1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Colombo

Colombo is de grootste stad van Sri Lanka. Het is de commerciële hoofdstad van het land en grenst aan Sri Jayawardenapura Kotte, de officiële hoofdstad van Sri Lanka. Er wonen circa 3 miljoen mensen (inclusief de voorsteden) en is ongeveer zestig kilometer lang. Colombo is op het eerste gezicht een hectische en chaotische metropool, maar is vooral vanwege het interessante contrast tussen koloniaal en modern zeker de moeite waard om te verblijven. De sfeer in Colombo is heel anders dan in de rest van Sri Lanka. Er is weinig te merken van het boeddhisme en de traditionele Singalese cultuur, de bevolking bestaat voornamelijk uit Tamils, moslims en Burghers. De stad is vergeleken met andere steden op Sri Lanka heel vooruitstrevend. Colombo ligt vlakbij de luchthaven en is een aanrader om te verblijven tijdens een rondreis Sri Lanka.

 

 

Colombo Sri Lanka

Colombo heeft koloniale gebouwen, zoals het Dutch Hospital. Het voormalige ziekenhuis stamt uit de 17e eeuw en is in 2011 gerenoveerd. Tegenwoordig zijn er een aantal chique restaurants, cafés en winkels in gevestigd. In dit ‘goede’ deel van de wijk Fort vormen wolkenkrabbers de skyline van Colombo. Ten oosten van deze wijk bevindt zich de belangrijkste winkelwijk van de stad, Pettah. Deze fascinerende wijk is één grote bazaar met volgepakte winkeltjes in smalle straatjes waar van alles wordt verkocht. De meeste straten in Pettah zijn gespecialiseerd in een bepaalde handelswaar, zo is er een straat waar leer wordt verkocht en een straat met huishoudelijke spullen.

 

In deze wijk staan ook enkele van de oudste en interessantste gebouwen van Colombo. Het Dutch Period Museum is een goed bewaard gebleven Hollandse koloniale woning uit 1780, waar u een goede indruk krijgt van de koloniale periode. In de buurt van dit museum is een van de opvallendste gebouwen van Pettah, de roodwit –gestreepte moskee Jami-ul-Alfar. Het ziet eruit als een reusachtige frambozentaart met minaretten als van suiker en bogen waarvan het lijkt alsof er happen uit de gevel zijn genomen. Een verblijf in Colombo is heel afwisselend tijdens een vakantie Sri Lanka.

Tijdens deze rondreizen reist u naar Colombo
Sri-Lanka-Galle-boeddhisme2
Voorbeeldreis Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka: Hoogtepunten van Sri Lanka

Beste reisperiode in onze zomer

 

Colombo - Kitulgala - raften - Galle - stadswandeling - Yala - safari - Ella - Nuwara Eliya - theevelden - Kandy - Sigiriya - tempels - Trincomalee - strand, Jaffna - Delft - AnuradhapuraNegombo