1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Kilimanjaro National Park

Het Kilimanjaro National Park in Tanzania

De besneeuwde toppen van de Kilimanjaro glinsteren als een ruwe diamant in de zon. Bent u benieuwd hoe het is om Afrika aan uw voeten te hebben liggen? Bezoek dan naar het Kilimanjaro National Park tijdens uw rondreis Tanzania, waar u Afrika’s hoogste berg kunt bedwingen.

 

Dak van Afrika

De Kilimanjaro wordt het Dak van Afrika genoemd. Het hoort bij de hoogste vulkanen ter wereld en is de hoogste vrijstaande berg op aarde (5895 meter). U zult gegrepen worden door de betovering van dit ontzagwekkende stukje natuur, dat als onbedwingbare bewaker boven Afrikaanse savannes verrijst. Mistflarden en wolkennevels maken de berg mysterieus. Top Kibo is verhuld in een dikke laag sneeuw, hoewel de berg zo dicht bij de evenaar ligt. Mawenzi is de tweede hoogste top, het ingestorte Shira is inmiddels een krater. Aan de voet van de berg liggen akkers met koffie, maïs en bananen, iets hoger gevolgd door een kleurrijk regenwoud dat bruist van de flora en fauna. Bovenaan bestaat de berg uit rotsen met hier en daar een verdwaalde bloem, gevolgd door gletsjers en sneeuw. In de bossen leven buffels, luipaarden, apen, zebra’s, elanden en olifanten. Ook luipaarden, jakhalzen en wilde honden overleven in de hoogte. De Kilimanjaro is de trots van Tanzania.

 

Beklim de Kilimanjaro

Een rondreis Tanzania leent zich uitstekend voor een beklimming van de Kilimanjaro. Geoefende wandelaars zullen het land zelfs niet kunnen verlaten voor ze een certificaat in handen hebben gekregen. Wees op uw hoede – dit is geen sinecure. Jaarlijks proberen vijfentwintigduizend mensen de onverschrokken berg te bestijgen, maar nog niet de helft bereikt de top. Toch is een klim op de Kilimanjaro relatief makkelijk en zullen sportievelingen in goede conditie de tijd van hun leven hebben. De Marangu-route wordt de Coca Cola-route genoemd: dit is de meest eenvoudige tocht en veel reizigers kiezen dit pad – kijk niet gek op als u onderweg verkopers tegenkomt. De Machame-route (de Whisky-route) is minder druk: een moeilijkere tocht, maar een des te mooier landschap. Klim door het regenwoud, over rotsen en kloven, kijk uit over een lavawoestijn en de gapende krater op de top. Dit is natuur op zijn ruigst. Houd in de gaten dat u altijd met een erkende gids moet reizen. U wilt immers niet verrast worden door de geheimen van de Kilimanjaro.

 

Moshi, Kikuletwa, Materuni & Chala

Een bezoek aan de Kilimanjaro begint en eindigt voor de meeste reizigers in Moshi. Echt spannend is het dorpje niet, al krijgt u tijdens een stadswandeling wel een goede indruk van het leven in Tanzania. Wandel bijvoorbeeld langs de klokkentoren, over de gezellige groentemarkt of de Hindoeïstische tempel. Moshi is de stad van de koffie, en nergens smaakt die beter dan met de Kilimanjaro voor uw neus. Heeft u geen zin om te klimmen? Reis dan in minder dan een uurtje naar de sprookjesachtige heetwaterbronnen van Kikuletwa, waar u aan een touw het kristalheldere water in slingert. Of plons in het water bij de Materuni watervallen! U kunt uw bezoekje combineren met het dorpje Materuni waar de traditionele Chagga-stam leeft. Heeft u nog tijd over? Ga dan naar het Chala-meer. Het blauwgroene water is omsloten door een vulkaankrater. Het Kilimanjaro National Park is zelfs voor niet-klimmers een mooie bestemming om naar toe te reizen tijdens een vakantie in Tanzania.