1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Negombo

Negombo is een van de grootste badplaatsen aan de westkust van Sri Lanka. Het is een levendige plaats met veel restaurants en bars. Negombo ligt in een lagune met uitgestrekte mangrovebossen en palmbomen. In de omgeving groeit er veel kaneel, waardoor het in de koloniale tijd een belangrijke plaats was. In het centrum van Negombo zijn er resten van een oud Nederlands fort te zien en het Hollandse kanaal dat tot het ruim honderd kilometer verderop gelegen Puttalam loopt.

 

 

Het wordt ook wel ‘Little Rome’ genoemd dankzij de talloze katholieke kerken. Negombo ligt op slechts acht kilometer van het vliegveld, zodat het zeer geschikt is als start -of eindpunt van een rondreis Sri Lanka.

 

Negombo tips

Negomobo is van origine een visserplaatsje in Sri Lanka. Een aantal van de populairste vissoorten en schaal –en scheldieren van Sri Lanka (met name grote garnalen) komen uit de lagune bij Negombo. Het is heel leuk om ’s ochtends vroeg de vismarkt te bezoeken, waar vis wordt geveild en de plaatselijke bevolking vis koopt. Het is een leuke toevoeging tijdens uw rondreis Sri Lanka en verblijf in Negombo.

 

 

Negombo is ook de enige plaats waar traditionele catamarans te zien zijn, kleine kano’s die getuigd zijn met een groot vierkant zeil. Het schouwspel van de tientallen merkwaardige bootjes die terugvaren naar de haven is een lust voor het oog. Halverwege Negombo en Colombo ligt het grootste moerasgebied van Sri Lanka, Muthurajawela. In dit gebied leven veel vogels, waaronder reigers, kraanvogels en ijsvogels. Er komen in Muthurajawela ook waterleguanen, makaken en krokodillen voor. 

 

Tijdens deze rondreizen en bouwstenen reist u naar Negombo
Sri Lanka-treinreis-Kandy-Nuwara-Eliya
Voorbeeldreis Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka: Sri Lanka in twee weken

Beste reisperiode in onze zomer

 

Galle - Hollandse roots - Yala National Park - safari - Ella - Adam's Peak - Kandy - Tempel van de Tand - Culturele Driehoek - Passikudah - strand - Anuradhapura - Negombo

Sri-Lanka-Galle-boeddhisme2
Voorbeeldreis Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka: Hoogtepunten van Sri Lanka

Beste reisperiode in onze zomer

 

Colombo - Kitulgala - raften - Galle - stadswandeling - Yala - safari - Ella - Nuwara Eliya - theevelden - Kandy - Sigiriya - tempels - Trincomalee - strand, Jaffna - Delft - AnuradhapuraNegombo