1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Amarapura, Inwa en Sagaing

Koningssteden Amarapura, Inwa en Sagaing

Amarapura, Inwa en Sagaing zijn de drie koningssteden rondom Mandalay. De Birmese koningen maakten er een gewoonte van om tijdens de inauguratie onmiddellijk een andere stad tot koningszetel te bombarderen. Vanuit Mandalay kunt u een dagtocht maken naar deze drie steden.

 

Koningssteden op de kaart

De drie koningssteden liggen allemaal net buiten Mandalay. Sagaing ligt in het zuidwesten aan de andere kant van de Irrawaddy-rivier als Mandalay. Inwa ligt ook ten zuidwesten van Mandalay, op een schiereiland in de Irrawaddy-rivier. Amarapura ligt ten zuiden van Mandalay.

 

Klimaat in Amarapura, Inwa en Sagaing

Net als in Mandalay is hier een tropisch klimaat. Het hele jaar door kunt u hier prima reizen, met temperaturen niet onder de 30 graden. De beste maanden zijn november tot en met februari. Maart tot en met mei zijn de warmste maanden, met temperaturen boven de 35 graden. Van juni tot en met oktober is het regenseizoen.

Amarapura

De schitterende oude koningsstad Amarapura is één van de vele oude hoofdsteden die Myanmar heeft gekend. In Amarapura bezoekt u onder meer het Mahagandayon-klooster, waar jonge monniken worden onderwezen. Om 11.00 uur krijgen de monniken hun laatste maaltijd van de dag, dit is een heel schouwspel met lange rijen monniken die staan te wachten voordat ze het eten opgeschept krijgen. Overigens is dit schouwspel ondertussen wel erg toeristisch. Probeer daarom wat langer te blijven zodat het weer wat rustiger wordt en u over het complex kunt rondwandelen als de meeste toeristen vertrokken zijn.

 

De grootste teakhoutenbrug ter wereld, de 1,2 kilometer lange U Bein’s Bridge, is ruim tweehonderd jaar oud. Het drukke leven op de brug is een prachtig schouwspel en levert prachtige foto’s als aandenken aan uw reis op. Een aanrader is om de U Bein Bridge te bezoeken tijdens zonsondergang. Huur een bootje en ga het water op, u maakt gegarandeerd prachtige foto’s van wandelende mensen op de brug met een prachtige zonsondergang op de achtergrond.

 

        

Inwa

Een andere oude koningsstad is Inwa, in het verleden Ava geheten. Inwa werd gesticht in 1364 en deed bijna 400 jaar dienst als koninklijke hoofdstad. Inwa is alleen te bereiken via een lokale veerboot. U ziet hier de scheve toren van Inwa. Ook treft u het mooie stenen klooster Maha Aungmye Bonzan, de gouden stupa van Shwedagon Paya en het teakhouten klooster Bagaya Kyaung aan. Er rijden geen auto's op Inwa, alles gaat per scooter of met paard-en-wagen. Omdat het grootste deel van de wegen ook niet geasfalteerd is, wordt het wel hobbelen. De lokale bevolking leeft hier nog echt van de landbouw, hierdoor lijkt het meer op plattelandsdorpje dan op een koninklijke stad.

 

    

Sagaing

Sagaing was de eerste hoofdstad van de Shan-staat, gesticht in 1287. In Sagaing leven meer monniken dan burgers. Het plaatsje is een aaneenschakeling van kloosters. U kunt helemaal naar boven rijden, Sagaing Hill op.  Vanuit de verte ziet u de tientallen pagodes tegen de berg 'aangeplakt', glanzend in het zonlicht. Vanaf het uitzichtpunt bij de Sone Oo Pone Nya Shin Paya heeft u een schitterend uitzicht over de wijde omgeving zoals de Ayerwaddy-rivier en Mandalay. Rond 11.00 uur staan ook hier de monniken in de rij voor hun laatste maaltijd van de dag. In tegenstelling tot het klooster in Amarapura, is het hier een stuk rustiger met toeristen.

 

 

 

 

Hotels

In Amarapura, Inwa en Sagaing zijn geen hotels. U kunt overnachten in Mandalay om vanuit hier een dagtocht te maken naar de 3 koningssteden.

Tijdens deze rondreizen reist u naar de koningssteden
Myanmar-Pyin-Oo-Lwin-trein-2
Voorbeeldreis Myanmar

Rondreis Myanmar: Complete reis door Birma

Centraal-Myanmar: Mandalay, koningssteden > Pyin Oo Lwin > treinreis, Mandalay > Monywa > Bagan, pagodes, tempels > Kalaw, Engels > Inle Lake,  mooist denkbare meer > Nyaung Shwe > Loikaw, langnekstammen. Zuid-Myanmar: Yangon.

 

Myanmar-Yangon-tempel2
Voorbeeldreis Myanmar

Rondreis Myanmar : Hoogtepunten van Myanmar

Zuid-Myanmar: Yangon. Centraal-Myanmar: vlucht naar Bagan, honderden tempels en pagodes > Monywa, bijzonder gebied > Mandalay, koningssteden rondom > Kalaw, Engels > Inle Lake, mooist denkbare meer. Zuid-Myanmar: Yangon.

De jonge Monniken wachten op de laatste maaltijd van de dag, Bagan, Myanmar
Voorbeeldreis Myanmar

Bouwsteen: Historie in Yangon, Bagan, en Mandalay

Zuid- en Centraal Myanmar

 

Yangon > vlucht naar Bagan, 40 km2 pagodes en tempels > boottocht Monywa, opmerkelijke uitingen van boeddhisme > naar Mandalay, koningssteden rondom.