1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Autohuur Amerika

Een auto huren in Amerika

Noord-Amerika is het continent dat bij uitstek geschikt is voor het maken van een rondreis met een huurauto. Het woord “roadtrip” is hier uitgevonden! Behalve rond de steden in de spitstijd, is de kans op files klein. Wegen zijn goed onderhouden en bestemmingen staan goed aangegeven. Het verkeer is niet hectisch; integendeel buiten de steden is het rustig. Bent u niet zo’n wandelaar? De gemiddelde Amerikaan ook niet en bijna alle bezienswaardigheden zijn met de auto of camper dicht te benaderen. Parkeerruimte is er voldoende bij hotels buiten de steden, in nationale parken, in kleinere bezienswaardige steden en bij supermarkten.

 

Graag stippelen we samen met u een mooie roadtrip door Amerika of Canada voor u uit. Waarbij ritten met voldoende tijd om te stoppen en bezienswaardigheden te bezoeken centraal staan.

Vergeet niet: de bekendste roadtrip ter wereld vindt u in de Verenigde Staten: de Route 66!

 

Van Verre werkt samen met gerenommeerde autoverhuurbedrijven. Onze voorkeur in de Verenigde Staten gaat uit naar Alamo en in Canada naar National. Alamo is één van de grote verhuurmaatschappijen in Amerika met vele autoverhuurlocaties. En in Canada geldt voor National hetzelfde. Hierdoor beschikt u altijd over een locatie in de buurt van uw bestemming. Alamo en National hebben locaties in zowel de stad als op de grote luchthavens en bieden tarieven inclusief een ongelimiteerd aantal kilometers evenals een verzekering voor schade, diefstal en aansprakelijkheid. Ook zijn de lokale belastingen inclusief. Het is tevens mogelijk om de auto op een andere locatie in te leveren. De betrouwbare auto’s van Alamo en National bieden u zekerheid tijdens uw vakantie.

 

 

Als u de huurauto ophaalt, betaalt u een borg. Dit bedrag ligt tussen de 300 en 500 USD/CAD per auto. U betaalt dit niet contant, maar het wordt gereserveerd op uw creditcard. Een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder van de auto is dan ook een must bij autohuur in Amerika. Verhoog eventueel vóór uw reis de limiet van uw creditcard. Ook extra diensten die u afneemt, worden van uw creditcard afgeschreven.

 

Een internationaal rijbewijs is niet verplicht bij het huren van een auto in de Verenigde Staten of Canada. Wel dient u een Nederlands (of Belgisch) rijbewijs te laten zien op naam van de hoofdbestuurder. Ook kan men vragen om uw paspoort.

 

Als u een huurauto ophaalt in de ene plaats en inlevert in een andere plaats, betaalt u drop-off kosten. Deze worden berekend over de afstand tussen de beide verhuurstations. Soms gelden er geen drop-off kosten. In uw persoonlijke reisvoorstel geven wij aan hoeveel de drop-off kosten voor u bedragen, indien van toepassing. U betaalt dit ter plaatse! Ook in de indicatieprijzen op onze website is de oneway fee nog niet in de reissom opgenomen.

 

Met uw huurauto mag u de grens tussen de Verenigde Staten en Canada (en vice versa) over. Maak wel gebruik van verharde wegen en officiële grensovergangen. Het is echter niet handig om uw huurauto in het ene land op te halen en in het andere land in te leveren. Vaak kan dit niet, maar is het wel mogelijk, dan zijn de kosten extreem hoog. Wilt u bijvoorbeeld van Vancouver naar Salt Lake City reizen, dan is het verstandiger om uw auto in Seattle te huren in plaats van in Vancouver. Vanzelfsprekend adviseren wij u graag.

 

De minimumleeftijd om een auto te huren bij Alamo en National is 21 jaar. Er is geen maximumleeftijd voor autohuur in de States en Canada. Als u tussen de 21 en 24 jaar bent, geldt er een toeslag op de verhuurprijs. Vanaf 25 jaar gelden onze speciale tarieven.

 

Wij boeken uw huurauto standaard inclusief een “Gold package”.

Dat houdt in dat de autohuur inclusief een ongelimiteerd aantal mijlen, CDW (Collision Damage Waiver, wat inhoudt dat schade aan de huurauto door eigen schuld is gedekt), EP (Extended Protection voor aansprakelijkheid), de sales tax, de state taks en eventuele luchthaventoeslagen is. Een extra bestuurder is standaard bij de reissom inbegrepen. En één volle tank brandstof is ook inclusief.

 

  

 

Omdat u vaak grote afstanden aflegt, adviseren wij om niet een te kleine auto te huren. Standaard gaan wij uit van een middenklasse auto, klasse Intermediate. Een voorbeeld van een auto in deze categorie is de Hyuandai Elantra. Wilt u meer comfort dan kunnen we ook een grote auto voor u boeken. Zoekt u iets bijzonders, zoals een cabriolet of een fourwheeldrive dan hebben we ook diverse mogelijkheden.

 

Als u met een huurauto door Florida reist is de kans groot dat u op tolwegen terecht komt. U kunt bij tolpoorten contant of met uw creditcard betalen. Maar op sommige wegen is dit NIET mogelijk. Bijvoorbeeld rond Miami of op de highway naar de Keys. Hier kiest u dan voor de rijbaan met de aanduiding “Toll by Plate”. Het nummerbord van uw huurauto wordt geregistreerd en de rekening wordt naar de verhuurmaatschappij gestuurd. De kosten worden vervolgens aan u doorbelast op uw creditcard.

 

Indien u een kinderzitje in de huurauto nodig heeft, dient u dat bij boeking door te geven. Omdat de kosten hiervan tamelijk hoog zijn, adviseren wij u na aankomst in de Verenigde Staten of Canada een kinderzitje bij een grotere winkel te kopen. De kosten hiervan zijn circa 40 USD/50 CAD. Aan het einde van uw vakantie kunt u dan besluiten om het stoeltje mee naar huis te nemen of op de plaats van inleveren van uw huurauto achter te laten.

 

Een navigatiesysteem huren is niet nodig. Download vóór uw reis een navigatiesysteem op uw telefoon. De wegen en plaatsen staan over het algemeen goed aangegeven. Hou er rekening mee dat zowel in de VS de afstanden worden aangegeven in mijlen en in Canada in kilometers.  

Het is handig om bij het uitstippelen van uw route op te schrijven welke wegnummers u gaat rijden en welke windrichting u op gaat. Bij afslagen worden namelijk vaak geen plaatsnamen aangegeven, maar richtingen, bijvoorbeeld de Interstate 15 North. Bovenstaande geldt voornamelijk voor de Verenigde Staten en in mindere mate voor Canada.