1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Mahale Mountain National Park

Het Mahale Mountain National Park in Tanzania

Het Mahale Mountain National Park is een schitterend samenspel tussen grillige bergen en een helderwit zandstrand. Bovendien vindt u in Mahale één van de laatste wilde chimpanseepopulaties in Afrika. Het Mahale Mountain National Park is hierom zeker een bezoek waardig tijdens uw rondreis Tanzania.

 

Chimpansees in Mahale

In het Mahale Mountain National Park maakt u de speurtocht van uw leven. U bent gefixeerd op de zanderige paden onder uw voeten, waar kleine fruitrestjes uw hart een sprongetje doen maken. U bent in de buurt! Een aantal bomen later staat u er dan echt. Een chimpanseekolonie slingert boven uw hoofd door de wildernis en kijkt u verrassend rustig aan. Ze zijn aan mensen gewend. Sinds de jaren zestig worden ze geobserveerd door een Japans onderzoeksteam en de Engelse biologe Jane Goodall. Toch moet u voorzichtig zijn, u staat hier wel tegenover wilde chimpansees! Op uw terugweg door groene, heuvelachtige bossen kijkt u uw ogen uit. Misschien ziet u zeldzame franjeapen, gele bavianen, roodstaartapen of groene meerkatten. Er leven olifanten, wilde honden, leeuwen, schuchtere sabelantilopen en boseekhoorns. Alleen al uw reis naar het Mahale National Park is bijzonder: dit afgelegen stukje natuur bereikt u alleen per boot of vliegtuig.

 

Een Afrikaanse zonsondergang

Tijdens een vakantie in Tanzania combineert u safari met oogverblindende natuur en het Mahale Mountain National Park is daar geen uitzondering op. Het ligt op een schiereiland vol bossen en fonkelende zandstanden. Ga gerust met een cocktail in de hand achterover liggen, om van een Afrikaanse zonsondergang te genieten. U hoort zachte natuurgeluiden vanuit de bossen, grote vlinders fladderen om uw hoofd. De volgende dag bent u helemaal klaar voor actie. Zo kunt u uw wandelsafari zo lang maken als u zelf wil, nabijgelegen culturele dorpjes bezoeken, snorkelen en kajakken in het meer of in enkele dagen afdalen van de hoogste top in het gebergte: Mount Nkungwe. Bovendien bent u niet ver van Kigoma. Het Mahale Mountain National Park is sereen – er zijn geen wegen en het wordt maar door enkele reizigers bezocht.

 

Lake Tanganyika, Katavi National Park & Gombe National Park

Het Mahale Mountain National Park grenst aan het grootste zoetwatermeer ter wereld: Lake Tanganyika. Vanuit het zachte strandzand wandelt u zo het heldere water in dat u zelfs kan drinken – dit staat bekend als het minst vervuilde water ter wereld! U zwemt of snorkelt tussen ruim duizend soorten vissen, of maakt een tocht op een dhow, een traditionele zeilboot. Aan dezelfde bijzondere oever liggen twee andere nationale parken die uw bezoek zeker waard zijn. In het Katavi National Park vindt u vooral tussen mei en oktober veel buffels, olifanten, leeuwen en nijlpaarden die in de droogte hun dorst komen lessen. Het Gombe National Park is het werkgebied van Jane Goodall, die haar chimpansees tussen bossen en riviertjes in de gaten hield. Ga op zoek naar de intrigerende primaten, gooi uw hoofd in uw nek om talloze tropische vogels te zien en kijk uit naar bavianen, bosvarken, franjeapen en antilopen.  De uitzichten over Lake Tanganyika zijn onvergetelijk. U zou bijna vergeten dat Gombe National Park het kleinste natuurreservaat van Tanzania is.