1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Bryce Canyon

Rode rotsformaties bij Bryce Canyon

Voor ons is het één van de mooiste natuurparken van Amerika: Bryce Canyon. Toch slaan veel toeristen het park over, maar bezoeken ze Zion National Park. Ons advies: bezoek beide parken. De rotsformaties (hoodoos genaamd) zijn ontstaan door erosie en is een bijzondere geologische verschijning. Onmisbaar tijdens uw rondreis door de Rockies.

 

 

Geschiedenis Bryce Canyon

Er waren vooral veel jagers en vissersvolkeren actief in de regio bij Bryce Canyon. In de herfst van 1875 arriveerden de eerste pioniers, één daarvan was Ebenezer Bryce, een Schotse immigrant die zijn vee liet grazen op het plateau. Wie hem vroeg naar zijn mening over Bryce Canyon kreeg als antwoord: “It’s a hell of a place to lose a cow.” Bryce Canyon National Park is naar deze man vernoemd.


De bewoners van Bryce zagen in de kloof een grote toeristische attractie en begonnen daarom in 1919 aan de bouw van het eerste hotel; Ruby’s Inn. In 1928 werd Bryce Canyon een National Park waarna het niet lang duurde voordat er ook de eerste treinverbinding ontstond, in 1930. Vanaf toen steeg het bezoekersaantal snel.

Ondanks de naam Bryce Canyon is het eigenlijk geen canyon. Door een combinatie van wind-, water- en ijserosie en het zachte gesteente wat hierdoor werd verwijderd, bleef alleen het harde gesteente achter in de vorm van pilaren. De amfitheaters (waar het meer op lijkt) strekt zich uit over een afstand van ongeveer 30 kilometer, met elk duizenden hoodoos die u van bovenaf kunt aanschouwen of doorheen kunt wandelen.


Kaart van Bryce Canyon

Bryce Canyon is gelegen in het noordwesten van de staat Utah. Er loopt maar één weg naar Bryce Canyon, route 63. Vanaf hier rijdt u gelijk de ingang van het nationale park binnen. Vanaf daar komt u op de 29 kilometer lange Rim Road. Deze weg rijdt langs de vallei en eindigt aan de andere kant van het park, bij Rainbow & Yovimpa Point. Het beste is om die weg in één keer af te rijden zonder te stoppen. Aan het einde kunt u dan keren en vanaf daar terugrijden. Stop op de terugweg langs de diverse uitkijkpunten, want deze zitten allen aan de rechterkant van de weg.

Klimaat van Bryce Canyon

Bryce Canyon heeft een landklimaat. In de zomer is het er warm en droog met temperaturen die kunnen oplopen tot 27 graden. In de wintermaanden is het er erg koud en kan het ’s nachts zelfs vriezen.

Top 5 mooiste uitzichtpunten van Bryce Canyon

1. Rainbow Point & Yovimpa Point

Het is de verst gelegen uitzichtpunt, aan het einde van Rim Road. Rainbow Point is het hoogste punt van het park. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over zuidelijk Utah. Met mooi weer is het zelfs mogelijk om het Kaibab Platau van de Grand Canyon te zien. Naast Rainbow Point ligt gelijk het volgende uitzichtpunt: Yovimpa Point. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de ‘Grand Staircase’. De ‘Grand Staircase is vernoemd naar de vele verschillende kleuren rotslagen die u kunt zien. De bovenste laag, waar u op staat, heet Pink Cliffs.

 
2. Natural Bridge

Eén van de mooiste bezienswaardigheden van Bryce Canyon: Natural Bridge. Een natuurlijke boog (eigenlijk geen brug, want u kunt er niet overheen) die is ontstaan door wind, regen en ijsvorming. De boog is 38 meter hoog en heeft een helderrode kleur. Onderaan de boog ligt een groen bos wat een mooi contrast geeft. Nog zo’n fotogeniek stukje van de Rocky Mountains.

 

  

 

3. Farview Point

Farview Point ligt op 2.483 meter hoogte. Vanaf hier geniet u van een prachtig uitzicht over de bergen. Met mooi weer kunt u zelfs Kaibab Plateau van de Grand Canyon zien. Dit is ook het geval bij Rainbow Point.  

 

4. Inspiration Point & Bryce Point

Inspiration Point heeft één van de beste uitzichten op de canyon en de rotsformatie Silent City (een doolhof van opeengepakte hoodoos). Het naastgelegen Bryce Point is het mooiste tijdens zonsopgang. ’s Morgens worden de toppen van de hoodoos mooi verlicht door de eerste zonnestralen. U kunt hier goed de verschillende kleuren van de gesteentelagen zien.

 

5. Sunset Point & Sunrise Point

Ondanks dat de naam Sunset Point anders doet vermoeden, zijn beide uitzichtpunten het mooiste tijdens zonsopgang. Vanaf Sunset Point heeft u een mooi uitzicht over de Silent City in het zuiden en in het noorden over Thor’s Hammer (een alleenstaande pilaar met een blok erop). Vanaf Sunrise Point heeft u een mooi uitzicht over het amfitheater. Zeker tijdens zonsopgang krijgen de pilaren extra kleur.

 

   

Top 3 mooiste wandelingen in Bryce Canyon

Om echt een goed beeld te krijgen van Bryce Canyon kunt u het beste een wandeling maken door het amfitheater.

1. Navajo Trail

Dit is de populairste trail in Bryce Canyon. De trail start bij Sunset Point. Ideaal om na het bekijken van de zonsondergang een wandeling te maken. De route is 2,2 kilometer lang en redelijk steil. Maar de wandeling in de doolhof van de hoodoos zult u niet snel meer vergeten. Ervaar het zelf!


2. Queens Garden Trail

Voor wie zoveel mogelijk Bryce Canyon wil zien, is dit de ideale wandeling. De trail is 2,9 kilometer lang en start bij Sunset Point. De route brengt u langs prachtige rotsformaties. De tocht is niet moeilijk en gaat ook niet helemaal de canyon in. Het pad eindigt in Queens Garden, waar hoodoo Queen Victoria neerkijkt op haar tuin vol rotsformaties

 

3. Peek-a- boo Trail

Een steile, maar wel spectaculaire trail van 8,8 kilometer. De wandeling begint bij Bryce Point. Het eerste deel loopt u door een bos en is het nog redelijk beschut. Eenmaal uit de bossen belandt u tussen de hoodoos en wandelt u onder andere langs de ‘Wall of Windows’ en de ‘Three Wisemen’.

Wanneer u niet van wandelen houdt, is het ook mogelijk om te paardrijden. Er zijn verschillende routes die per paard kunnen worden gedaan. U hoeft ook geen paard te kunnen rijden om een tocht te kunnen maken.

Hotels in Bryce Canyon

We bieden diverse hotels aan in Bryce Canyon. Voor ons hele aanbod in Bryce Canyon verwijzen wij u graag naar ons hotelaanbod Zuidwest Amerika.

Bryce View Lodge

Bryce View Lodge

Best Western Plus Ruby's Inn

Best Western Plus Ruby's Inn

The Lodge at Bryce

The Lodge at Bryce

Tijdens deze reizen reist u naar Bryce Canyon
Amerika-New-York-Brooklyn-Bridge-3
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Rondreis West-Amerika per auto: New York & Zuidwest USA

New York > Big Apple > Las Vegas > Grand Canyon > Page, Antelope Canyon > Bryce Canyon > Zion > Death Valley, heetste punt > Yosemite, flora en fauna > San Francisco, Golden Gate > Monterey, Carmel > Pismo beach, kust > Los Angeles, Hollywood.

Amerika-Los-Angeles-Hollywood-1
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Rondreis West-Amerika per auto: Steden & parken zuidwest USA

Los Angeles > Palm Springs, Joshua Tree > Sedona, rode rotsen > Grand Canyon > Monument Valley > Navajo Indianen > Moab, Arches > Capitol Reef > Bryce Canyon > Zion > Las Vegas> Death Valley > Sequoia > Yosemite > San Francisco.

Amerika-Bryce-Canyon-Family
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Rondreis West-Amerika per auto: Familiereis Zuidwest Amerika

Los Angeles > Universal > Grand Canyon > Page, Antelope Canyon > Bryce, verstoppen tussen de rotsen > Zion, fietsen > Las Vegas > themahotel > Death Valley > Yosemite National Park > hoge bomen > San Francisco, Golden Gate > Monterey, aquarium > Pismo Beach, strand!