1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Trincomalee

Trincomalee is een hele oude stad. De stad ligt aan de noordoostkust van Sri Lanka op een schiereiland. Trincomalee is een havenstad en heeft de op vier na grootste natuurlijke haven ter wereld. Het is een van de belangrijkste steden voor de Tamils. Trincomalee is in handen geweest van Portugezen, Hollanders, Fransen en Engelsen. De stad heeft het grootste Nederlandse fort van Sri Lanka, Fort Frederick. Ervaar de oude sfeer van Trincomalee tijdens een rondreis Sri Lanka.

 

Trincomalee Sri Lanka

Trincomalee heeft nog een aantal Hollanse overblijfselen. Het Hollandse Fort Frederick stamt uit 1676 en is goed bewaard gebleven. Het koraalstenen Fort Oostenburg en Dutch Point herinneren ook aan de Hollandse tijd.

 

 

Voor de Tirukoneswaram-tempel staat een groot verguld beeld van Shiva. Een andere belangrijke hindoetempel is de Kali Kovil, waarvan de toren overdekt is met kleurrijke beelden van goden en godinnen in verschillende houdingen. Het is heel leuk om een bezoek te brengen aan de overdekte vismarkt, waar vooral ’s ochtends vroeg tonijn, krab en Spaanse makreel wordt verhandeld. Ten noorden van Trincomalee liggen enkele prachtige bountystranden. Het is fantastisch om hier te duiken of te snorkelen, want er zijn veel gekleurde vissen en het water is kristalhelder. Op de zeebodem liggen de resten van een oude hindoetempel, waar vissen rondzwemmen tussen olifantskoppen en gebeeldhouwde zuilen. Vlakbij de stad liggen de geneeskrachtige warmwaterbronnen van Kinniyai. Het is heel leuk om op het strand van Trincomalee of in de warmwaterbronnen uw vakantie in Sri Lanka af te sluiten.

Rondreizen en bouwstenen naar Trincomalee
Sri-Lanka-Galle-boeddhisme2
Voorbeeldreis Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka: Hoogtepunten van Sri Lanka

Beste reisperiode in onze zomer

 

Colombo - Kitulgala - raften - Galle - stadswandeling - Yala - safari - Ella - Nuwara Eliya - theevelden - Kandy - Sigiriya - tempels - Trincomalee - strand, Jaffna - Delft - AnuradhapuraNegombo