1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Augrabies Falls National Park

Het Augrabies Falls National Park in Zuid-Afrika

Het Augrabies Falls National Park beschikt over misschien wel de meest spectaculaire watervallen van Zuid-Afrika. Het woeste water worstelt zich razendsnel door een nauwe kloof, de omgeving lijkt haast een maandlandschap. De Augrabies Falls werden door de Khoi Aukourebis genoemd: plaats van het grote lawaai.

 

Augrabies Falls

In Zuid-Afrika zijn veel mooie watervallen te vinden, maar deze is bijzonder. De Augrabies Falls in de Noordkaap zijn slechts 56 meter hoog, maar het stortgeluid is oorverdovend! De Oranjerivier vecht zich door een kaal rotslandschap naar een ravijn van achttien kilometer lang. De poel waarin het water terecht komt, is 130 meter diep. Legende verhaalt dat hier talloze diamanten voor het oprapen liggen, maar duikers durven zich niet aan het wilde water te wagen. Als de rivier hoog staat, stroomt er per seconde 405 miljoen liter water naar beneden. De brede Bridal Veil Falls stromen ook in dit ravijn.

 

National Park

De Augrabies Falls zijn niet de enige attractie in dit prachtige natuurpark. Na uw bezoek aan de watervallen kunt u het ravijn gaan verkennen. Een aantal uitzichtpunten laten u over het woestijnlandschap uitkijken. Zo heeft u vanaf Ararat en Oranjekom zicht op de canyon, die 240 meter onder u ligt, de Verraux-arenden en ander wild in de omgeving.

 

De zwarte rotsen van Swart Rante zijn een scheidingslijn tussen enerzijds een kaal, ruig landschap en anderzijds een groen en vruchtbaar gebied, de koepel van Moon Rock torent als een walvisrug over het park en omgeving uit. Bij Echo Corner ervaart u hoe het is als uw stem door een gigantisch, verlaten landschap galmt, alsof u de enige op de wereld bent. Augrabies Falls National Park zal u nog lang bijblijven.

 

Klipspringer

Het is het zeker waard om tot in de namiddag in Augrabies Falls National Park te blijven. Als de zon ondergaat, kleuren de rotsvlakten prachtig oranjerood: dit is wat u van uw Zuid-Afrika reis verwacht! Wie weet ziet u dieren zoals de klipspringer die met u meegenieten, hier wonen namelijk talloze zoogdieren als de puntlipneushoorn, springbok, beerbaviaan, zebra of hagedis. Daarnaast zijn de koritrap, namaquazandhoen en perzikkopdwergpapegaai een cadeautje voor elke vogelliefhebber.

 

Sportievelingen kunnen mountainbiken en kanoën, er zijn diverse wandeltochten zoals de Dassie Nature Trail (vijf kilometer) of de driedaagse klipspringertrektocht. Er varen zelfs rubberboten langs het noordelijke deel van het park, waar neushoorns leven (Black Rhino Adventure Company). Hoe u uw bezoek ook beleeft, de conclusie zal hetzelfde zijn. De woestijngebieden, rotsformaties en wilde water van het Augrabies Falls National Park zijn betoverend!

Tijdens deze rondreizen en bouwstenen reist u naar Augrabies
Lesotho-Malelealea-dorpswandeling
Voorbeeldreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika per auto: Westkust en Lesotho

Zuid: Kaapstad. West: Paternoster Clanwilliam, rooibosthee > Springbok, bloemenzee in Nawakma. Midden: Augrabies Watervallen > Kimberley > BloemfonteinLesotho: Malealea & Tsehlanyane, flora & fauna. Midden: Clarens, wandelen