1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Grand Canyon

Rode rotsen in de Grand Canyon

Trekpleister van het zuidwesten van Amerika en een hoogtepunt tijdens uw autorondreis door dit gebied: de Grand Canyon. Deze immense kloof met zijn indrukwekkende afgronden en in de diepte de woeste rivier is een bizar tafereel. Rijd naar verschillende uitzichtpunten en geniet van de duizelingwekkende vergezichten in dit indrukwekkende park. En vergeet ook zeker niet om rond zonsondergang nog eens terug te gaan. We beloven u, hier gaat u tijdens uw rondreis Amerika geen spijt van krijgen.

 

 

Geschiedenis van de Grand Canyon

Miljoenen jaren oud is dit staaltje natuurgeweld. Door de verschuiving van aardplaten werd miljoenen jaren geleden hier een stuk aardkorst verplaatst. Hierdoor ontstond het Colorado Plateau met zijn gelijknamige rivier. Het plateau is een soort hooggelegen woestijn met veelal rode rotsen, bruggen en kloven. Wist u dat ook Zion, Bryce Canyon, Arches en Capitol Reef op dit plateau liggen? De Colorado-rivier heeft zich al kronkelend een weg gebaand door het grootste deel van dit plateau en een diepe kloof veroorzaakt. Doordat het gesteente in elke laag op aarde anders is, ziet de Grand Canyon er in iedere bocht en op iedere hoogte anders uit. Een indrukwekkend tafereel!

 

Kaart van de Grand Canyon

Grand Canyon is door de Colorado-rivier in tweeën verdeeld: North Rim en de South Rim. Wilt u het park bezoeken? Dan wordt u doorgaans naar de South Rim verwezen. Hier is het uitzicht indrukwekkend mooi met veel uitzichtpunten. Daarnaast is vanuit hier de Grand Canyon ook het gehele jaar te bezoeken door de goede toegangswegen, uitgebreide bezoekerscentrum en vele faciliteiten zoals hotels en restaurants. Het kan hier behoorlijk druk zijn, vooral in het hoogseizoen. Wilt u in alle rust de Grand Canyon bezoeken? Dan kunt u van mei tot november de North Rim opzoeken. Hier rijden geen bussen en is de rust overheersend. Vraag wel ruim vooraf naar de mogelijkheden, het is hier snel volgeboekt!

 

Weer in de Grand Canyon

De Grand Canyon kunt u het gehele jaar bezoeken. De weersverschillen zijn ieder seizoen wel erg groot. In de zomer kan het aan de rim zo’n 30 tot 35 graden zijn en in de canyon zelfs wel 40 graden. Neem genoeg water mee als u gaat wandelen! Let ook zeker op: in juli, augustus en september kan het ook wel eens flink tekeer gaan met regenval en onweersbuien.

 

Bent u in de lente of herfst bij de Grand Canyon? Dan is de temperatuur aangenaam en rond de 20 graden. Perfect wandelweer dus. Later in de herfst koelt het aan de rim af tot 10 á 15 graden en kan er zelfs sneeuw vallen. Dat is de verwachting ook voor de winter: sneeuwval en maximaal 10 graden. Hierdoor zijn sommige wandelpaden en wegen dicht. De North Rim is in de wintertijd helemaal afgesloten voor bezoekers.

Bezienswaardigheden in en rond de Grand Canyon

1. Grand Canyon Village en Mather Point

Hier begint uw Grand Canyon avontuur aan de South Rim! De eerste blik op deze indrukwekkende canyon bij uitzichtpunt Mather Point blijft u altijd bij. Neem de tijd in het bezoekerscentrum, ze leggen hier uit hoe deze canyon ooit is ontstaan. In Grand Canyon Village zijn tevens de meeste hotels te vinden, restaurants en veel parkeerplaatsen. Vanuit hier vertrekken diverse shuttlebussen.

 

2. Hermit’s Rest Road

Ten westen van Grand Canyon Village is de Hermit Road: een weg naar waar ooit een kluizenaar woonde. Ook deze route kan per huurauto (tussen december en februari) en per shuttlebus (in de overige maanden) worden afgelegd. De route is zo’n 8 mijl met onderweg indrukwekkende uitzichtpunten. Een tip: ga per shuttlebus naar het einde waar tevens de Hermit Trail begint en wandel de route terug. Hier zult u geen spijt van krijgen.

 

  

 

3. Desert View Drive

Rijd in oostelijke richting over Route 64: de Desert View Drive. Een 40 kilometer lange weg via verschillende uitzichtpunten. Stop bij Pipe Creek Vista waar u de South Kaibab Trail kunt wandelen. Of ga met een pendelbus naar Yaki Point. Een mooie plek om in alle rust van de zonsondergang te genieten. Bij Grandview Point heeft u geweldig en wijds uitzicht over de Grand Canyon. Het is het startpunt van de Grandview Trail. Uitzichtpunt Moran Point is interessant om het verschillende gesteente goed te kunnen onderscheiden. Vanuit Lipan Point en Navajo Point heeft u panorama-uitzichten over de canyon en de rivier. Aan het einde is Desert View waar u de oostelijke canyon kunt bewonderen. U leest het al, ontelbaar veel mooie plekken die allen weer iets speciaals hebben.

 

4. North Rim

Nog indrukwekkender? Nog mooier? Misschien is de noordkant van de Grand Canyon dan een aanrader tijdens uw vakantie Amerika. Verblijf in een hotel in de buurt of als u per camper reist, parkeert u de camper en geniet hier van een betoverende zonsondergang. Een adembenemende beleving. Bezoek hier zeker Bright Angel Point en Cape Royal met zijn panoramische uitzicht. U kunt vanaf hier de South Rim zien! U kunt u het haast niet voorstellen dat als u nu naar de South Rim wilt rijden, u 300 kilometer moet afleggen.

 

    

 

5. Innercanyon

Bezoek de diepte van de Canyon en ga naar bijvoorbeeld Diamond Creek. U kunt hier dicht bij de Colorado-rivier komen waar beide rivieren elkaar ontmoeten. Beleef het zelf!

 

Helikopter North Canyon Tour

Jeeptour Grand Entrance

Leuk om te doen in de Grand Canyon

1. Wandeling naar de bodem van de canyon

Voor de echte avonturier en grote wandelliefhebber: ga “all-the-way” tijdens uw West-Amerika rondreis. Wandel tijdens een meerdaagse trekking diep de canyon in. Een avontuur waar u in tenten verblijft en de mooiste uitzichten door de canyon heeft met als kers op de taart; een heldere sterrenhemel in de nacht.

 

2. Helikoptervlucht

Een must om te ontdekken hoe gigantisch dit natuurgebied eigenlijk is: de helikoptervlucht over de Grand Canyon. Als u opstijgt en het eindeloze boomgebied ziet, wordt u extreem verrast als daar ineens de diepe canyons opduiken. U gaat verder dan u met de auto of te voet kunt komen. Onberispelijk uitzicht over de meest ongerepte stukken van de Grand Canyon. A one’s in a lifetime experience.

 

3. Wandeling Hermit’s Rest

Een aanrader voor iedereen: de wandeling van of naar Hermit’s rest. Wij raden aan om al vroeg in de ochtend de bus te nemen en zelf terug te wandelen. Met alle stops, op de drukste momenten, kan de bus er namelijk wel 75 minuten over doen! En daarnaast ziet u veel meer als u wandelend teruggaat. De totale route is 13 kilometer lang en hier doet u zo’n 5 uur over. Wilt u liever een kortere route lopen? Stop dan bij een andere halte iets dichter bij het eindpunt en wandel een klein stukje terug.

Hotels in Grand Canyon

We bieden diverse hotels aan in Grand Canyon. Voor ons hele aanbod in Grand Canyon verwijzen wij u graag naar ons hotelaanbod Zuidwest Amerika.

Grand Canyon Plaza

Grand Canyon Plaza

Yavapai Lodge

Yavapai Lodge

The Grand Hotel

The Grand Hotel

Tijdens deze reizen reist u naar Grand Canyon
Amerika-Arizona-Antelope-Canyon
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Rondreis West-Amerika per auto: Zuidwest USA Compleet

Los Angeles > San Diego > Tucson, cowboys > nationale parken, Grand Canyon, Arches, Canyonlands, Capitol Reef, Bryce, Zion, Death Valley, Sequoia, Yosemite > Antelope Canyon > Monument Valley, Navajo’s > Las Vegas > San Francisco > Kustroute > Santa Barbara, strand.

Amerika-Bryce-Canyon-Rotsen
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Rondreis West-Amerika per auto: Rode rotsen & ruige kusten

Las Vegas > Grand Canyon > Page, Antelope Canyon > Monument Valley, Westernfilms > Moab, Arches, Canyonlands > Capitol Reef > Bryce, rotspilaren > Zion > Death Valley > Yosemite, Vallei > San Francisco, Alcatraz > Kustroute > Santa Monica, Los Angeles.

Amerika-Monument-Valley-Navajo
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Bouwsteen VS: Navajo’s en rode rotsen

Zuidwest-Amerika

 

Grand Canyon, wereldwonder > Monument Valley, westernfilm décor > Mesa Verde National Park, rotswoningen Anasazi-stam > Canyon the Chelly, monumentaal natuurgebied met ruïnes > Sedona, jeeptour Oak Creek Canyon.