1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Lake Nakuru National Park

Het vogelrijke Lake Nakuru National Park in Kenia

Lake Nakuru National Park staat bekend als het grootste vogelspektakel ter wereld. Ontelbare flamingo’s zijn het hoogtepunt van het park met nog veel meer wild en geweldige natuur. Een favoriete bestemming voor vogelliefhebbers in Kenia.

 

Safari & Baboon Cliff

Een safari in het Lake Nakuru National Park is bijzonder. Bij uw binnenkomst staren leeuwenwelpen vanuit de bomen naar beneden, hun pootjes hangen ontspannen over de brede takken heen. Verderop zwaait een baviaan door de boomtoppen, terwijl een zeldzame Rothschild giraffe elegant in de verte wandelt. En u bent nog maar net begonnen! U heeft hier een grote kans om neushoorns te zien (zowel wit als zwart), maar ook buffels, jakhalzen, luipaarden, hyena’s, zebra’s en gazelles. Graslanden gaan over in moerrassen en rotsformaties, groepjes acacia’s en torenhoge wolfsmelk (soms wel 15 meter hoog) sieren de vlaktes. Neem gerust een kijkje bij de Baboon Cliff, waar u bavianen en rotsklipdassen kunt zien. Het uitzicht over het meer, het hoogtepunt van Nakuru Lake National Park, is fantastisch.

 

Lake Nakuru

Lake Nakuru ligt tussen twee hoge bergketens in, een spectaculaire achtergrond voor dit natuurwonder. Het zoetwatermeer is ontstaan door de Great Rift: een reusachtige scheur in de aardkorst. Lake Nakuru is wereldberoemd door de talrijke flamingo’s, die peuzelen van de algen, het plankton en de kleine kreeftjes. Ooit woonde een derde van alle flamingo’s ter wereld in dit park! De knalroze flamingowolken die in groepen over het meer fladderen zal u niet snel vergeten. Daarbij leven hier veel pelikanen, vooral bij de Makalia watervallen in het noorden van het park. Kijk eens vanaf het uitkijkpunt Pelican Point naar dit onvergetelijke schouwspel. Na flinke regenval stijgt het water en trekken de flamingo’s naar meren zoals Lake Bogoria of Lake Naivasha. Maakt u zich geen zorgen – in het Lake Nakuru National Park leven ruim vierhonderd verschillende vogels.

 

Lake Naivasha, Crescent Island & Menengai Krater

Op uw Kenia reis wilt u zoveel mogelijk zien van wat het mooie land u te bieden heeft. Rondom Lake Nakuru vindt u een aantal interessante bezienswaardigheden. Zo reist u binnen twee uur naar naburig zoetwatermeer Lake Naivasha, vlakbij het Hell’s gate National Park, waar u zeldzame dieren en imposante rotsformaties bewondert. Bij Lake Naivasha ligt bovendien Crescent Island, met veel vogels en dieren zoals gnoes, zebra’s en gazellen, maar ook nijlpaarden, hyena’s en pythons. Wandel voor de zonsondergang naar de heuveltop voor het mooiste uitzicht. Ten noorden van Lake Nakuru ligt de Menengai Krater. Even wandelen over een vulkaan met één van de grootste kraters ter wereld – dat klinkt niet verkeerd, toch? U combineert het allemaal gemakkelijk met uw bezoek aan het Lake Nakuru National Park.