1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Boston

De hoofdstad van de staat Massachusetts heeft ongeveer 600.000 inwoners. De stad heeft een historisch centrum waar u kunt wandelen en fietsen. Zo kunt u de sfeer proeven van de stad. Na uw tocht kunt u genieten van een drankje of een maaltijd in één van de gastvrije pubs. Ervaar de stad zelf tijdens uw rondreis noordoost Amerika.

Geschiedenis van Boston

In 1630 werd Boston gesticht door kolonisten op het schiereiland dat toen Shawmut werd genoemd door de bewoners. De kolonisten vernoemden Boston naar de gelijknamige stad in Lincolnshire in Engeland, waar een deel van de kolonisten vandaan kwam.

 

Boston is de bakermat van de Amerikaanse revolutie. Op 5 maart 1770 openden de Britse soldaten het vuur op protesterende burgers, dat leidde tot een bloedbad. Op 16 december begonnen de bewoners een boycot en wilden geen belastingen meer betalen op geïmporteerde producten zoals thee. Alle producten (de thee) werd in het water gegooid. Deze gebeurtenis werd daarom de ‘’The Boston Tea Party’’ genoemd.

 

Na verschillende veldslagen werd in 1776 de onafhankelijkheidsverklaring getekend en werd Boston een welvarende havenplaats. De stad ontwikkelde zich tot een belangrijke industriestad. Tussen de jaren 1920 en 1930 werd er veel industrie verplaatst naar regio’s met lagere arbeidskosten. Dit leidde ertoe dat de economie verslechterde. Echter groeide deze in de jaren 1960 alweer door andere sectoren zoals de financiële, medische, technologie en onderwijssectoren. Nu is het een grote welvarende stad die nog steeds bekend staat om deze 4 belangrijke sectoren.

 

Kaart van Boston

In het noordoosten van de Verenigde Staten aan de Atlantische Oceaan ligt Boston. De afstand tot New York is ongeveer 300 kilometer en deze steden zijn ook goed met elkaar verbonden door treinen. De stad is zowel over land (auto/trein), via de lucht (Boston Airport) als over water (Boston Harbor) bereikbaar.

 

Klimaat in Boston

Boston heeft een warm landklimaat met warme tot hete zomers en winters waarbij er regelmatig strenge vorst om de hoek komt kijken. In Boston regent het het hele jaar door, maar in de wintermaanden valt er vaak wat meer regen of sneeuw. De lente en herfst is de beste reisperiode voor Boston.

Bezienswaardigheden in Boston

1. Freedom Trail

In Amerika is vrijwel niets zo oud als in Europa, maar voor Amerikaanse begrippen is Boston een zeer oude stad. Door de 4 km lange wandelroute “Freedom Trail” te wandelen, kunt u kennismaken met de geschiedenis. De route is met een rode lijn op straat aangegeven, dus erg makkelijk te volgen. De route komt langs verschillende historische plekken, waaronder het Old State House. Hier vond de Boston Massacre plaats. Ook ziet u het marktgebouw Faneuil Hall en het naast gelegen Quincy Market. Een heerlijk toeristengebied met veel winkels en eetgelegenheden.

 

2. Boston Tea Party Ships & Museum

In dit museum kunt u deel uitmaken van de beroemde gebeurtenis dat de geschiedenis van Amerika voor altijd heeft veranderd. Door middel van acteurs en interactieve voorstellingen op een nagebouwd 18e-eeuws zeilschip wordt u mee teruggenomen in de tijd. Het lijkt net of u er echt bij was toen het allemaal plaatsvond.

   

3. Harvard University

Het is misschien wel de bekendste universiteit van Amerika: Harvard. De stad Cambridge waar de universiteit deels in ligt, is ook erg leuk om te bezoeken. Het is een kleine studentenstad waar u ogen te kort komt.

 

Op de campus wandelt u langs imposante oude gebouwen. In de Harvard Yard vindt u de bibliotheek trots omringd door oude bomen. Naast dit gebouw staan ook nog de oude oorspronkelijke slaapvertrekken. Deze worden momenteel nog steeds bewoond door eerstejaars studenten.

 

Vanuit Harvard Yard kunt u tussen de gebouwen naar Harvard Square lopen. Hier vindt u verschillende winkeltjes en cafés. Eén winkel springt hier meteen bovenuit, de reusachtige Harvard Book Store. Hier kunt u alles kopen met een Harvard Logo, zo gek als u het maar kunt bedenken. Dus mocht u een souvenir willen van uw bezoek aan de universiteit, dan slaagt u hier zeker.

 

4. Prudential Tower

In de Prudential Tower vindt u winkels, restaurants en vermakelijke activiteiten. Voor ieder wat wils en voor elk budget kunt u genieten van een lekkere maaltijd. Maar waarom wij de Prudential Tower een aanrader vinden, is het uitzicht. Op de 50ste verdieping heeft u een 360 graden uitzicht over de stad!

    

5. Cheers Café

De Bull & Finch Pub (84 Beacon Street) werd internationaal beroemd door de tv-serie Cheers. Aan het begin van elke aflevering kwam eerst de buitenkant van de pub in beeld. De eigenaren hebben het café toen omgedoopt naar Cheers, omdat het zoveel populariteit met zich meebracht. De buitenkant kwam dan wel bekend voor uit de serie, de binnenkant lijkt helemaal niet op die van de tv-serie. De filmset in Hollywood moest namelijk een eilandbar hebben in verband met de camera’s. Veel gasten die speciaal deze bar bezochten om het gevoel van Cheers te krijgen, zijn daarom wat teleurgesteld. Om deze teleurstelling goed te maken, is er in Quincy Market een replica gebouwd met hetzelfde interieur als in de serie.

 

6. Geboortehuis van Kennedy

Bezoek het huis waar John F. Kennedy is geboren en waar hij zijn eerste stappen zette naar het Witte Huis. Zijn ouders hadden nooit gedacht dat hij op een dag president zou worden. Toch leerde hij in zijn geboorteplaats waarden en normen die inspireerden. Zijn moeder, Rose Kennedy, heeft het eerste huis van haar familie nagebouwd om haar herinneringen aan de vroege jaren te delen. Hier maakt u niet alleen kennis met zijn manier van leven, maar ook met de ideeën en principes die hij achterliet.

 

Fietstocht

Fietstocht

Walvissen spotten

Walvissen spotten

Freedom Trail met gids

Freedom Trail met gids

Top 3 leuk om te doen

1. Fietsen

Ontdek het unieke karakter en de charme van afzonderlijke wijken, u fietst er namelijk door zes!

Van drukke straten in het centrum tot stille fietspaden langs de oever van de Charles-rivier, deze fietstocht laat u kennis maken met het beste van Boston op de fiets. U fietst in ongeveer 2,5 uur vanaf de Italiaanse wijk North End naar Fenway Park. Onderweg komt u onder andere bij de Boston University Campus, The Christian Science Center en de Boston Common. 

 

2. Een sportwedstrijd bijwonen

Sport is in Boston erg belangrijk. Mocht u de kans hebben, woon dan een sportwedstrijd bij. Het basketbalteam, de Boston Celtics, zijn de recordkampioen van de NBA. En het honkbalteam de Red Sox spelen hun thuiswedstrijden in het karakteristieke Fenway Park. Ook heeft deze stad een goed ijshockeyteam, voetbalteam en American football team. Er wordt vast ergens een wedstrijd gespeeld als u in Boston verblijft tijdens uw rondreis Verenigde Staten.

   

3. Walvissen spotten

Stap tijdens uw vakantie in Amerika aan boord voor een geweldige ervaring op zee! U vaart naar Stellwagen Bank Marine Sanctuary, een rijke voedingsboden voor walvissen, zeevogels en andere zeedieren. U heeft veel kans om grote walvissoorten als bultruggen, vinvissen, dwergvinvissen en grienden te zien. De natuuronderzoekers in het New England Aquarium zijn aan boord en zullen hun kennis met u delen over het gedrag van deze grote zoogdieren.

 

De boottochten van ongeveer drie uur worden uitgevoerd met snelle catamarans. Deze boottochten worden uitgevoerd van april tot november, omdat u dan de meeste kans heeft om de walvissen ook daadwerkelijk te zien.

 

 

Hotels in Boston

We bieden diverse hotels aan in Boston. Voor ons hele aanbod in Boston verwijzen wij u graag naar ons hotelaanbod Noordoost Amerika.

The Revolution Hotel

The Whitney Hotel

Tijdens deze reizen reist u naar Boston
Amerika-Indian-Summer-1
Voorbeeldreis Verenigde Staten

Rondreis Oost-Amerika per auto: Kennismaking New England

Boston, historie > Kennebunkport, havenplaats > White Mountains > Green Mountains, genieten van de natuur > The Berkshires, pittoreske dorpjes > Mystic > Newport > Cape Cod, aan het water