1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Lake Victoria

Het zoetwatermeer Lake Victoria

Lake Victoria is het kruispunt van drie landen in Afrika en het tweede grootste zoetwatermeer ter wereld.

 

Victoriameer

Het Victoriameer ligt in Oeganda en Kenia, maar het grootste deel hoort bij Tanzania. De oevers zijn begroeid met planten, over het wateroppervlakte raast een zeearend op zoek naar zijn buit. Het donkere water herbergt een alarmerende geschiedenis. Sinds de onverbiddelijke nijlbaars in Lake Victoria is uitgezet, zijn de meeste andere vissoorten nagenoeg verdwenen. Toch maakt de nijlbaars, die soms zo groot als een volwassen man kan worden, een goede buit voor vissers. Voor hen zal een boottripje over het Victoriameer een prachtige uitdaging zijn. Ook tilapia’s worden hier aangetroffen. Wandelaars zullen genieten van de vogels. Stap gerust in een bootje om het meer te verkennen, u vindt talloze kano’s, veerboten en vissersbootjes. De zonsondergang bij Lake Victoria is betoverend.

 

Rubondo Island National Park

Wie wel zin heeft in een avontuur, bezoekt het Rubondo Eiland in het Victoriameer. Met een bootje of een vliegtuig reist u naar dit nationale park. Vooral voor wandelaars is dit een schot in de ros: de routes gaan door de jungle en langs rotsige baaien. U wandelt over heuvels met bossen, zandstranden en papyrusmoerassen. Het Rubondo Island National Park is een dierenparadijs met apen, giraffes, neushoorns, bosbokken, chimpansees en olifanten. Ook meerkatten, bosbokken en antilopen komen hier voor. In het water zwemmen nijlpaarden en krokodillen en vogels als de paradijsvliegenvanger en nekotter fladderen rond. Bent u benieuwd waarom hier zelfs de zeldzame franjeaap leeft? In 1966 waren er plannen om van het eiland een drijvende dierentuin te maken. Gelukkig is dit niet doorgegaan: het Rubondo Island National Park is nu een sereen stukje natuur.

 

Lake Victoria rondreis

Wie zich helemaal in Lake Victoria wil onderdompelen, reist het beste langs de zuidelijke oever in Tanzania. Begin bijvoorbeeld in het schiereiland Musoma, waar aalscholvers de rotspartijen wit kleuren. Matvilla Beach is dé plek om het schouwspel van de zon te bekijken – en de barretjes op het strand doen ook zeker geen kwaad. Voor u een nachtje in het gezellig Mwanza doorbrengt, neemt u een kijkje op Ukerewe Island: een feest van rustieke vissersdorpjes en witte zandstranden. U kunt doorreizen via het goudstadje Geita, langs de wildparken Burigi en Biharamulo, naar het westelijke Bukoba. Hier heerst een heerlijke, ontspannen sfeer. U trekt langs kliffen, grotten en een oud-gevangeniseiland. Tijdens deze kleine reis is er één ding waar u zeker van bent: het geweldige Victoriameer heeft u altijd aan uw rechterhand.

 

Bekijk de voorbeelde van onze rondreizen en safari's Tanzania.