1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Zanzibar

De tropische stranden van Zanzibar

Tropische stranden, palmbomen en een Afrikaans-Arabische sfeer. Zanzibar is dé plek om van uw safari in Tanzania bij te komen.

 

Unguja eiland

Zanzibar klinkt als een Afrikaanse droom – en dat is het ook. Arabieren, Portugezen en Britten hebben allemaal de macht gehad over het groepje eilanden, tot Zanzibar in 1964 het heft in eigen hand nam en zich aansloot bij Tanzania. Unguja is grootste en meest bekende eiland (ga ook naar Pemba) en wordt daarom ook wel Zanzibar genoemd. De combinatie van natuur en cultuur, heden en verleden is verleidelijk. Zo ligt u het ene moment op een parelwit strand aan de azuurblauwe oceaan, om vervolgens door langs de met koper bewerkte houten deuren van Stone Town te struinen. U geniet elke dag van verse zeevruchten, vaart op een traditionele dhow naar kleurrijke koraalriffen of reist terug in de tijd bij prachtige ruïnes van koninklijke paleizen. De bevolking van Zanzibar is vriendelijk en traditioneel. Misschien wordt uw naam wel in het zand geschreven om uw toekomst te voorspellen, of gaat u weg met aan talisman om uw nek voor bescherming. Een vakantie op Zanzibar is niet alleen intrigerend, het is ook een paradijselijk oord waar u helemaal tot rust komt.

 

Stone Town op Zanzibar

Stone Town is benoemd als Unesco Werelderfgoed. Dwaal zelf rond in het unieke labyrint van straatjes, zo nauw gebouwd om de inwoners van Stone Town te beschermen tegen de zon. U zult merken dat elke wijk (mitaa) een eigen sfeertje heeft, met gezellige koffieshops, moskeeën en winkeltjes. Haal wat tropische vruchten op de bruisende Darajani Markt, ga winkelen op Kenyatta Road of beleef een culturele avond met traditionele muziek en dans in het museum in het Arabische Fort. Arabische, Afrikaanse en Indische stijlen komen aan u voorbij op uw stadswandeling met meer dan tweeduizend historische gebouwen. Als de zon ondergaat, eindigt u uw dag bij de Forodhani Gardens bij de haven. De oranje gloed dompelt de stad onder in een romantisch sfeertje. De haven vult zich met schepen en markstalletjes en barbecues komen tevoorschijn. Laat het over u heen komen en meng met de lokale bevolking: Stone Town maakt zich klaar voor de avond.

 

Stranden, eilanden en een specerijentour op Zanzibar

Veel reizigers komen op de droomstranden van Zanzibar uitrusten van hun Tanzania reis. Knoop uw hangmatje tussen de palmbomen van Nungwi, ontdek de grotten bij Mangapwani Beach of laat het witte zand van Matemwe, Kiwenga of Jambiani u verblinden. Vaar met een boot naar de kolonie reuzenschildpadden op het gevangeniseiland Changuu, de prachtige snorkelplekken rond Bawe of Chumbe’s honderden soorten koraal en vis. Spot groepen tuimelaars of witte Chinese dolfijnen bij Kizimkazi, of wandel door het mangrovebos van het Jozani-Chwaka Bay National Park, met rode franjeapen. Het echte leven van Zanzibar ontdekt u tussen de hoge kruidnagelbomen op een specerijentour, of bij kustplaats Makunduchi, waar kokosnoten op rotsen worden stukgeslagen. Komt u om te duiken? De Leven Bank heeft een prachtige verzameling van tropische vissen. Eigenlijk maakt het niet uit wat u van uw reis verwacht: in Zanzibar kan het allemaal.