1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Mombasa

Tropische sferen in Mombasa

Mombasa is een levendige, exotische stad op een schiereilandje aan de zuidelijke oostkust van Kenia. Treed binnen in een kleurrijke oase met parelwitte palmstranden, bedrijvige marktjes en architectonische hoogstandjes. In Mombasa reist u door een mengeling van wereldse culturen. 

 

Biashara Street, Shree Jain Temple en Fort Jesus in Mombasa

Over de straten van Mombasa scheuren kleine taxibusjes onder een witte M van vier grote, metalen olifantenslagtanden door. In gezellige kraampjes aan Biashara Street wapperen traditionele kanga’s, kikoy’s en andere bontgekleurde stoffen. Statige koepels van wit marmer blinken onder de zon en maken de Hindoeïstische Shree Jain Tempel een klein paleisje tussen moderne kerken en met goud beklede moskeeën. Mombasa is een smeltkroes van Europese, Arabische en Indische culturen. Die rijke geschiedenis komt samen in het iconische Fort Jesus, dat in handen is geweest van Portugese, Arabische en Britse bezoekers. In de avonduren verwelkomt de wacht hun bezoekers met brandende fakkels in hun hand, een prachtige lichtshow over het verleden begint. Onder het zachte schijnsel van romantisch kaarslicht verschijnen heerlijke gerechten. Old Town in Mombasa heeft een bijzondere sfeer.

 

Diani & Bamburi Beach, Dhow cruise, Wasini Island bij Mombasa

Bij een Kenia reis hoort een dagje vertoeven op een tropisch palmstrand, waar het zand witter is dan u voor mogelijk had gehouden en de azuurblauwe oceaan uitnodigt tot een koele duik. In Mombasa kan het allemaal. Palmbomen wuiven in de zachte wind op het populaire Diani Beach, een watersportparadijs. Kitesurfers spenderen hun dagen op de Keniaanse golven, duikers zakken af naar koraalriffen in alle kleuren van de regenboog. Op het noordelijk Bamburi Beach kijkt u door ondiep, glashelder water naar uw voeten die wegzakken in ongerepte zandbanken of snorkelt u boven tropische vissen. Tiwi Beach is rustig en ideaal om te zwemmen. In het centrum van Mombasa gaat u aan boord van een dhow, een traditionele zeilboot waar u met een drankje onderuitzakt en de stad aan u voorbij laat komen. Op een boottocht naar het krabbeneiland Wasini springen dolfijnen uit de heldere zee en plonst u in het water om te snorkelen of te duiken. Mombasa is een tropische kustplaats waar veel te beleven valt.

 

Akamba Handicraft, Mamba Village & Haller Park

Mombasa ademt cultuur. Laat dat gevoel niet in Mombasa achter, neem het gerust mee naar huis! Een bezoek aan Akamba Handicraft Industry is onontbeerlijk voor liefhebbers van curiosa. Onder golfplaten hokjes werken getalenteerde Kenianen aan hun meesterwerkjes: van dierenmaskers tot kandelaars, van kleine beeldjes tot levensgrote leeuwen. Indien u dieren in levenden lijve wilt zien, vertrekt u naar het Haller Park, een opvanghuis voor verloren en gewonde dieren. Reusachtige schildpadden, nijlpaarden, apen en zebra’s lopen door het mooie wandelpark. Wilt u echt contact met de wilde Afrikaanse dieren? Hier kunt u giraffen voeren, een unieke belevenis in Afrika. Voor krokodillen reist u naar Mamba Village. Daar leven meer dan tienduizend krokodillen, waaronder Big Daddy, die regelmatig mensen op zijn menu had staan. In Mombasa komen Afrikaanse dieren, tropische stranden, bijzondere architectuur en intrigerende cultuur samen.