-contained is; uitgerust met een eigen toilet. U mag nooit in de nationale parken, staatsparken en county parken wildkamperen. Hier kunt u alleen op campings terecht. Hier zijn vaak de mooiste campings, wel basic, maar op de mooiste locaties. In sommige National Forests mag u wel vrij kamperen, maar dat is een lastige kwestie. Het verschilt per gebied. Op sommige parkeerplaatsen, waaronder vaak die bij de Wallmart, mag u gratis overnachten. Niet het meest sfeervol, wij adviseren om voor een camping te kiezen.

 

De voor- en nadelen

Net als met een auto heeft u alle vrijheid en bent u flexibel. U kunt de dag zo indelen als u zelf wilt. We hebben hieronder een overzicht gemaakt met de belangrijkste voor- en nadelen van camperhuur.

 

Voordelen:

 • De meeste campingsites hebben diverse vuurplaatsen. ’s Avonds kunt u hier uw eten klaarmaken en als u met kinderen reist is het een aanrader om boven het kampvuur heerlijke marshmallows te roosteren.
 • U overnacht aan de rand of zelfs op een camping midden in een natuurpark. Zo dicht bij de natuur vindt u nauwelijks hotels.
 • Alle type campers kunt u met een gewoon rijbewijs besturen. De minimumleeftijd is 21 jaar.
 • Vroeg boeken loont! Wacht daarom niet te lang als u met een camper door de Verenigde Staten wilt reizen. Sowieso is dat niet verstandig, omdat grote delen van de USA een relatief kort toeristisch seizoen hebben (april t/m okt).
 • Kamperen is ontzettend populair bij de Amerikanen en zeker rond lange weekenden, in het hoogseizoen (juli en augustus), rond de nationale feestdagen en bij nationale parken kunnen campings snel vol zijn. Wij adviseren u voor deze plekken om van tevoren te reserveren. Ook zijn er sommige campings die werken op basis van first come first serve. Zorg er voor dat u niet te laat op een camping arriveert.
 • U hoeft niet (bijna) iedere dag uw bagage in- en uit te pakken. Amerika is het land voor een roadtrip bij uitstek, waarbij u vaak maar één of twee nachten op iedere plek verblijft.
 • In de USA zijn de wegen en parkeerplaatsen ingesteld op grote voertuigen. Het is dan ook nooit een probleem om bij een supermarkt te parkeren.
 • Sfeervol uit eten gaan is behoorlijk prijzig in de VS. Het assortiment in supermarkten is enorm groot. Sla de lekkerste ingrediënten in en bereid uw eigen maaltijd. Barbecueën is eveneens mogelijk op de meeste campings.

 

Nadelen:

 • Een rondreis Canada met Amerika combineren is mogelijk, maar houdt er rekening mee dat de camper wel weer in Amerika ingeleverd moet worden. Een one-way is niet mogelijk als u verplaatst naar een ander land. Uiteraard kunt u uw camper wel op een andere plaats in Amerika inleveren.
 • Als u aangekomen bent in de USA kunt u niet direct uw camper ophalen. Dit laat de Amerikaanse regering niet toe, omdat u een lange intercontinentale vlucht heeft gemaakt. U overnacht daarom altijd de eerste nacht in de stad of bij de luchthaven en haalt de volgende ochtend uw camper op. Plan de eerste reisdag weinig in. U bent al uren kwijt in de supermarkt en moet even wennen aan het voertuig.
 • Een camper geeft u alle vrijheid, maar om teleurstellingen te voorkomen raden wij u aan om van te voren al enkele campingplaatsen te reserveren. 
 • De kosten voor brandstof bij het reizen met een camper liggen hoger dan bij een huurauto.
 • In steden en in nationale parken is het parkeren met een camper lastiger dan met een huurauto.

 

   

Enkele tips

Sommige camperverhuurders staan het niet toe om in de hete (zomer)maanden door Death Valley te rijden met een camper. Controleer dit vooraf en voorkom (financiële) teleurstellingen.

 

Een camperreis kunt u ook prima combineren met een auto. Ik hoor u denken; hoe dan? Start de reis in Las Vegas en rijdt vanaf hier met een camper door de nationale parken. Eenmaal weer terug in Las Vegas levert u uw camper in en gaat u verder naar het westen met een huurauto. Zo mag u wel door Death Valley rijden en voorkomt u achterlatingskosten. Wij denken hierin graag met u mee.

 

Verzekering

Als u bij ons een camper huurt, bent u goed verzekerd. Daar zorgen wij voor. Als u helemaal onbezorgd op reist wilt, kunnen wij een aanvullende verzekering voor u afsluiten.

 

Aantal bestuurders

Er is één bestuurder in het tarief voor camperhuur inbegrepen. Wij raden het aan om een extra bestuurder toe te voegen. U reist dagelijks lange stukken en het is veiliger voor u en uw medepassagier(s) dat u uitgerust achter het stuur zit. En daarnaast heeft u als bijrijder ook meer tijd om te genieten van de indrukwekkende natuur in de States.

 

Navigatie

Download zelf een navigatiesysteem. In Google Maps kunt u kaarten downloaden. U heeft dan geen Wifi nodig om van A naar B te komen. Houdt er wel rekening mee dat u dan niet de actuele verkeersinformatie heeft. Als er een ongeluk of file is, wordt dit niet aangegeven. Maar goed nieuws: in de Verenigde Staten heeft u buiten de grote steden geen last van files. Wel zijn er vaak opstoppingen bij wegwerkzaamheden. Hier moet u dan even wachten bij een verkeerslicht of een verkeersregelaar.

 

Wilt u een camper rondreis door Amerika maken? Neem contact op en vraag ons naar de mogelijkheden.

Campsite Amerika

Gemak dient de mens. Daarom reserveren wij alvast een plek voor uw camper op een mooie camping op een gunstige locatie.