1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Amarapura

De oude koningsstad Amarapura

 

Wanneer u naar Mandalay gaat bezoek dan ook zeker de schitterende oude koningsstad Amarapura, een van de vele oude hoofdsteden die Myanmar heeft gekend. De Birmese koningen maakten er een gewoonte van om tijdens de inauguratie onmiddellijk een andere stad tot koningszetel te bombarderen. In deze oude koningsstad bezoekt u onder meer het Mahagandayon klooster, waar jonge monniken worden onderwezen. Om 11.00 uur krijgen de monniken hun laatste maaltijd van de dag, dit is een heel schouwspel met lange rijen monniken die staan te wachten voordat ze het eten opgeschept krijgen. De grootste teakhoutenbrug ter wereld, de 1,2 kilometer lange U Bein’s Bridge, is ruim tweehonderd jaar oud. Het drukke leven op de brug is een prachtig schouwspel en levert prachtige foto’s als aandenken aan uw reis op.

 

De oude koningsstad Inwa

 

Een andere oude koningsstad is Inwa, in het verleden Ava geheten. Inwa werd gesticht in 1364 en deed bijna 400 jaar dienst als koninklijke hoofdstad. U vindt hier de scheve toren van Inwa. Ook treft u het mooie stenen klooster Maha Aungmye Bonzan en het teakhouten klooster Bagaya Kyaung aan. Er rijden geen auto's op Inwa, alles gaat per scooter of met paard-en-wagen. Omdat het grootste deel van de wegen ook nog niet geasfalteerd zijn wordt het wel hobbelen.

Oude koningsstad Sagaing

 

Sagaing was de eerste hoofdstad van de Shan staat, gesticht in 1287. In 1364 werd Inwa (toen nog Ava geheten) de nieuwe hoofdstad.

In Sagaing leven meer monniken dan burgers. Het plaatsje is een aaneenschakeling van kloosters. U kunt helemaal naar boven rijden, vanuit de verte ziet u de tientallen pagodes tegen de berg 'aangeplakt' al glanzen in het zonlicht. Vanaf het uitzichtpunt heeft u schitterende uitzichten over de wijde omgeving zoals de Ayerwaddy-rivier en Mandalay.

 

b
bBekijk de voorbeelden van onze rondreizen naar Myanmar.