1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Ngapali Beach

Ngapali Beach, leukste strandbestemming in Myanmar

De populaire badplaats Ngapali Beach is de belangrijkste en leukste strandbestemming van Myanmar. Met haar witte zandstrand en palmbomen is het een zeer geschikte plaats voor een strandvakantie. Ondanks dat er steeds meer hotels bij komen is de badplaats nog niet overladen met toeristen. U vindt er moderne en luxe hotels. Het strand is ongeveer drie kilometer lang en de zee loopt langzaam af, dus u kunt hier uitstekend zwemmen met kinderen. Ngapali Beach ligt in het geïsoleerde Rakhaing State, waardoor de meeste reizigers de badplaats bezoeken aan het einde van een rondreis Myanmar.  

 

 

Kaart van Ngapali Beach

Ngapali Beach ligt aan de westkust van Myanmar. Overland is de badplaats bijna niet te bereiken, of u moet meerdere dagen in de auto zitten vanaf Yangon of Bagan. Vanaf Yangon, Bagan, Heho en Mandalay gaan er vluchten naar de plaats Thandwe. Soms wel met een tussenlanding. De luchthaven Thandwe ligt op 6 kilometer van Ngapali Beach.

 

 

Weer in Ngapali Beach

Ngapali Beach heeft een tropisch klimaat. Tijdens het regenseizoen, in de maanden mei tot en met september zijn de hotels in Ngapali Beach gesloten. Dit omdat de regenval in deze maanden aan de kust erg heftig is. Toch kan reizen naar Myanmar prima tijdens het regenseizoen. Mocht u graag uw reis willen eindigen aan het strand, kunt u dit combineren met een strandverblijf in Thailand.

 

    

Activiteiten

Ngapali Beach is vooral voor geschikt voor luieren op het strand en genieten van het heldere water en de wuivende palmbomen. Mocht u toch wat willen ondernemen dan is dat ook zeker mogelijk.
Veel hotels verhuren fietsen of scooters, stap op en bezoek de omliggende kleine vissersdorpen of markten. Ook kunt u met een lokale vissersboot op pad. Zij nemen u graag mee voor een tochtje door de baai. Verder kunt u gaan snorkelen, duiken of een kajak huren. Voor de visliefhebbers; eet heerlijke vis, elke dag vers uit zee!

 

    

Hotels

Onze favoriete hotels in Ngapali Beach:

Amata Resort

Ngapali Bay Villa's & Spa

Tijdens deze bouwsteen reist u naar Ngapali Beach
Myanmar-Ngapali-Beach-Amata
Voorbeeldreis Myanmar

Bouwsteen: Strandvakantie aan Ngapali Beach

West-Myanmar

 

Vliucht naar Thandwe, nabij Ngapali Beach, een prachtige baai met mooie zandstranden, een bounty-gevoel deze dagen; vertrek wederom per vlucht.