1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Pemba

Het tropische eiland Pemba

Pemba lijkt recht uit een reisbrochure te komen. Azuurblauw water, parelwitte zandstranden en koraal in alle kleuren van de regenboog. Op dit eiland vindt u tijdens uw rondreis Tanzania zon, zee, rust en frisse lucht.

 

Paradijselijk Pemba

Zanzibar bestaat uit een aantal eilandjes – en het wonderschone Pemba is er één van. De meeste reizigers trekken naar Unguja, dat als Zanzibar bekend staat. Pemba is misschien wel het best bewaarde geheim aan de kust van Oost-Afrika! Het is een paradijs waar toerisme nog in de kinderschoenen staat, met mangrovebossen, verborgen stranden, ondergrondse rotsen en mooie lagunes. Ruïnes van tombes en moskeeën uit de zeventiende eeuw zijn overwoekerd door natuur. Langs de straten liggen kruidnagels op matten te drogen. Ruikt u het al? ’s Nachts komen pteropus-vleermuizen tevoorschijn, als heersers van de nacht. Ineens heeft het eiland een mystiek sfeertje en dat kan kloppen: Pemba schijnt ooit een centrum van voodoo en hekserij te zijn geweest.

 

Chake Chake

Pemba is een intrigerende mix van natuur en cultuur. Afrikaanse en Arabische sferen gaan hier hand in hand. De hoofdstad is Chake Chake, waar u naast enkele historische gebouwen ook een dynamische markt kunt bezoeken. In de restanten van een oud fort vertelt het Pemba Museum alles over de authentieke Swahili-cultuur en in de buurt vindt u het café Balloon Brothers, een expert in lokale snacks en drankjes. Nabij Chake Chake staat een oliefabriek, waar u precies wordt geleerd hoe er olie wordt verkregen uit natuurlijke bronnen als citroengras, kaneel en kruidnagel. Verder vindt u op Pemba de ruïnes van een Swahili-nederzetting uit de elfde eeuw, de restanten van een koninklijk paleis en vele specerijenplantages. 

 

Zon, zee, strand, snorkelen en duiken

De meeste reizigers gaan tijdens hun vakantie in Tanzania naar Pemba voor de zon en ongerepte stranden op dit heerlijk rustige, kleine eiland. De mooiste zandstranden naast Wamba Beach liggen bij Vumawimbi en Verani en de paar luxe accommodaties overtreffen zelfs uw dromen. Voelt u het zand al tussen uw tenen, terwijl de zwoele wind met uw haren speelt? Als u niet iemand bent die uren op een handdoekje tussen de palmbomen kan liggen, zet u een duikbril op en glijdt u het kristalheldere water in. Misali is een hoogtepunt voor snorkelaars – het koraalrif is hier zeldzaam mooi. Zwem ook naar Njao Gap, waar veel vissen leven. Daarnaast zijn het Fundu Reef, Manta Point en Kokoto Reef plaatsen die duikers niet kunnen missen, hier wilt u nooit meer het water uit! En wilde u altijd al een onderwaterwrak binnen zwemmen? Dan is dit eiland de plek om het te doen. Het magische Pemba staat bekend als één van de beste duiklocaties van heel Oost-Afrika.