1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Lancaster

Op bezoek bij de Amish in Lancaster

Lancaster staat voornamelijk bekend om de Amish-gemeenschap. U vindt hier dan ook de oudste en één van de twee grootste gemeenschappen. De Amish en Mennonites hanteren een bijzondere levensstijl dat door sommigen simpel genoemd wordt. Het geloof ontstond in Europa en zij besloten terug te gaan naar de basis. Als u in noordoost-Amerika aan het rondreizen bent, is het leuk om een uitstapje te maken naar Lancaster. U leert een hele andere cultuur kennen tijdens uw individuele rondreis Amerika.

 

Geschiedenis van Lancaster

De Nederlandse priester Menno Simons heeft zich in 1536 bij het geloof gevoegd en daardoor ontstonden de Mennonites. Beide geloven delen nog steeds dezelfde opvattingen, maar verschillen in kleding, taal, technologie en vorm van aanbidding. De Mennonieten zijn veel minder conservatief. Inmiddels staan zij zelfs het gebruik van auto’s en elektriciteit toe.

 

Wat erg belangrijk is in het geloof van de Amish is het mijden van mensen die geen berouw hebben getoond van hun zonden. Het doel hiervan is om deze persoon te laten beseffen dat het niet goed is en berouw te laten tonen. Daarna wordt hij door de kerkgemeenschap vergeven.

 

De Amish werden in Europa een lange tijd verjaagd en vluchten de bergen in van Duitsland en Zwitserland. Hier begonnen zij met werken in de landbouw en de kerkdiensten werden niet in een kerk, maar in een huis gehouden. Uiteindelijk is de eerste grote groep Amish in de jaren 1720 in Pennsylvania aangekomen. Tegenwoordig wonen er in 23 staten Amish en ook in één Canadese provincie. Een totale bevolking van ongeveer 85.000 mensen. Niet veel kinderen van hen verlaten uiteindelijk de kerk.

 

Kaart van Lancaster

Lancaster ligt aan de oostkant van Pennsylvania en is goed bereikbaar vanuit Philadelphia, New York City en Washington DC.

 

Klimaat Lancaster

Lancaster heeft een continentaal klimaat. Dit houdt in dat de zomers warm zijn en de winters zijn niet streng. De vier seizoenen zijn hier allemaal terug te zien, maar kunnen redelijk snel in elkaar overgaan.

Tijdens de wintermaanden kan er voor een lange periode sneeuw liggen en kan het behoorlijk vriezen. In de zomer ligt de temperatuur gemiddeld rond de 30 graden Celsius.

Top 4 bezienswaardigheden in Lancaster

De omgeving van Lancaster is indrukwekkend om doorheen te reizen. Wees er wel van bewust dan Amish niet op de foto vastgelegd willen worden. Dit is iets wat volgens hun geloof niet mag. Maak daarom geen foto’s waar zij herkenbaar in beeld op staan.

 
1. De lokale markt van Lancaster

Bezoek de lokale boerenmarkt waar de Amish de producten verkopen die zij op de boerderij maken. De markt steunt de lokale ondernemers door zoveel mogelijk producten rechtstreeks uit deze regio aan te bieden. Door hier producten aan te schaffen helpt u dus ook meteen de boeren in de directe omgeving.

 

2. Buggy ride

Als je de Amish bij Lancaster bezoekt, wil je vast meer te weten komen over hun cultuur. Waarom is het gebied zo uniek? Ervaar het zelf door te paard en wagen op pad te gaan. Zo ziet u het Amish-leven van dichtbij en geniet u ondertussen van een prachtige omgeving. Rijd door landweggetjes en uw doopsgezinde gids of andere deskundige zal u alles vertellen over de manier van leven, wat ze geloven en waarom zij zo anders leven dan anderen. Wij vonden dit een aanrader!

 

    

3. De overdekte bruggen

In de omgeving zijn verschillende overdekte bruggen te vinden. Deze zien eruit als een schuurtje waar je doorheen kan rijden of lopen. Alleen de aanblik van de overdekte bruggen doet al denken aan oude charme en romantiek. Soms worden de bruggen ook wel kussende bruggen genoemd vanwege de vele stellen die hier in de loop der jaren hebben gewandeld. Bent u dus zelf met uw geliefde op pad, ervaar het zelf en wandel samen over de brug.

 

In deze omgeving zijn nog ongeveer 25 bruggen te vinden met een eigen verhaal en andere uitstraling. Enkele zijn nog begaanbaar voor auto’s.

 

4. The Amish Farm and House

Er is een boerderij met woonhuis opengesteld als museum om te zien hoe de Amish leven. Dit is de oudste Amish-attractie in de omgeving en is in 1955 al geopend voor publiek. Hier leert u veel over de leefwijze in het oude huis en natuurlijk ook over het geloof van de Amish. Wandel over de boerderij waar u dieren kunt aaien of zelfs op een traditionele Amish-scooter kunt rijden. Er is ook een school en een overdekte brug bij deze boerderij, dus genoeg tijd om rond te dwalen en meer te leren over de bijzondere levenswijze.


Er worden ook tours aangeboden per busje over het terrein. Deze kunt u vooraf al online reserveren indien u dit wenst.

 

  

Leuk om te doen in Lancaster

1. Buggy Tour

Wat is een betere en leukere manier om meer te weten te komen over de Amish, dan op deze traditionele Amish-wijze het gebied te verkennen. U rijdt in een door een paard getrokken buggy rond. Zo verplaatsen zij zich nog steeds in een leven zonder auto’s. Leuk om dan ook een stop te maken bij het museum “the Amish farm and house”. Hier kunt u een woonhuis van binnen zien. Niet te vergelijk met onze huizen in Nederland, het interieur is erg kaal, omdat ze zonder enige luxe leven. Waar wacht u nog op? Spring aan boord van een buggy!

 

2. Fietsen in de omgeving van Lancaster

Geen zin in een rit met paard en wagen? Stap op de fiets! Fietsend door de boerenlandschappen zal u vele Amish tegenkomen. Wil je net even iets anders? Er zijn ook verschillende mogelijkheden om ergens te gaan paardrijden. En voor de echte avonturier die nog wat meer spanning zoekt, bezoek dan het outdoor adventure park.

 

3. Kitchen Kettle Village

Toen Pat en Bob Burnley in 1954 hun buren en vrienden uitnodigden om te dineren, ontstond er een nieuwe traditie om gezellig samen te zijn en herinneringen te delen. Nu is het, drie generaties later, nog altijd een gezellig samen zijn, maar is de achtertuin veranderd in een dorp. Probeer heerlijke lokale gerechten in Kitchen Kettle Village in de restaurants of bezoek een ambachtswinkel. Ook zijn er winkels van bekende merken te vinden. Alles is op loopafstand, dus wandel rond en u zal vriendelijk onthaald worden met een warme glimlach.

 

Of maak een prachtige ballonvaart boven de stad. Bekijk hier onze luchtballonexcursie.

Hotels in Lancaster

We bieden diverse hotels aan in Lancaster. Voor ons hele aanbod in Lancaster verwijzen wij u graag naar ons hotelaanbod Noordoost Amerika.

Cork Factory Hotel

Cork Factory Hotel

Lancaster Arts Hotel

Lancaster Arts Hotel

Inn at Leola

Inn at Leola

Tijdens deze reizen reist u naar Lancaster
Amerika-WashingtonDC-Lincoln-Memorial_1_501340
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Rondreis Oost-Amerika per auto: Capitol District

Washington DC, het Witte Huis > Gettysburg > Lancaster, Amish > Philadelphia, Liberty bell > Ocean City > Virginia Beach, strand > Williamsburg, oorlogsverleden > Shenandoah National Park, natuur.

Amerika-Washington-Jefferson-Memorial_2_501281
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Rondreis Oost-Amerika per auto: Hoogtepunten Oost-Amerika

Washington DC, presidentsstad > Shenandoah National Park, natuur > Niagara Falls, immens grote watervallen > Ithaca fingerlakes > Lancaster, Amish > Philadelphia, onafhankelijkheidsverklaring > New York City, the Big Apple.

Amerika-Lancaster-Amish-Paard-Wagen
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Bouwsteen VS: New York, Amish en watervallen

Noordoost Amerika

 

New York City, de stad die nooit slaapt > Lancaster, terug in de tijd naar de Amish > Ithaca, fingerlakes > Niagara Falls, een natuurlijk wonder