1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Reizen door Sri Lanka per auto, trein en boot

Planning van de reis door Sri Lanka

Sri Lanka is ongeveer even groot als België en Nederland samen. De afstanden zijn vrij kort en goed te doen. In twee weken tijd kunt u veel zien van alles wat Sri Lanka voor moois te bieden heeft. De wegen zijn goed. Er wordt links gereden. Vanwege de verkeerschaos zoals koeien op de weg en de vele tuktuks en het ontbreken van verkeersregels raden wij u af om zelf te rijden. We helpen u graag met het plannen van een mooie route, eventueel in combinatie met een treinreis en strandverlenging in een van de badplaatsen. Ook een verlenging op één van de paradijselijke eilanden van de Malediven behoort tot de mogelijkheden. We nemen de mogelijkheden graag met u door.

 

 

Reizen met een privéauto met chauffeur

De beste en leukste manier om Sri Lanka te ontdekken is door rond te reizen met een auto met chauffeur. De chauffeur kent de routes en de leukste plekjes om te stoppen. U heeft een privéreis, dus geef zelf ook aan, als u wilt stoppen. De chauffeur spreekt Engels.

Als u een privé rondreis maakt met een auto met chauffeur heeft u veel vrijheid. U vertrekt in overleg met de chauffeur op het door u gekozen tijdstip. U stopt waar u wilt en zo lang u wilt. Het is echt úw reis. Het gemiddelde aantal kilometers per dag is rond de 117 (hierop is de prijs berekend; ruim voldoende, zo is onze ervaring). Bij een rondreis door Sri Lanka met chauffeur zijn de overnachtingen en maaltijden voor de chauffeur bij de reissom inbegrepen. Ook tolgeld, parkeergeld en geld voor brandstof en een gemiddeld aantal kilometers van 117 per dag zijn inbegrepen.

 

 

Treinreizen in Sri Lanka

Sri Lanka heeft een vrij uitgebreid spoornetwerk. Het is een veilige manier om te reizen. Een mooi traject om met de trein af te leggen is de route tussen Nuwara Eliya en Kandy en van Nuwara Eliya naar Ella. Dit treintraject door de bergen voert u langs prachtige uitzichten en fantastische landschappen. De trein rijdt door theeplantages, naaldbossen, authentieke dorpjes en langs watervallen.

 

Binnenlandse vluchten

Omdat de afstanden in Sri Lanka niet heel groot zijn, wordt er geen gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten.

Indien er een combinatiereis Sri Lanka en de Malediven wordt gemaakt, dan zal veelal met Sri Lankan Airlines worden gevlogen van de luchthaven van Colombo naar de luchthaven van Malé. De vluchtduur is ongeveer 1 uur en 15 minuten.

 

 

Transfer op de Malediven

De transfer op de Malediven is per speedboot of per (water)vliegtuig.