1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Kalaw

Bergstammen bij Kalaw

Kalaw is een geliefd vakantiegebied tijdens uw rondreis door Myanmar, dankzij de indrukwekkende bergpartijen, vruchtbare valleien en autonome bergstammen gecombineerd met het aangename klimaat. In de negentiende eeuw stichtten de Britten hier tal van bergstations, die tijdens de hete zomermaanden een geliefd toevluchtsoord werden. Kalaw is zo’n bergstation. Het ligt op een hoogte van ruim 1300 meter. Het lijkt alsof u in Engeland bent: heuvelachtig groen landschap, hier en daar Engelse huizen en, niet te geloven (u bent in Azië!): afrikaantjes, dahlia’s en margrieten.

 

 

Ligging Kalaw

Kalaw is een gemoedelijk bergstadje in de Shan State in het noorden van Myanmar. Afgezien van het aangename klimaat, de kleurrijke ochtendmarkt en een handvol knusse restaurants, stelt Kalaw zelf niet veel voor. De ligging daarentegen is spectaculair. Kalaw ligt middenin het heuvelachtige platteland van Myanmar dat bewoond wordt door diverse etnische bevolkingsgroepen. Je ervaart hier het authentieke Myanmar op zijn best.

 

 

Weer in Kalaw

De beste reistijd is van november tot en met februari. De temperaturen liggen dan tussen de 24 en 27 graden. In de maanden mei tot en met september is het regenseizoen. De temperatuur ligt tussen de 25 en 30 graden. Doordat Kalaw hoger gelegen is, kunnen de avonden hier best koel zijn, neem daarom een dikke trui mee. De meeste hotels in Kalaw hebben ook een openhaard waar u zich kunt opwarmen.

 

Wat te doen in en rondom Kalaw

Trekking
Omdat Kalaw gelegen is in een heuvelachtig landschap is het uitermate geschikt voor het maken van trekkings in de omgeving. U kunt een dagtocht maken maar ook een twee- of driedaagse trekking vanaf Kalaw naar het Inle Lake. Tijdens de wandeling loopt u langs verschillende kleine dorpjes waar iedereen druk op hun land bezig is. Het oogsten van groenten, of het land aan het bewerken met een ossenkar. Tijdens de twee- of driedaagse trekking overnacht u in een klooster of bij locals.

 

    

 

Pindaya
Pindaya ligt op ongeveer 40 kilometer van Kalaw. De naam Pindaya komt van het woord Pinguya, wat in het Birmees “gevangen door een spin” betekent. Volgens de legende leefde een spin in de Shwe U Min grot (beter bekend als de Pindaya caves) die 7 lokale prinsessen gevangen hield. Een prins redde hen en trouwde met de mooiste. Tegenwoordig staan er meer dan 8000 Boeddhabeelden in de grot, gedoneerd door pelgrims op bedevaart. Er komen nog steeds nieuwe beelden bij. De beelden zijn gemaakt van hout, marmer, steen of goud en variëren van klein tot heel groot. De grot is 150 meter diep en u kunt er tussen de stalactieten en stalagmieten wandelen.
Naast de grot heeft Pindaya ook een grote lokale markt die een bezoek waard is. Ook het mooie Botaloke meer, waar Pindaya aan grenst is, is een wandeling waard. Of bezoek een papierfabriekje waar u zelf bloembladeren in de papierbrij mag leggen: en dan maar wachten tot het opgedroogd is en u uw eigen papieren tafellaken mee kunt nemen.
Alles bij elkaar een leuke dagtocht vanuit Kalaw. Ook is het mogelijk om in Pindaya te overnachten.

 

 

Nee Paya
Nee Paya is een goudkleurige Boeddha. De Boeddha is gemaakt van bamboe. U kunt de Boedhha bewonderen in het Pinmagon klooster in Kalaw.

 

Christ the King-kerk
De Christ the King-kerk is een eeuwenoude katholiek kerk gelegen op een heuvel bij Kalaw. De kerk is helaas niet goed onderhouden maar dient nog wel steeds als kerk. Vanaf de heuvel van de kerk heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving en kunt u genieten van een prachtige zonsondergang.

 

    

Hotels

In Kalaw zijn er veel verschillende hotels. De meeste hotels liggen in de heuvels rondom het centrum van Kalaw waardoor u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Wij vinden de volgende hotels aanraders:

Royal Kalaw Hills Resort

Royal Kalaw Hills Resort

Kalaw Hill Lodge

Kalaw Hill Lodge

Amara Resort

Amara Resort

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Kalaw
Myanmar-Yangon-tempel2
Voorbeeldreis Myanmar

Rondreis Myanmar : Hoogtepunten van Myanmar

Zuid-Myanmar: Yangon. Centraal-Myanmar: vlucht naar Bagan, honderden tempels en pagodes > Monywa, bijzonder gebied > Mandalay, koningssteden rondom > Kalaw, Engels > Inle Lake, mooist denkbare meer. Zuid-Myanmar: Yangon.

Myanmar-Mandalay-kindereninklasje
Voorbeeldreis Myanmar

Rondreis Myanmar: Heel Myanmar overland

Zuid-Myanmar: Yangon > Kyaiktiyo, Gouden Rots > Bago > Pyay. Centraal-Myanmar: Mount Popa > Bagan > Monywa > Mandalay > Pyin Oo Lwin > treinreis, terug Mandalay > Kalaw > Inle Lake. Zuid-Myanmar: Yangon.

 

Lokale vrouw uit Kalaw wandelt terug naar huis
Voorbeeldreis Myanmar

Bouwsteen Myanmar: Trek van Kalaw naar Inle Lake

Centraal-Myanmar

 

Vanaf luchthaven Heho via Pindaya naar Kalaw, Engels verleden > trektocht, overnachten bij locals in Hti Thein > einde bij Inle Lake, beenroeiers, drijvende tuinen en bergstammen.