1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Grand Teton National Park

Prachtige bergen in Grand Teton National Park

Het meest opvallende aan het Grand Teton National Park zijn de spitse bergtoppen met glasheldere meren ervoor, groene bossen en gele prairies. Het beeld dat u na een bezoek bij zal blijven, is de weerspiegeling van een granieten berg met sneeuw in één van de meren.

 

Dieren die u kunt spotten in het Grand Teton National Park zijn eekhoorns, marmotten, hazen, bizons, elanden, dikhoornschapen, gaffelbokken (pronghorns; een soort antilopen) en wapiti’s (een soort herten). Maar ook de zwarte beer heeft zijn plek hier gevonden. Speur het wateroppervlak af om een otter of bever te ontdekken.

 

Als u een bezoek brengt aan het Grand Teton National Park dient u entree te betalen. Waarschijnlijk combineert u Grand Teton met Yellowstone en als u nog meer nationale parken bezoekt, is het al snel interessant om een “America the Beautiful-pas” aan te schaffen. Deze kost 80 USD en is geldig voor alle nationale parken. Kijkt u anders eens bij onze rondreizen Rocky Mountains voor leuke routes langs diverse nationale parken in Amerika.

 

 

Geschiedenis van Grand Teton

Zijn naam heeft het Grand Teton National Park te danken aan een Franse pelsjager. Met enige fantasie zag hij vrouwelijke vormen in de bergtoppen van het nationale park. Tétons betekent tepels in het Frans en voilá de naam was ontstaan.

 

De eerste bewoners waren al meer dan 10.000 jaar geleden in Grand Teton te vinden. Er woonden jagers en verzamelaars. Pas in 1807 waagde de eerste blanke kolonist zich in dit gebied. Het was John Colter, die deel uit maakte van de befaamde Lewis and Clark expeditie. De plaats Colter Bay Village is vernoemd naar deze ontdekkingsreiziger. De expeditieleden waren voornamelijk op zoek naar Indianen die bont wilden ruilen. Al snel besefte men dat de natuur in het Grand Teton National Park van onschatbare waarde is. Al in de 19e eeuw werd het gebied een natuurreservaat en in 1929 werd het officieel een National Park.

 

En over de ontstaansgeschiedenis van de bergen: het is één van de jongste bergketens van de Verenigde Staten. De bergtoppen zijn daarom nog niet rond en afgesleten, maar spits. Twaalf toppen zijn meer dan 3.650 meter hoog en de allerhoogste piek meet bijna 2.000 meter.

 

Kaart van Grand Teton

Het Grand Teton National Park ligt in de staat Wyoming. Omdat dit natuurgebied slechts 50 kilometer ten zuiden van Yellowstone ligt, is een combinatie van deze twee parken een aanrader. Het park is 1.255 km2 groot. De hoogste berg is bijna 4.200 meter. De bergketen van Grand Teton maakt onderdeel uit van de Rocky Mountains. Het gebied rondom de hoge bergtoppen van de Grand Tetons is juist vlak. Zo ligt de belangrijkste plaats in dit gebied, Jackson Hole, in een vallei. Door het National Park loopt een rivier, de kronkelende Snake-rivier. Er zijn meer dan 100 meren. De grootste en bekendste zijn Jackson Lake en Jenny Lake.

 

Weer in Grand Teton

Het Grand Teton National Park kent een steppeklimaat met warme zomers en koude winters. In de winter valt er veel sneeuw, soms ligt er meer dan één meter. Temperaturen dalen tot ver onder het vriespunt. De beste reistijd is van mei tot en met oktober. Sommige wegen zijn namelijk pas in mei sneeuwvrij. In de lente en in de herfst valt er soms een regenbui.

Top 5 bezienswaardigheden in Grand Teton National Park

1. Jackson Hole Highway

Oké, het heet een highway, maar stelt u zich zeker geen snelweg voor. Wat een prachtige route door het nationale park. Bij de vele uitzichtpunten zijn tal van parkeerplaatsen zodat u in alle rust kunt genieten van het landschap. U neemt hiervandaan de mooiste foto’s van de Teton-bergen, gletsjers, meren en bossen. Een favoriet van ons is de Schwabacher Landing Road waar u de bergen in de rivier ziet weerspiegelen. Maak een wandeling en ga op zoek naar elanden. Er zijn poeltjes waar bevers leven en hun ingenieuze dammen bouwen. Even klaar met de natuur? Snuif dan wat cultuur op bij de Cunningham Cabin Historic Site. Hier bezoekt u een woning van de kolonisten uit de 19e eeuw.

 

  

 

2. Teton Park Road

Parallel aan de Jackson Hole Highway loopt de Teton Park Road. Jenny Lake en Jackson Lake liggen langs deze route. Op Jenny Lake kunt u een korte boottocht maken. Uitzichtpunten en wandelmogelijkheden zijn in overvloed te vinden langs de weg. Als u liever in de auto blijft zitten, volgt u de Jenny Lake Scenic Drive.

 

Ook hier niet alleen natuur, maar ook cultuur. Bij de Menors Ferry Historic Area kunt u een oude hut bezoeken. Pas aan het einde van de 19e eeuw vestigden de eerste kolonisten zich hier. Dit gebied was zo moeilijk toegankelijk. Bill Menor liet hier een veerboot varen en bouwde een soort kabelbaantje. Ook is er een kapel, waar nog getrouwd kan worden. Pas op dat de gasten bij een trouwerij niet meer geïmponeerd worden door het uitzicht dan door de jurk van de bruid. Wat een uitzicht ook hier weer!

 

De Teton Park Road eindigt in het zuiden bij het grootste meer in het park: Jackson Lake.

Vlakbij de Teton Park Road ligt Moose Habitat. Dit is een weidegebied waar elanden zich verzamelen. Net na zonsopgang en net voor zonsondergang zijn de beste periodes om de dieren te spotten.

 

3. Oxbow Bend

Het uitzichtpunt bij Oxbow Bend is mooi, mooier, mooist! Op de voorgrond groene bomen en struiken, op de achtergrond de imposante grijze granieten bergen. Sneeuw op de toppen en in de verte een gletsjer die zich een weg naar beneden baant. Maar vooral de weerspiegeling van de berg in het water is onvergetelijk. Ontdek het zelf!

 

    

 

4. Moerasgebied

In het noordelijke deel van het Grand Teton National Park vindt u moeras. De Willow Flats zijn een wat onbekender deel van het nationale park. Hier geen hoge bergen en blauwe meren, maar een vlak gebied. Er zijn struiken en de bodem is zompig, pas dus op waar u loopt. Dit is de ideale plek voor vogelspotters. Zo komt de bijzondere trompetterzwaan hier voor. Ook zijn er voor de wandelliefhebbers diverse wandelroutes uitgezet.

 

5. Beren spotten

Tijdens een wandeling rond het Emma Matilda Lake en Two Ocean Lake heeft u een grote kans om beren te spotten. Mocht u vandaag geen geluk hebben? Er is een grote kans dat u ook herten en elanden tegenkomt.

 

Grand Teton Safari

Grand Teton Safari

Sunrise Safari

Sunrise Safari

Raften

Raften

Leuk om te doen in Grand Teton National Park

1. Ga raften op de Snake River

Dit is één van de meest geboekte excursies in de Rockies. Spannend om de stroomversnellingen te bedwingen, maar vooral ook mooi. Geniet van de omgeving. U zakt de rivier zo’n zestien kilometer af. Na elke bocht ziet u weer wat nieuws. Kijk omhoog of u een adelaar of visarend ziet loeren op een prooi. Misschien plonst een eland een stukje door het water of zoekt een bizon het meest sappige gras aan de waterkant.

 

 

2. Actief in Grand Teton

Huur tijdens uw vakantie Amerika een paard bij de manege en verken het natuurgebied vanaf de rug van een paard. Of kies voor een kano en verken het park vanaf het water. Of wandel één van de trails in de Colter Bay Area. Er zijn ontzettend veel wandelpaden, er zijn routes van enkele kilometers tot dagtochten. Klimmers vragen van tevoren een permit aan en wagen het om één van de steile rotswanden te bedwingen.

 

U bent waarschijnlijk niet in de winter in Grand Teton National Park, maar is dat wel het geval, dan is een wandeling met sneeuwschoenen (een soort tennisrackets) een must!

 

3. Bezoek Colter Bay Village

Begin de dag goed met een stevig ontbijt in het Chuckwagon Restaurant in Colter Bay Village. Hier is een uitgebreid ontbijtbuffet; een goede bodem voor een actieve en boeiende dag.

Hotels in Grand Teton National Park

We bieden diverse hotels aan in Grand Teton National Park. Voor ons hele aanbod in Grand Teton National Park verwijzen wij u graag naar ons hotelaanbod Rocky Mountains.

Jackson Lake Lodge

Jackson Lake Lodge

Jenny Lake Lodge

Jenny Lake Lodge

Teton Spring Lodge

Teton Spring Lodge

Tijdens deze reizen reist u naar Grand Teton National Park
Amerika-Monument-Valley-Zonsondergang
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Rondreis USA per auto: Rockies uitgebreid

Denver > Rocky Mountain NP > Mount Rushmore > Ucross > Cody > Yellowstone NP > Grand Teton NP > Dinosaur NM  > Moab > Monument Valley > Mesa Verde > Gunnison > Colorado Springs > Denver

 

 

Amerika-Yellowstone-Pronghorn-hert
Voorbeeldreis Amerika & Canada

Rondreis USA per auto: West-Canada en de Rockies

VS: Seattle > Canada: Vancouver > Whistler > Wells Gray > Jasper NP  > Banff NP > Waterton Lakes NP > VS: Glacier NP > Helena > Yellowstone NP > Grand Teton NP > Park City > Salt Lake City

Amerika-Craters-of-the-Moon
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Bouwsteen VS: Craters of the Moon

The Rocky Mountains

 

Grand Teton National Park > Craters of the Moon National Monument, lavalandschap > Salt Lake City