1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Lake Manyara National Park & Tarangire National Park

Het Lake Manyara National Park & Tarangire National Park in Tanzania

In het Lake Manyara National Park liggen leeuwen te soezen in de bomen. Tarangire National staat bekend om reusachtige baobab-bomen. Het zijn twee bijzondere safariparken in Tanzania.

 

Lake Manyara National Park

Op uw reis door het Lake Manyara National Park kijkt u uw ogen uit. Om u heen verschijnen brede, oude bomen, watervallen, moerassen, graslanden en grote meren - tweederde van het Lake Manyara National Park bestaat uit water. Het Manyara-sodameer is een klein paradijsje voor nijlpaarden en talloze vogels zoals flamingo’s en pelikanen: wanneer het opdroogt, ontstaat er een moeras waar de dieren graag doorheen banjeren op zoek naar eten. Tussen de hoge bomen, heetwaterbronnen en wilde bloemen fladderen lieflijke wolkjes vlinders, u zou bijna vergeten dat dit het domein is van grote roofdieren. Naast wildleven zoals olifanten, antilopen, zebra’s, buffels, impala’s, nijlpaarden en vele bavianen wonen hier namelijk jachtluipaarden, leeuwen en luipaarden, wereldberoemd door hun boomklimkunsten! Vergeet dus zeker niet om ook even omhoog te kijken als u op safari gaat, al was het maar voor de honderden vogelsoorten. De meeste reizigers verblijven een middagje in het Lake Manyara National Park waardoor het noordelijke gedeelte vrij druk kan zijn. Waarom zou u niet een nachtje blijven slapen? In uw lodge verstopt u zich in de dieptes van het park. Laat de échte beleving van het Lake Manyara National Park maar beginnen…

 

Tarangire National Park

Het Tarangire National Park kent de grootste concentratie wild in Tanzania. Het is een lang en smal natuurgebied, dat zich uitstrekt langs de oevers van de Tarangire Rivier. In het noorden staan gigantische baobabbomen, met soms een diameter van wel elf meter! Bovendien is het Silale-moeras geliefd bij reizigers. Niet zozeer om de natuur, maar wel om het wild dat op deze groene oase afkomt. Blijf maar even hangen, om te kijken wat er langs komt. Gnoes, zebra’s, elanden, oryx, gazellen, en antilopen zoeken in droge periodes naar water, en op hun beurt trekken zij leeuwen en luipaarden naar het natuurgebied. Regelmatig komen er flinke kuddes olifanten voorbij. Het is magisch om te zien hoe de kolossale dieren rondtrekken. Lang om bij te komen, heeft u niet, want daar komen de volgenden al weer aan! Het Tarangire National Park staat bekend om de grote populatie olifanten.

 

Bekijk voorbeelden van onze rondreizen en safari's door Tanzania.