1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Amboseli National Park

Het Amboseli National Park in Kenia

De sneeuwtoppen van de machtige Kilimanjaro torenen boven een lage nevel uit. Brede acaciabomen staan op een groen savannelandschap. Een kudde olifanten trekt voorbij. Heeft u dit niet al eerder gezien? Het Amboseli National Park is het visitekaartje van Kenia.

 

Lake Amboseli & Kilimanjaro

Lake Amboseli is de inspiratie voor de naam van het Amboseli National Park. In het droge seizoen verdampt het meer, waardoor een schitterende zoutvlakte overblijft. Na een regenbui verandert de kristalbodem in een moerasgebied met talloze kraanvogels en flamingo’s. Toch is dit meer niet waarom het park zo beroemd is geworden: daar kunnen we de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, voor bedanken. Het aanzicht is onovertroffen en foto’s van dit natuurwonder reizen de hele wereld over. Stel u eens voor dat u er zelf zou staan! Ernest Hemingway genoot in de jaren vijftig dagelijks van de hoge berg en vereeuwigde deze in zijn boek Snow on the Kilimanjaro. Het Amboseli National Park was zijn favoriete jachtlocatie.

 

Olifantenkuddes

In het Amboseli National Park reist u langs savanne, moerassen, papyrusvelden en veel acacia’s. Autosafari’s, paardrijdtochten of een heteluchtballon – u bepaalt zelf hoe u de wildernis verkent.  Gnoes, hyena’s, nijlpaarden, buffels en giraffes leven hier, maar ook leeuwen, krokodillen, neushoorns en jachtluipaarden kunt u zien. Er vliegen wel zeshonderd verschillende vogels, zoals gieren, zanghaviken en arenden. De grootste sterren van dit natuurpark zijn de olifanten: de duizenden kolossale dieren zijn de grootste van het land en trekken rond in kuddes, soms met tientallen bij elkaar. Misschien wordt u verrast door kleine windjes die over de vlaktes razen. Amboseli National Park is vernoemd naar die wervelwinden: ‘mboseli’ betekent ‘zoute stof’.

 

Big Five & Observation Hill

Nadat u op uw safari alle Big Five heeft gezien, maakt u even een stop op Observation Hill. Deze heuvel was vroeger bedoeld om stropers in de gaten te kunnen houden en het is de enige plek in het park waar u de auto mag verlaten. Hier bent u veilig - alleen olifanten kunnen door het moeras om u heen trekken! Het uitzicht is adembenemend. Blijf gerust een nachtje slapen, uw overnachting zal u betoveren. Het Satao Elerai Camp kijkt uit op de berg, bij zonsondergang kleurt de Kilimanjaro roodgeel en gaat het wild op in een mysterieus schaduwspel. Het Tortilis Camp grenst aan een paar waterpoelen: u hoeft alleen maar onderuit te zakken en te wachten wat er op u afkomt. In het donker verandert de sfeer in deze wilde natuur, nu worden de roofdieren wakker. Hoort u de leeuwen al brullen? Het Amboseli National Park is een onvergetelijk moment van uw Kenia reis.