1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Nairobi

De stad midden in de steppe 

Nairobi is de hoofdstad van Kenia. In Nairobi leven meer dan 3 miljoen mensen, wat dit de grootste stad van het land maakt. In de stad vindt u hoge wolkenkrabbers en een druk stadsleven, een echte metropool dus. Maar deze metropool ligt wel op een speciale plek. Nairobi wordt namelijk omringd door de natuur waar zebra’s en giraffen grazen met de skyline van de stad op de achtergrond. En door de internationale luchthaven bij de stad, is het een ideale plek om uw rondreis door Kenia te starten. 

 

 

Geschiedenis

Nairobi is de hoofdstad van Kenia. Het is al de hoofdstad sinds 1907, toen Kenia nog geen onafhankelijke staat was en onder de Britten viel. Daarna is Nairobi altijd de hoofdstad van Kenia gebleven.

 

Kaart van Nairobi

Nairobi is omringd door natuur en nationale parken. Het ligt in het midden van het zuidelijk deel van het land. Buiten de stad bevindt u zich direct op de steppe waar u wildlife kunt spotten. Hierdoor is een bezoek aan de drukke stad perfect te combineren met het spotten van dieren en ontspannen in de natuur.

 

 

Het weer

Door de hoge ligging van Nairobi zijn de temperaturen aangenaam, ongeveer rond de 22 graden. Omdat Kenia op de evenaar ligt zijn de temperaturen het hele jaar door stabiel. Graag droog op reis? Bezoek Nairobi dan buiten het regenseizoen. De beste reisperiode hiervoor is in januari en februari en tussen juni en september. Benieuwd naar andere reisperiodes? Meer informatie over het weer hebben wij op onze uitgebreide klimaatpagina van Kenia staan.

 

Top 5 bezienswaardigheden van Nairobi

 

1. Nairobi National Park

Nairobi National Park is een bezienswaardigheid die u echt moet bezoeken wanneer u in Nairobi bent. In dit nationale park kunt u wel 100 verschillende soorten dieren spotten. Het park ligt dicht bij het zakendistrict van Nairobi, waardoor u vanaf de steppe uitzicht heeft op de skyline met wolkenkrabbers, wat best een bijzonder beeld vormt. In dit park kunt u rondlopen op de wandelpaden of een gamedrive maken om zo wilde dieren, zoals neushoorns, giraffes, luipaarden en zebra’s te spotten.

 

    

 

2. Nairobi nationaal museum

In het nationale park zijn diverse watervallen te vinden die in het regenseizoen enorm groot kunnen worden. Zo is er de La Cangreja waterval in het zuidelijke deel van het park. Deze waterval valt zo’n 30 meter naar beneden in het Blue Lake, een meer met kraakhelder blauw water. Hier kunt u heerlijk zwemmen! De wandeling ernaartoe is goed aangegeven en niet moeilijk. Als u de kleinere Escondido waterval ook bezoekt tijdens uw wandeling, legt u in totaal bijna 20 kilometer af.

 

3. Giraffe centre

In het gebied rondom de vulkaan Rincón de la Vieja kunt u heerlijk bijkomen in één van de warmwaterbronnen die het gebied rijk is. Een van de bekendste plekken om die te bezoeken is Hotel Hacienda Guachipelin, waar u ook kunt overnachten. De warmwaterbronnen met water uit de Rio Negro variëren in temperatuur en liggen vlakbij de accommodatie. Smeer u in met de modder en laat het even drogen in de zon. Spoel u daarna af in een van de natuurlijke bubbelbaden. Een Spa-ervaring midden in de natuur!

 

     

 

4. Bezoek de Masai markt

Een plek in Nairobi die u niet mag missen is de Masai Markt. U kunt hier direct bij de Masai-vrouwen leuke souvenirs kopen. Er zijn allerlei verschillende kraampjes voor bijvoorbeeld sieraden, doeken, houten maskers, instrumenten enzovoorts. Hier vindt u zeker wat leuks om mee te nemen als aandenken.

 

3. Houtsnijwerk en kralen 

Boek een leuke excursie naar een lokale markt met knusse winkeltjes en kraampjes. Het kan bijna niet missen of u komt terug met een handgesneden houten beeld. Er zijn ook andere typisch Afrikaanse producten te koop. Tevens brengt u een bezoek aan een kralenfabriek en pottenbakkerij. De opbrengsten gaan deels naar een project voor de opvang van straatkinderen.

Leuk om te doen in Nairobi

Naast het Nairobi national park, de Masai markt en het giraffe centre, is er nog meer leuks te doen in Nairobi tijdens uw vakantie in Kenia. Onze tips hebben wij hieronder op een rij gezet. 

 

1. Ga dineren in het Westlands District

Een van de leukste delen van Nairobi is het Westlands District. In dit bruisende deel van de stad vindt u verschillende leuke restaurantjes, bars, nachtclubs en ga zo maar door. Er komt een mix van locals en toeristen. Vooral in de avonduren is het druk in dit gedeelte van de stad. Maak hier een wandeling of geniet van heerlijk eten of een drankje bij een horecagelegenheid.

 

2. Bezoek jonge olifantjes bij David Sheldrick Wildlife Trust

Ooit al eens een jong olifantje of neushoorntje van dichtbij willen zien? David Sheldrick Wildlife Trust is een weeshuis voor jonge dieren waarvan de ouders overleden zijn en die nog hulp nodig hebben. In dit weeshuis worden olifantjes, girafjes en neushoorntjes opgevangen en verzorgd. U kunt hier zelfs een jong dier adopteren om het opvangcentrum te steunen.

 

    

 

3. Lake Naivasha

Op anderhalf uur rijden van Nairobi ligt Lake Naivasha. Dit meer is het hoogst gelegen meer in Afrika. In en om dit meer vindt u veel wilde dieren. Zo zijn er veel vogels en nijlpaarden. Ook kunt u giraffen en zebra’s spotten. Om het meer heen liggen verschillende kampeerplaatsen. Lake Naivasha wordt vaak bezocht om te ontspannen buiten de drukte van de stad en om verkoeling op te zoeken.

 

Hotel in Nairobi

In Nairobi bieden wij het Safari Park Hotal aan, een internationale mix met Afrikaanse flair. Te midden van prachtige, bloemrijke tuinen. Bekijk ons hotelaanbod Kenia voor het complete aanbod.

Safari Park Hotel

Safari Park Hotel

Tijdens deze rondreizen reist u naar Nairobi
Een luipaard ligt uit te buiken in het Masai Mara National Reserve
Voorbeeldreis Kenia

Rondreis Kenia: Wildparken van Kenia

Midden: Nairobi > Noord: Samburu Game Reserve, wild aan de rivier. Midden: Aberdare Mountains, waterdrinkplaats voor de lodge > Lake Nakuru, vogels > Big Five in Masai MaraNairobi.