1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Serengeti National Park

Het Serengeti National Park in Tanzania

Het Serengeti National Park is misschien wel het beroemdste natuurgebied ter wereld. De immense vlaktes waren inspiratie van vele documentaires en de Disneyfilm ‘De Leeuwenkoning’. De Grote Migratie in het Serengeti National Park is één van de wonderlijkste natuurwonderen ter wereld en een must-see tijdens uw Tanzania reis.

 

Landschap van de Serengeti

In het Serengeti National Park bent u op een andere wereld: waar ruimte eindeloos is en dieren de baas zijn. Het landschap is een resultaat van wind, regen, zon en vulkanische activiteit. Loilondo en Lobo liggen in het noorden, waar grillige heuvels boven savannes uitstijgen en drinkplaatsen het wild aantrekken. Hier is het ontoegankelijk en exclusief. In het westen stroomt de Grumeti rivier langs zwarte kleipannen naar het Victoriameer, terwijl de zuidelijke graslanden met plukjes acaciabomen de geboorteplek vormen van jonge gnoes. De centrale Seronera Vallei is de Serengeti zoals u het kent: het bestaat uit kleine riviertjes, heuvels, waterbronnen en stapels grote stenen (kopjes).  De kopjes in het centrum en zuiden van de Serengeti hebben vaak wat meer begroeiing: u heeft een grote kans om daar wild te zien.

 

Op safari in Serengeti National Park

De Serengeti: waar de manen van wilde leeuwen goud kleuren in de Afrikaanse zon, waar jachtluipaarden  op topsnelheid over de vlaktes razen  en waar gevaren zich verschuilen onder het ogenschijnlijk kalme wateroppervlak. In het Serengeti Nationale Park wonen ontelbare dieren, waaronder hyena’s, buffels, giraffes, zebra’s, luipaarden, elanden, olifanten en neushoorns. Hier wonen de Big Five en meer dan vijfhonderd vogelsoorten. De betovering van de Serengeti is onvermijdelijk. Kijk uit over de graslanden op het Naabi Hill Gate waar de horizon geen einde kent of neem pauze bij de nijlpaarden in de Retima Hippo Pool. Geniet van het droge landschap of wacht tot regenbuien het dorre gras in een bloementapijt veranderen. Doe eens een gek en maak een vlucht in een heteluchtballon – dat uitzicht vergeet u nooit meer! Leeuwen verzamelen zich bij de Simba Kopjes (Simba betekent leeuw), terwijl de Moru Kopjes het oord van de luipaarden zijn.  Hier vindt u ook oude tekeningen van de Masaï en in de Olduvai Kloof zijn menselijke fossielen van miljoenen jaren oud gevonden. Tijdens uw Tanzania vakantie ontrafelt u alle geheimen van het Serengeti National Park.

 

De Grote Migratie

Als het groene gras in het Serengeti National Park verdwenen is en de regen is gevallen, trekt een enorme groep dieren in juni en juli naar de verse grasvlaktes van het Masaï Mara National Reserve. Meer dan twee miljoen dieren vertrekken dan op hun jaarlijkse reis vol gevaren, waar velen hun leven moeten geven. Overwegend gnoes, maar ook gazelles, zebra’s en elanden beproeven hun tocht over open vlaktes, opgejaagd door leeuwen, luipaarden, hyena’s en gieren. De oversteek over de Mara River is het hoogtepunt. In groten getale rennen de dieren elkaar onder de voeten, worstelen ze zich door een wilde rivierstroom en vluchten ze voor krokodillen. In oktober keren de overlevenden weer terug. Het is een onovertroffen periode om op safari te gaan in het Serengeti National Park.