1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Vancouver Island

Vancouver Island: een eiland vol afwisseling

Veelzijdig! Dat is de juiste benaming voor Vancouver Island. Een waterrijk gebied waar een prachtige natuur te ontdekken is. Van orka’s en walvissen spotten tot op zoek gaan naar zwarte beren. Vanaf het vasteland is het eiland makkelijk te bereiken of u nu in het noorden of zuiden de oversteek maakt. Ideaal om uw individuele rondreis Canada te eindigen of te beginnen.

 

Minder tijd? Stap dan in een klein vliegtuig voor de oversteek. Ervaar tijdens een wandeling de historie van het eiland bij Chemainus en strijk in de hoofdstad Victoria neer in een pub voor een lokaal Molson-biertje. Tip: is er een ijshockeywedstrijd dan is het contact met de bevolking zo gemaakt. Zorg wel dat u voor de thuisploeg bent!

Geschiedenis van Vancouver Island

Vancouver Island ligt in de Grote Oceaan, aan de westkust van Canada. Het eiland wordt al ruim 8.000 jaar bewoond door Indianen. Hun invloeden zijn terug te vinden tijdens uw rondreis over het eiland. Toen Europeanen ontdekte dat hier potentie was, barste er een strijd los en kreeg het de naam: Quadra’s and Vancouver Island. De Engelsen wijzigde dit tenslotte, waar de laatstgenoemde naam gehandhaafd werd. In het zuidelijke deel trokken grote hoeveelheid steenkool en goud veel Aziaten aan, velen hebben hun thuisbasis nu op het eiland.

 

Kaart van Vancouver Island

Om alle interessante plekken te bezoeken is een huurauto noodzakelijk. Verspreid over het bijna 32.000 km2 grote eiland zijn Tofino met Pacif Rim National Park aan de westkust zeer de moeite waard. Vanuit Parkville aan de oostkust rijdt u makkelijk naar Nanaimo, Chemainus en Duncun voor leuke en bijzondere stadwandelingen. Dwaal door de straten van Victoria en ga naar Sunken Rose Garden met haar weelderige tuin.

 

Weer op Vancouver Island

Een fijne reisperiode is van april tot en met september. Houd er wel rekening mee dat er op het eiland verschillen zijn. Zo heeft het zuidelijke deel milder weer, terwijl het westelijke deel voor een groot deel door oceaan en bergen wordt bepaald. Perfect wandelweer is het vanaf juli. De meeste kans om walvissen en beren te spotten is in de lente. De zomer heeft een aangename temperatuur van rond de 18-22 graden, houdt er rekening mee dat die in het noorden wel lager liggen. Vanaf november wordt het guur en is de kans op sneeuw al een feit.

Top 5 bezienswaardigheden op Vancouver Island

1. Tofino, orka’s spotten


Ontdek dit gezellige plaatsje tijdens uw verblijf op Vancouver Island. Er zijn zoveel leuke activiteiten te ondernemen. Spot vanaf de boot een troep orka’s of de grijze walvissen in de Grote Oceaan en/of wandel door het prachtige nabijgelegen Pacific Rim National Park. Tip: Loop de 2 kilometer lange Schooner Cove Trail, die u door het regenwoud en via houten looppaden leidt naar het Long Beach strand. In het stadje zijn veel restaurants. Houdt u van vis? Wat dacht u van een pasta met vers gevangen zeevruchten? Om je vingers bij af te likken!

 

    

2. Nanaimo

Dit gezellige havenstadje staat onder meer bekend om haar ruim 4 kilometer wandeling langs de kust, een echte must to do deze bekende Harbourfront Walkway. Ook de vele historische gebouwen zijn een lust voor het oog én de lens. Onze tip: trakteer uzelf op een mooie dagtocht in de kajak en ontdek de kustlijn van Decourcy en Link Island. Een fraaie wandeling door de natuur doet u ten noorden van de stad in Neck Point Park. Verrekijker bij de hand, want o.a. zeeleeuwen en orka’s worden hier regelmatig gespot.

 

3. Muurschilderingen in Chemainus

De bijzondere muurschilderingen in Chemainus zijn een lust voor het oog. Parkeer uw voertuig en verken de stad te voet. Hier komt u terecht in een verhaal dat de historie van het stadje uitbeeldt in meer dan 40 unieke geschilderde kunstwerken. Hoewel al deze werken een grote aantrekkingskracht hebben op toeristen, kunt u zeker stillere straatjes opzoeken om te genieten en te fotograferen.

 

4. Victoria, dé kleurrijke hoofdstad van British Colombia

Een stad waar de Engelse invloeden nog goed naar voren komen en dé hoofdstad van British Columbia (BC). Altijd al een rit in de dubbeldekker willen maken? Dit is uw kans! Door de vele zonuren staat Victoria ook bekend met de bijnaam “City of Gardens”. Maak een heerlijke wandeling door een van de tuinen en maak foto’s van de gekleurde bloemen. Plan zeker een bezoek aan het Royal British Columbia in, hier komt u alles te weten over de geschiedenis van de stad en de provincie.

 

   

 

5. Duncun, totempaalstad

Ruim 40 verschillende totempalen domineren dit stadje aan de oostkust van het eiland. Een gids heeft u niet nodig, want als u de gele voetafdrukken volgt, is het genieten van een reis door cultuur en geschiedenis. Stap ook eens binnen bij een lokale kunstenaar en bewonder zijn/haar werken. De levendige stad heeft voldoende te bieden om een paar uurtjes rond te lopen, trek genoeg tijd uit om te kunnen genieten.

 

Hotsprings en walvissen

Hotsprings en walvissen

Kajakken op zee vanaf Tofino

Kajakken op zee vanaf Tofino

Grizzlyberen spotten

Grizzlyberen spotten

Top 3 leuk om te doen op Vancouver Island

1. Boottocht op zoek naar de orka’s

Loop naar Telegraph Cove, de kleine haven in Tofino. Alvorens u aan boord van de zodiac gaat, kleed u zich in een traditionele wateroutfit. U lijkt wel op een Michelinmannetje! Het gebied dat wordt omringd door kleine eilanden is ideaal spotgebied. De schipper tuurt de horizon af en plots in de verte zijn ze daar… de troep orka’s die gracieus door het water springen. Niet makkelijk om dit spektakel te fotograferen, maar wel geweldig om het te aanschouwen. Er is meer op deze tocht te spotten, wat te denken van de grijze walvis, de schattige zeeotters en zeeleeuwen. Na een paar uurtjes op het water zet u tevreden weer voet aan wal. De beste tijd voor deze excursie is tussen juni en september.

 

    

 

2. Kerstmis het hele jaar door

Hartje zomer en het welkom is: Merry Christmas. In Willow Street in Chemainus vindt u een traditionele kerstwinkel. Jingle Bells galmt uit de boxen, hoe leuk is dat. De winkel biedt een scala aan kerstspullen en u komt ogen te kort. Trek er zeker een half uurtje voor uit en koop alvast een leuk souvenir voor in uw eigen kerstboom.  

 

3. Onthaasten in Victoria

Natuurlijk moet u tijdens uw vakantie Canada de stad verkennen, maar hoe leuk is het om aan de haven, Fisherman’s Wharf, in een idyllisch cafeetje of op een terras neer te strijken. Mensen kijken en genieten van een lekkere versnapering. Wat dacht u van een vislunch bij de Fish Hook? De Seafood Hot Pot kunnen wij u van harte aanbevelen. Eet smakelijk alvast!

Hotels op Vancouver Island

We bieden diverse hotels aan in Vancouver Island. Voor ons hele aanbod in Vancouver Island verwijzen wij u graag naar ons hotelaanbod West Canada.

Long Beach Resort

Long Beach Resort

Abigail's Hotel

Abigail's Hotel

April Point by Painter's

April Point by Painter's

Tijdens deze reizen reist u naar Vancouver Island
Canada-Lake-Louise-Meer
Voorbeeldreis Canada

Rondreis Canada: Van oost naar west

Niagara Falls > Toronto, Big Apple > Ottawa, de hoofdstad > Montréal > Québec City > Calgary > Banff, Lake Louise > Jasper, Rockies > Kamloops > Whistler > Vancouver, Grouse Mountain > Vancouver Island, wildlife spotten