1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Toronto

Toronto, the Big Apple

Toronto is een grote, maar sfeervolle stad waar u zich gemakkelijk dagen kunt vermaken. Het is vaak het beginpunt van een rondreis Oost-Canada en wordt bezocht in combinatie met de Niagara Falls die op 1,5 uur rijden van de stad liggen.

 

Ondanks de grote van de stad hoeft u niet bang te zijn te verdwalen. De stad kent vele wijken, waar de Distelliry District, Kensington Market en Chinatown de bekendste zijn. Heerlijk om door één van de straten te wandelen of misschien wel een theatervoorstelling bijwonen in het Theater District. Genoeg mogelijkheden om u dagen te vermaken in deze stad.

 

Geschiedenis van Toronto

Aan het einde van de 18e eeuw werd Toronto gekozen als nieuwe hoofdstad van de toenmalige Boven-Canada. De stad heette toen echter nog geen Toronto, maar stond bekend als York. De stad was in deze tijd nog erg klein, er woonden nog geen 2000 mensen in de stad. Dit veranderde pas in de 19e eeuw toen veel immigranten naar Canada en Toronto verhuisden. Toronto groeide behoorlijk snel en op 6 maart 1834 kreeg de stad haar oorspronkelijke naam, Toronto, terug.

Aan het einde van de 19e eeuw werd er geroepen dat Toronto zou uitgroeien tot een van de grootste economische centra van de Candese Confederatie. Pas in 1980, ver na de Tweede Wereldoorlog toen veel immigranten uit Europa naar Canada kwamen, werd Toronto de grootste stad van het land. Grote bedrijven en internationale banken vonden hier hun thuis.

 

Kaart van Toronto

Deze sfeervolle stad kent vele wijken. U kunt de stad prima te voet bekijken, maar uiteraard kunt u ook een fiets huren. Slenter door wijken als Kensington Market, Chinatown en Downton Toronto of shop bij Eaton Centre. Als u even wilt ontspannen aan de drukte, neem dan de boot naar Toronto Island. In een klein half uur staat u in een compleet andere wereld. Neem een boek mee en relax op het strand, huur een kano of wandel naar de vuurtoren. Er zijn genoeg mogelijkheden.

 

Klimaat in Toronto

Toronto heeft een gematigd continentaal klimaat. Dankzij de zuidelijke ligging en doordat de stad omgeven is door water, is het hier veel warmer dan in andere plaatsen in Canada. Het klimaat kunt u het beste vergelijken met dat in Oost-Europa. Strenge winters waar het tussen de -5 en -15 graden kan worden en warme zomers met uitschieters tot 30 graden. De beste reisperiode voor Toronto is van mei t/m september.

Top 5 bezienswaardigheden in Toronto

Toronto is een grote stad met veel gezellige wijken. We kunnen uren praten over de stad, maar hebben onze top 5 van bezienswaardigheden op een rij gezet.

 

1. CN Tower

Op nummer 1 staat de CN Tower van Toronto. Op alle foto’s die je van de skyline van Toronto ziet, domineert één gebouw: de CN Tower. De toren heeft een hoogte van 350 meter en met de lift wordt u in een kleine minuut naar de bovenste verdieping gebracht. U kijkt uit over de stad en Lake Ontario en kunt zelfs een stukje over de glazen vloer lopen. Een aanrader om zo vroeg mogelijk de toren te bezoeken om de grootste drukte te ontlopen of juist tijdens zonsondergang. Als de zon langzaam onder gaat, gaat de verlichting in de stad aan; duizenden lampjes verlichten dan the Big Apple.

 

    

2. Flatiron Building

Net als in New York City heeft Canada ook een gebouw in de vorm van een strijkijzer. Hij wordt aangeduid als de Flatiron Buiding, maar eigenlijk Gooderham Building. Het is gelegen in het financiële district van de stad en wordt tegenwoordig gebruikt als kantoorpand. Niet alleen de voorkant, maar ook de achterkant is een kijkje waard. Een beroemde Canadese kunstenaar heeft hier een prachtige muurschildering gemaakt.

 

3. St. Lawrence Market

Een paar straten verwijderd van de Flatiron Building vindt u de leukste markthal van de stad: St. Lawrence market. Vele kraampjes met groenten en fruit staan hier uitgestald. Al dwalend door de paden komen de lekkerste geuren naar boven. Versgebakken brood, maar ook kruiden zullen uw smaakpapillen prikken. Ben je hier rond lunchtijd? Koop wat lekkers voor onderweg of ga bij een stalletje zitten en bestel een traditioneel gerecht.

 

   

4. City Hall

Pas sinds 50 jaar staat dit bijzondere gebouw, gelegen in Downtown Toronto. Een gebouw met twee torens met in het midden een witte raadszaal. Het stadshuis is niet alleen van buiten, maar ook van binnen prachtig. Marmeren vloeren, muurschilderingen en hoge boekenkasten. Buiten staat het Toronto sign waar iedereen mee op de foto wil.

 

5. Dundas Square

Een andere levendige wijk is Dundas Square. We hebben wel eens horen zeggen dat het plein wat weg heeft van Times Square in New York. Heel gek vinden wij dat niet, want ook hier is het plein omringd met grote winkels, shoppingsmalls en leuke restaurants. Als u een dagje wilt shoppen, kunt u zich hier prima uitleven.

 

Food wandeltocht

Food wandeltocht

Fietstocht

Fietstocht

Dagtocht Niagra Falls

Dagtocht Niagra Falls

Leuk om te doen in Toronto

1. Woon een honkbal- of ijshockeywedstrijd bij

Naast de CN Tower staat Rogers Center. Dé plek waar de honkbalclus Toronto Blue Jays diverse weekenden in het jaar een balletje slaan. Als u weet op welke dagen u tijdens uw vakantie Canada in Toronto verblijft, kijk dan zeker of een kaartje voor een wedstrijd kunt kopen. Bestel in het stadion net als de Canadezen bier en een hotdog en meng u in deze sportcultuur.

 

Liever de traditionele sport van Canada bekijken; een ijshockeywedstrijd? Er worden er vele georganiseerd, maar slechts enkele in mei, het begin van het toerismeseizoen. Houdt u zelf dus de website van de Toronto Maple Leafs (de ijshockeyclub van Toronto) in de gaten of u een wedstrijd kunt bijwonen. Zo niet, dan kunt u altijd een bezoek brengen aan het museum dat in het teken staat van ijshockey, de Hockey Hall of Fame.

 

2. Een dagexcursie naar de Niagara Falls

Op 1,5 uur rijden van Toronto ligt een natuurwonder: de Niagara Falls. Als u een rondreis door Oost-Canada maakt, mag een bezoek aan deze waterval niet ontbreken. Wandel langs en achter de watervallen, stap in de Hornblower-boot en laat u natregenen door het water dat keihard naar beneden valt en geniet van een panoramisch uitzicht vanaf Rainbow Bridge. En als u uw verblijf helemaal af wilt maken, kunnen wij een helikoptervlucht aanraden! Het duurt slechts 9 minuten, maar alleen op deze manier ziet u pas hoe indrukwekkend en groot de drie watervallen zijn. Wilt u nog meer tips? Van Verre medewerkster Manon scheef een blog over haar dagen in Toronto en bracht zelf een bezoek aan de Niagara Falls. Lees haar reisverhaal.

 

3. Slenter door de wijk Kensington Market

Er zijn genoeg wijken in Toronto waar u doorheen kunt slenteren, maar als u houdt van een beetje artistiek en kleurrijk is Kensington Market iets voor u. Vintage winkeltjes, gekleurde huizen en vele restaurants en cafés domineren deze wijk. Als u een avondje sfeer wilt proeven, is dit iets voor u! Of neem tijdens de lunch deel aan onze food-wandeltocht en ga samen met een gids op pad. Zij leert u meer over de wijk en neemt u mee naar de lekkerste restaurants. Uiteraard zit het proeven van een aantal delicatessen inbegrepen in de prijs.

Hotels in Toronto

We bieden diverse hotels aan in Toronto. Voor ons hele aanbod in Toronto verwijzen wij u graag naar ons hotelaanbod Oost Canada.

Chelsea Hotel

Chelsea Hotel

Fairmont Royal York

Fairmont Royal York

Tijdens deze reizen reist u naar Toronto
Een natuurwonder zijn de Niagara Falls in Canada
Voorbeeldreis Canada

Rondreis Canada: Hoogtepunten Oost-Canada

Toronto, Big Apple > Niagara Falls > Algonquin Provincial Park, kanoën, ongerepte natuur > Ottawa, de hoofdstad > Montebello, Whitefish Lake > Saint Alexis des Monts, op zoek naar beren > Québec City, stadstour > Montréal, Notre Dame.

Canada-Lake-Louise-Meer
Voorbeeldreis Canada

Rondreis Canada: Van oost naar west

Niagara Falls > Toronto, Big Apple > Ottawa, de hoofdstad > Montréal > Québec City > Calgary > Banff, Lake Louise > Jasper, Rockies > Kamloops > Whistler > Vancouver, Grouse Mountain > Vancouver Island, wildlife spotten

De skyline van Toronto, Canada
Voorbeeldreis Canada

Bouwsteen Canada: The Big Apple van Canada: Toronto

Oost-Canada

 

U verblijft in Toronto, the Big Apple van Canada. Op de fiets ontdekt u de highlights van de stad en u maakt een uitstap naar een natuurwonder: de Niagara Falls.