1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Aberdare National Park

Het Aberdare National Park in Kenia

De Aberdare Mountains kenmerken zich door dichtbeboste heuvels, moerassen, prachtige bomen en watervallen. Vanaf 1950 wordt deze natuur beschermd: toen is het Aberdare National Park opgericht.

 

Nyandarua

Als u graag door bergen reist, is het Aberdare National Park een aanrader: dit is het hoogst gelegen natuurpark van Kenia op wel vierduizend meter hoogte. De meeste reizigers slaan Aberdare over, wat uw natuurbeleving nóg puurder maakt. De hoogste top is de Ol Doinyo Lasatima op 3999 meter, de Kinagop volgt met een hoogte van 3906 meter. De omgeving bestaat uit grasvelden, moerassen, valleien, beekjes, bamboebossen en watervallen. De Kikuyu-stam heeft zo hun eigen ideeën over het gebergte. Zo zou hun god Ngai hier huizen en noemen ze de bergketen Nyandarua, omdat het zou lijken op een droogrek voor dierenhuiden. De nieuwe naam slaat aan, al kennen de meesten het berggebied in Kenia nog steeds als Aberdare National Park.

 

Wildleven

De natuur in Aberdare National Park is weelderig en groen – toch kunt u hier vele dieren zien. Er leven olifanten, luipaarden, buffels, leeuwen, bavianen, apen, (zeldzame Bongo) antilopen, waterbokken, wilde honden, hyena’s, duikers, elanden en neushoorns. Er zijn meer dan tweehonderdvijftig vogelsoorten. Voor de ultieme ervaring blijft u een nachtje slapen in The Ark of de Treetops-lodge. Stel u het maar eens voor: met een wijntje in de hand voelt u de zachte Afrikaanse bries over uw wangen strijken. Wat is het prachtig als de zon ondergaat! In de schemering hoort u leeuwen brullen, de vogeltjes worden langzaam stil. Dan springen zachte schijnwerpers aan, die de waterpoelen voor u op mysterieuze wijze verlichten. Er komen zebra’s drinken, kuddes olifanten beginnen samen met het water te spelen. Het is het begin van de nacht in het Aberdare National Park. 

 

Wandelen, picknicken, paardrijden en kamperen

Het Aberdare National Park is dé plek in uw Kenia reis voor een mooie wandeling. De omgeving is sprookjesachtig. Vergeet uw verrekijker niet, zodat u overal de vogels kunt bekijken. Sta eens een keertje wat vroeger op en strijk uw picknickkleedje uit over het groene gras op een heuvel. De zonsopkomst is magisch. Paardrijders maken in Aberdare prachtige tochten. U kunt ook het avontuur opzoeken en uw tentje op de berghellingen opslaan. Zo hoort u elk geluidje in de wildernis. Even bent u deel van de natuur van het Aberdare National Park.