1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Table Mountain National Park

Het Table Mountain National Park in Zuid-Afrika

Langs de Tafelbergketen, verspreid over een kunstlijn van veertig kilometer lang, ligt het Table Mountain National Park. Door de imposante bergen, witte stranden en ongeëvenaarde uitkijkpunten over de Atlantische Oceaan, is dit park tot één van ’s werelds New 7 Wonders of Nature benoemd. Paragliden, surfen, vogelspotten, duiken, bergbeklimmen, paardrijden of picknicken tussen de mooiste bloemen en planten, in het Table Mountain National Park kan het allemaal.

 

Signal Hill & Lion’s Head

Signal Hill is het startpunt van het Table Mountain National Park. Deze heuvel ligt op een geweldige plek in Kaapstad, hier kijkt u uit over de stad en de haven. Bovendien wordt er elke middag, om 12 uur een kanonschot afgevuurd. Het Noon Gun komt oorspronkelijk uit 1890 en was bedoeld ter bescherming van de haven. Achter Signal Hill ligt Lion’s Head, minstens zo in trek voor een beklimming. Ga zelf de tocht aan en bekijk waarom de top van de heuvel zo geliefd is! Vooral de zonsondergang leent zich uitstekend voor een picknick met een flesje wijn, maar ook bij volle maan is de plek populair.

 

Bovendien heeft u vanaf hier een geweldig uitzicht op Devil’s Peak, het Hottentots Holland gebergte en de statige Tafelberg, die al 260 miljoen jaar oud is. Misschien kruipt er net een wolkendeken overheen, en bent u getuige van het beroemde ‘tafelkleed’ dat de Tafelberg bedekt.

 

Tafelberg

Een bezoek aan de Tafelberg is onontbeerlijk tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika. Er zijn opties te over! Wandel bijvoorbeeld door de schaduwrijke dichtbegroeide bossen aan de voet van de berg, waar u misschien wel struisvogels, zebra’s en antilopen tegenkomt. Het fynbos dat hier groeit is bijzonder: deze streek heeft met 1470 inheemse bloemen en planten naar verhouding de grootste florasoortenrijkdom ter wereld.

 

Wandelaars ontdekken dit tijdens de geliefde Skeleton George-tocht, waarbij u de botanische tuinen van Kirstenbosch passeert, met zijn vele soorten protea’s (nationale bloem). Na twee uur heeft u de top bereikt! De kabelbaan is natuurlijk ook een lekkere manier om het fenomenale panoramische uitzicht te bereiken, alleen al de weg die naar het station loopt kijkt geweldig uit over de stad. Hoe u de Tafelberg ook bezoekt, de herinnering draagt u voor altijd mee.

 

Kaap de Goede Hoop

Het Table Mountain National Park leidt u langs een aantal prachtige hoogtepunten van het schiereiland in het meest westelijke punt van Zuid-Afrika. Zo rijdt u over de Chapman’s Peak Drive (vernoemd naar de Chapman’s klif) naar het Silvermine Nature Park, een prachtig natuurpark met een waterval, fynbos en spectaculaire wandeltochten. Daarna is het een aanrader te stoppen bij Simon’s Town met het populaire Boulder’s Beach: de granietrotsen zijn het decor voor een zeldzame kolonie zwartvoetpinguïns.

 

Rust tussendoor lekker uit op witte zandstranden aan de helderblauwe oceaan zoals Noordhoek en Scarborough Beach. Veel reizigers worden aangenaam verrast door de schoonheid van Kaap de Goede Hoop en uitkijkpunt Cape Point – hier ademt u de schoonste lucht ter wereld. De Flying Dutchman-kabelbaan brengt u naar een oude vuurtoren, waar u uitkijkt over de oceaan, zeevogels en misschien zelfs walvissen en dolfijnen.

 

Hier staat u op het startpunt van het huidige Zuid-Afrika, het Table Mountain National Park is onvergetelijk.

Tijdens deze reizen kunt u Table Mountain N.P. bezoeken
Zuid-Afrika-Tuinroute-strand-Zuid-Afrika
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Tuinroute en Krugerpark

Zuid: Kaapstad, Robbeneiland > Franschhoek > Swellendam, Kaap-Hollandse huizen > Oudtshoorn, struisvogels > Nature’s Valley, natuurgebied. Noord: Johannesburg > Hazyview > Krugerpark, Big Five.

Zuid-Afrika-Krugerpark-Safari-Lodge
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Country House en Safari Lodge

Zuid: Kaapstad Franschhoek, wijnlanden > Oudtshoorn Knysna, tuinroute > Oyster Bay. Midden: Durban > St. Lucia > Mkuze, wildpark. eSwatini (Swaziland): Mlilwane Wildlife Sanctuary. Noord: Krugerpark, Big Five > Hazyview, Panoramaroute.

Zuid-Afrika-Kaapstad-Tafelberg-Uitzicht
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Bouwsteen Zuid-Afrika: Bruisend Kaapstad

 

Het bruisende Kaapstad is een plek waar zoveel te zien is. Beklim de Tafelberg, leer meer over het Robbeneiland en ga met een local op stap en ontdek het culinaire Kaapstad.