1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Nuwara Eilya

Nuwara Eliya (‘Lichtstad’) ligt te midden van theeplantages op 1889 meter hoogte van de Pidurutalagala, de hoogste berg van Sri Lanka. Vanwege de ligging is het in Nuwara Eliya heerlijk koel met een gemiddelde temperatuur van 15 graden en frisse nachten. De stad wordt ook wel ‘Klein Engeland’ genoemd, want het is door de Britten in de 19e eeuw gesticht en de bouwstijl is typisch Brits koloniaal. De belangrijkste trekpleisters zijn een bezoek aan een theeplantage, een overnachting in een koloniaal hotel en wandelen door de prachtige omgeving. Geniet van de schitterende natuur in Nuwara Eliya tijdens een rondreis Sri Lanka!

 

 

Nuwara Eilya bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheid van Nuwara Eliya is het nationaal park Horton Plains met het spectaculaire panorama World’s End. Horton Plains is met ruim 2000 meter de hoogste en meest geïsoleerde hoogvlakte van Sri Lanka. Vanuit het bezoekerscentrum voert een wandeling van vijf kilometer naar World’s End, een van de mooiste panorama’s op Sri Lanka. U heeft met helder weer een prachtig uitzicht op de uitgestrekte kustvlakte tot aan de Indische Oceaan.

 

De 2243 meter hoge heilige berg Adam’s Peak wordt vereerd door hindoes, moslims, boeddhisten en christenen en duizenden pelgrims maken jaarlijks de tocht naar boven. Op de kegelvormige top is een 75 centimeter brede en 160 centimeter lange voetafdruk in steen (het Heilige Voetspoor) en daaromheen staat een boeddhistische tempel. Vanaf Nuwara Eliya voert een reis per trein naar Bandarawela, Ella en Badulla, de mooiste tocht in Sri Lanka. De reis gaat door theeplantages, naaldbossen, dorpjes en lieflijke stationnetjes. Het is heel leuk om met deze treinreis uw vakantie in Sri Lanka te vervolgen!

 

Voorbeelden rondreizen en bouwstenen naar Nuwara Eilya
Sri-Lanka-Udawalawe-Olifanten1
Voorbeeldreis Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka: Culturele schatten van Ceylon

Beste reisperiode in onze winter

 

Negombo - boottocht - Dambulla - grottempel - Sigiriya - Leeuwenrots, fietsen - Kandy - treinreis - Nuwara Eliya - theevelden - Ella - tuktuk's - Udawalawe - jeepsafari - Unawatuna - zandstrand

Sri-Lanka-Kandy-Lokale-Bevolking
Voorbeeldreis Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka: Gastvrij Sri Lanka

Beste reisperiode in onze winter

 

Waikkal - strand - Culturele Driehoek, tempels - Kandy - treinreis - Nuwara Eliya - theevelden - Haputale - Yala - olifanten - Sinharaja -  Galle - vestingsstad - Bentota - zandstrand