1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Momenteel duurt het langer dan gebruikelijk voordat u een persoonlijk reisvoorstel van ons ontvangt.Lees meer

Yangon

Yangon is met ruim zes miljoen inwoners de grootste stad van Myanmar en is een voormalig Britse koloniale hoofdstad. De stad heeft de meeste koloniale gebouwen van Zuidoost-Azië, de meeste inmiddels vervallen. In Yangon tonen de voormalige gebouwen van het secretariaat, het voormalig gerechtshof en een aantal hotels dit vervlogen tijdperk. In de stad leven grote groepen Chinezen en Indiërs te midden van de Birmezen. Ze hebben hun tradities en gewoontes in ere gehouden. De stad heeft een kosmopolitisch karakter, maar daarmee houdt de vergelijking met welke wereldstad dan ook gelijk op. Een verblijf in Yangon is meestal de start van een rondreis Myanmar.

 

Yangon bezienswaardigheden

Yangon heeft veel interessante bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de markante Sule pagode tijdens uw reis in Myanmar. Waarzeggers van wereldfaam houden er dagelijks spreekuur. Het is ook zeer de moeite waard om langs de vele koloniale gebouwen, zoals het vermaarde Strand hotel uit 1901, te wandelen. Een bezoek aan de Shwedagon pagode mag eigenlijk niet ontbreken aan uw verblijf in Yangon. Met een hoogte van bijna honderd meter ontwaart u vanaf enkele kilometers ruim 2.500 jaar Birmese beschaving. De Shwedagon pagode is een belangrijke boeddhistische tempel en de grootste tempel van Myanmar. De tempel is bedekt met 50.000 kilo bladgoud en duizenden edelstenen. Aan het einde van de middag glinstert de grootste goudreserve ter wereld in de ondergaande zon.  In het avond –en nachtlicht is de Shwedagon pagode helemaal magisch. U zult dit niet snel vergeten na een rondreis Myanmar.

 

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Yangon
Myanmar-algemeen-monnik-2
Voorbeeldreis Myanmar

Rondreis Myanmar: De charme van Myanmar

Zuid-Myanmar: Yangon. Centraal-Myanmar: Kalaw, Engels > Inle Lake, prachtig meer en bergstammen > Nyaung Shwe aan Inle Lake > vlucht Mandalay, naar Pyin Oo Lwin, Brits > treinreis, terug Mandalay > Bagan. Zuid-Myanmar: Yangon.

Myanmar-Yangon-tempel2
Voorbeeldreis Myanmar

Rondreis Myanmar : Hoogtepunten van Myanmar

Zuid-Myanmar: Yangon. Centraal-Myanmar: vlucht naar Bagan, honderden tempels en pagodes > Monywa, bijzonder gebied > Mandalay, koningssteden rondom > Kalaw, Engels > Inle Lake, mooist denkbare meer. Zuid-Myanmar: Yangon.

De jonge Monniken wachten op de laatste maaltijd van de dag, Bagan, Myanmar
Voorbeeldreis Myanmar

Bouwsteen: Historie in Yangon, Bagan, en Mandalay

Zuid- en Centraal Myanmar

 

Yangon > vlucht naar Bagan, 40 km2 pagodes en tempels > boottocht Monywa, opmerkelijke uitingen van boeddhisme > naar Mandalay, koningssteden rondom.