1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Zion National Park

Indrukwekkend Zion National Park

Zion National Park: Utah’s eerste nationale park en zeker niet de minste. Wat een indrukwekkende plek is dit. Meters hoge rotsen, diepe kliffen, rood gesteente en een vaak strak blauwe lucht. Dit park biedt enorm veel afwisseling, volg de canyon met zijn gigantische rotswanden en wandel door rivieren tussen de smalle kloven door. Wist u dat dit het meest bezochte park in de Verenigde Staten is? En dus niet zijn zuidelijke broer de Grand Canyon? Voeg het park ook toe aan uw eigen rondreis door Amerika.

Geschiedenis van Zion National Park

Kunt u zich voorstellen dat bijna 12.000 jaar geleden de eerste mensen hier al liepen en woonden? Zij jaagden op de nu al lang uitgestorven mammoeten, kamelen en reuzenluiaards die toen nog in dit gebied wonen. Over de jaren heen werd het gebied gebruikt als boerenland. De rivier leende zich perfect voor irrigatie en de hoogteverschillen in het park waren perfect om verschillende gewassen te laten groeien. Het was hard werken en dus ook verschrikkelijk toen de rivier de dorpen verwoestte en de droogte de oogsten verpestte. In de 19e eeuw kwamen er Mormoonse pioniers wonen in het gebied die het Zion noemde. In 1919 werd Zion een nationaal park. In 1937 werd Kolob-canyon bij het Nationaal Park gevoegd. Een onbekendere canyon, maar hij doet zeker niet af voor Zion.

 

Kaart Zion National Park

Na Las Vegas of Salt Lake City waarschijnlijk je volgende stop! Hoe dan ook een geweldige stop op de route. Vanuit Las Vegas is het zo’n 3 á 4 uur rijden. Komt u vanuit Bryce Canyon: dan rijdt u waarschijnlijk door de Zion Mount Carmel-tunnel. De route tussen deze parken is prachtig en zeker de moeite waard. Houd er wel rekening mee dat u een toeslag betaald voor deze route.

 

Het park is enorm druk: zorg dus dat u zeker vóór 9 uur in de ochtend in het park bent. Alle parkeerplaatsen zijn daarna vol. Het is niet toegestaan om met uw eigen huurauto in het park te rijden. U zult per shuttlebus verder moeten. Dit is erg goed geregeld. Vanuit Springdale vertrekt ook een bus, nog makkelijker, dan hoeft de auto ook niet mee en heeft u geen parkeerproblemen.

 

Weer in de Zion National Park

Zion National Park kunt u het gehele jaar bezoeken. De weersverschillen zijn ieder seizoen wel erg groot. In de zomer kan het aan de rim zo’n 30 tot 35 graden zijn. Neem genoeg water mee als u gaat wandelen! Let ook zeker op: in juli, augustus en september kan het ook wel eens flink tekeer gaan met regenval en onweersbuien.

 

Bent u in de lente of herfst in Zion National Park? Dan is de temperatuur aangenaam en rond de 20 graden. Perfect wandelweer dus. Later in de herfst koelt het aan de rim af tot 10 á 15 graden en kan er zelfs sneeuw vallen. Dat is de verwachting ook voor de winter: sneeuwval en maximaal 10 graden. Hierdoor zijn sommige wandelpaden en wegen dicht. De North Rim is in de wintertijd helemaal afgesloten voor bezoekers.

Top 5 bezienswaardigheden in Zion National Park


1. Zion Canyon Scenic drive

Dwars door het nationaal park is de Zion Canyon Scenic Drive aangelegd. Een must do! Komt u tussen maart en oktober? Maak dan gebruik van de shuttlebussen. Er zijn 8 stops waar u zelf kunt bepalen waar u uit- en instapt. De uitzichtpunten en stops zijn heel afwisselend. Zo komt u langs het Zion Museum, maar ook bij diverse startpunten voor een mooie wandeling; Zion Lodge, Emerals trail, The Grotto en Weeping Rock.

 

Een van onze favoriete stops is de derde: Court of the Patriachs Viewpoint. De drie patriarchen, drie bergtoppen, zijn hier te zien. Maar ook de Hidden Canyon trail die u als zesde stop aandoet en Big Bend is een aanrader. Vanuit Big Bend heeft u een indrukwekkend uitzicht over het natuurgeweld. De laatste stop is misschien wel een van de mooiste: Temple of Sinawava. Hier beginnen (uitdagende) wandelingen bij de Virgin River. Hier komen de wanden van de canyon dichter bij elkaar, wat een fotogeniek plaatje is! Geniet van de uitzichten en denderende watervallen. Tip: begin hier uw dag, zodat het nog niet al te druk is.

  

2. Kolob Canyon Road

Een onbekender stuk en minder drukbezocht stuk van Zion is Kolob Canyon. Zeker niet minder de moeite waard! Kolob Canyon ligt ten noorden van Zion Canyon. De route hier is per auto goed te doen. Aan het begin van de canyon vindt u het bezoekerscentrum. De weg gaat langs verschillende uitzichtpunten. Mooie stops zijn de stop nabij Taylor Creek, Kolob Arch en Kolob Canyons Viewpoint.

 

3. Zion Mount-Carmel Highway

Deze route ligt buiten het park, maar dubbel en dwars de moeite waard. Op de route naar Bryce Canyon komt u hier hoogstwaarschijnlijk ook langs. Deze weg, UT-9 met als bijnaam Scenic Byway, verbindt Zion met Route 89. De weg heeft veel haarspeldbochten, maar adembenemende vergezichten over Zion Canyon. U moet een stuk door een tunnel waar u een kleine bijdrage voor moet betalen. Het is een smalle tunnel waardoor maar één richting per keer de tunnel door mag. Houd dus rekening met wellicht enige oponthoud.

 

Net na de eerste tunnel kunt u een wandeling maken van 1 mijl (1,6 km). Een prachtig uitzicht over de Zion Canyon wacht op u. Na de volgende tunnel staat u weer vol verbazing te kijken: een compleet ander landschap.

 

4. Zion Human History Museum

Dit museum opende in 2002 haar deuren. Leuk om even te stoppen op de route in de Zion Canyon Scenic Drive. Neus rond tussen de informatie over de oude kolonisten, bekijk hun dagboeken en brieven. Ook vindt u er gereedschap en items uit het huishouden. Naast historie vindt u er ook veel informatie over de flora en fauna in het park. Nog meer reden om te stoppen: de uitzichten vanuit hier zijn indrukwekkend.

5. Zion Nature Center

Nog een aanrader: Zion Nature Center. Hier is een mooie tentoonstelling van de dieren die in het park en omgeving leven te zien. U vindt er bijvoorbeeld schildpadden, slangen en andere amfibieën. Het doel van dit centrum is om mensen uitleg te geven over de natuur in de omgeving. Als u hier in geïnteresseerd bent, mag een bezoekje niet ontbreken.

 

Of ga lekker fietsen. Bekijk onze fietsexcursie in Zion National Park.

Leuk om te doen in Zion National Park

1. Wandelen

Als u tijdens uw West-Amerika rondreis in Zion bent, kunt u bijna niet anders dan prachtige wandelingen maken. Vanuit de meeste stops aan de Zion Scenic Road starten wandelingen. In Kolob Canyon zijn de Taylor Creek Trail en de Timber Creek Overlook trail echte aanraders.

 

Onze aanraders in Zion Canyon? De korte Canyon Overlook trail van 1 mijl met indrukwekkend uitzicht, de Narrows bij Temple of Sinawava: een mooie wandeling, dwars door de rivier of de wandeling van 13 kilometer naar Oberservation Point: zigzaggend de berg op met een uitzicht over de hele canyon.

    

2. Fietsen

Geen zin om in een shuttlebus het park te ontdekken? Stap dan op de pedalen en fiets door het park. De rust in het park kunt u zo het beste ervaren en u bepaalt zelf waar u stopt voor een foto. Een bijkomend voordeel!

 

3. Junior Ranger Program

Een aanrader met kinderen: Junior Ranger Program. De kinderen krijgen een eigen boekje en zijn ranger voor een dag! Met het boekje in de hand en een ranger-badge opgespeld, gaan zij het park in. Spelenderwijs leren ze het park te beschermen en de dieren in het park herkennen. Leuk als u zin heeft in een informatieve dag met vele hoogtepunten.

Hotels in Zion National Park

We bieden diverse hotels aan in Zion National Park. Voor ons hele aanbod in Zion National Park verwijzen wij u graag naar ons hotelaanbod Zuidwest Amerika.

La Quinta Suites Springsdale

La Quinta Suites Springsdale

Zion Mountain Ranch

Zion Mountain Ranch

Zion Lodge

Zion Lodge

Tijdens deze reizen reist u naar Zion National Park
Amerika-Yosemite-Tioga-Pass
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Rondreis West-Amerika per auto: Best of the West

San Francisco, Golden Gate > Highway 1, kustroute > Los Angeles, Hollywood > Grand Canyon > Page, Antelope Canyon > Bryce Canyon, rotsformaties > Zion, hikers-paradise > Las Vegas, entertainment, Death Valley > Yosemite, watervallen > Napa Valley, wijngaarden

Amerika-Yellowstone-Morning-Glory-Pool
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Rondreis West-Amerika per auto: Hoogtepunten & Yellowstone

Las Vegas > Grand Canyon > Bryce, hoodoos > Bear Lake > Yellowstone, vulkanisch > Grand Teton, berggebied > Park City > Zion > Death Valley > Mammoth Lakes > Yosemite, watervallen > San Francisco, golden gate > Montery, Highway 1 > Santa Barbara > Los Angeles

Amerika-Zion-Under-Canvas
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Bouwsteen VS: Glamping-tour zuidwest

Zuidwest-Amerika

 

Grand Canyon, bucketlist > Monument Valley, westernfilm décor, Navajo-stam > Moab, Arches en Canyonlands > Capitol reef, fruitteelten, groene oase > Zion, mekka voor wandelaars.