1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Momenteel duurt het langer dan gebruikelijk voordat u een persoonlijk reisvoorstel van ons ontvangt.Lees meer

Monywa

De enkele reiziger die Monywa aandoet wordt op zijn wenken bediend. De buitengewoon vriendelijke inwoners van de stad groeten hartelijk. Het is heel leuk om tijdens uw reis in Monywa ’s avonds naar het centrum te gaan. De lokale bevolking smult dan van de hapjes en specialiteiten die in de geïmproviseerde kraampjes liggen. Een deel vergaapt zich tevens aan de beelden op een flatscreentelevisie die onder de klokkentoren hangt. Monywa kan gemakkelijk worden bezocht vanuit Mandalay. De reistijd bedraagt ongeveer vijf  uur. Het verdient aanbeveling om minimaal een overnachting in te plannen in Monywa. Daarnaast is het mogelijk om Monywa op doorreis naar Bagan aan te doen. U reist dan vanuit Monywa verder naar Pakkoku en vaart daarvandaan over de Ayeyarwaddy rivier vervolgt u de rondreis Myanmar naar Bagan.

 

Monywa bezienswaardigheden

Monyway is dankzij de interessante bezienswaardigheden in de omgeving de moeite waard om te bezoeken. Aan de overkant van de Chindwin rivier bevinden zich twee absolute hoogtepunten. De 492 grottentempels van Phowin Daung die gelegen zijn in een fraai decor te midden van krijtstenen kliffen.

 

Op een heuvel aan de overkant is Sheba Hill, een in de bergen uitgehakte stad. Zo’n twintig kilometer ten zuiden van Monywa bevindt zich de knotsgekke Thanboddhay-pagode, ook wel de Borobudur van Myanmar genoemd. U kunt hier in tegenstelling tot de Borobudur in en niet op. Binnen staan een half miljoen Boeddhabeelden –en beeldjes. De kleuren zijn niet te beschrijven, het doet bijna pijn aan uw ogen. Het al even carnavaleske Boddhi Tataung-pagode ligt hier vlakbij, waar u de op een na grootste staande Boeddha ter wereld vindt. Boddhi Tataung betekent Bodhi drieduizend, wat verwijst naar de duizenden bodhibomen (banyanbomen). Onder elke boom staat een Boeddhabeeld. Een rondje in het aangrenzende nonnenklooster geeft u het gevoel te belanden in een andere tijd, een ware ervaring tijdens uw rondreis Myanmar.

Tijdens deze rondreizen en bouwsteen reist u naar Monywa
Myanmar-algemeen-monnik-2
Voorbeeldreis Myanmar

Rondreis Myanmar: De charme van Myanmar

Zuid-Myanmar: Yangon. Centraal-Myanmar: Kalaw, Engels > Inle Lake, prachtig meer en bergstammen > Nyaung Shwe aan Inle Lake > vlucht Mandalay, naar Pyin Oo Lwin, Brits > treinreis, terug Mandalay > Bagan. Zuid-Myanmar: Yangon.

Myanmar-Yangon-tempel2
Voorbeeldreis Myanmar

Rondreis Myanmar : Hoogtepunten van Myanmar

Zuid-Myanmar: Yangon. Centraal-Myanmar: vlucht naar Bagan, honderden tempels en pagodes > Monywa, bijzonder gebied > Mandalay, koningssteden rondom > Kalaw, Engels > Inle Lake, mooist denkbare meer. Zuid-Myanmar: Yangon.

De jonge Monniken wachten op de laatste maaltijd van de dag, Bagan, Myanmar
Voorbeeldreis Myanmar

Bouwsteen: Historie in Yangon, Bagan, en Mandalay

Zuid- en Centraal Myanmar

 

Yangon > vlucht naar Bagan, 40 km2 pagodes en tempels > boottocht Monywa, opmerkelijke uitingen van boeddhisme > naar Mandalay, koningssteden rondom.