1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Kisumu

Vis in Kisumu

Kisumu is een ontspannen stad aan het Victoriameer.  Cultuur en natuur gaat hier hand in hand en de zonsondergang aan het water is spectaculair. U waant u in een kuststad: deze streek wordt ook wel de tweede kust van Kenia genoemd.

 

Kisumu Markt, Kisumu Museum & Kit Mikayi

Na Nairobi en Mombasa is Kisumu de grootste stad van Kenia. Het is de hoofdstad van de Luo, een bevolkingsgroep in Afrika. De nabijheid van Lake Victoria maakt Kisumu ideaal voor hun handel in visserij. Lust u ook wel een vers visje? De restaurants lopen ermee over, maar ook de Kisumu markt heeft een flinke hoeveelheid verse producten. Het is dan ook de grootste markt van het land: als u uw handwerksouvenir hier niet vindt, vindt u het nergens! Vis is ook elders in de stad terug te vinden. Gelooft u dat er ooit een nijlbaars is gevangen van 190 kilo? Bekijk het met uw eigen ogen in het Kisumu Museum. Hier duikt u in de geschiedenis van Kenia’s culturen, dieren en natuur. Doe anders eens uw wandelschoenen aan en dwaal rond in de fotogenieke omgeving van Kit Mikayi, een rotsformatie buiten de stad. Het uitzicht over Kisumu is de moeite waard.

 

Lake Victoria, Ndere Island & Kiboko Bay bij Kisumu

Lake Victoria is dé attractie van Kisumu. Het is het tweede grootste zoetwatermeer ter wereld! Reis bijvoorbeeld naar het vissersdorpje Dunga, met een authentieke pier en een pittoresk strandje. U kunt in deze omgeving echter beter niet zwemmen aangezien u dan de ziekte bilharzia op kunt lopen. Vogelaars zullen Dunga niet willen missen, want veel vogels laten zich hier gemakkelijk zien. Rondom Lake Victoria leven naast honderd vogelsoorten ook dieren zoals hagedissen en otters. Misschien spot u er wel één, als u ’s ochtends in een kano door het kalme water van het Victoriameer glijdt. In de middag kunt u het serene Ndere Island bezoeken: één van de idyllische eilandjes in het meer met veel dieren zoals nijlpaarden, apen, bavianen, impala’s en antilopen. Als de zonsondergang nadert, neemt u plaats in het restaurant bij Kiboko Bay, waar u dineert terwijl de zon wegzakt in de dieptes van het schilderachtige Victoriameer. 

 

Simbi Nyaima, Impala Sanctuary & Kakamega Forest bij Kisumu

Vanuit Kisumu reist u snel naar de overkant van Lake Victoria. Hier ligt het mysterieuze Simbi Nyaima, een meer dat erg belangrijk is voor de Luo. Legende verhaalt dat de bevolking van het oude dorp Simbi niet bepaald gastvrij is geweest tegenover een oudere vrouw, waarna de stad door het water overstroomd is. Simbi Nyaima betekent dan ook ‘gezonken stad’! Hoe het ook zij: het meer is een prachtige plek, vooral wanneer flamingo’s het water opzoeken. Meer wildleven vindt u in de nationale parken in de omgeving van Kisumu. Zo wandelt u tussen de impala’s, antilopen en nijlpaarden in het Impala Sanctuary en biedt het Kakamega Forest een sprookjesachtige beleving. Immense bomen en watervallen nodigen uit tot een picknick, terwijl meer dan driehonderd soorten vogels en zelfs vierhonderd vlinders door de lucht fladderen. Kisumu is een uitvalsbasis voor talloze bezienswaardigheden van uw Kenia rondreis.