1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Jasper

Jasper National Park in de Rocky Mountains

Het grootste park van de Canadian Rockies is het Jasper National Park. Onmisbaar tijdens uw rondreis West-Canada. Het park heeft hoge bergen met besneeuwde toppen, gletsjers, heldere meren, watervallen en bovenal veel groene bossen. Daarmee ook direct het perfecte leefgebied van de beer. Maar ook elanden en herten zijn hier veel te vinden. Ga raften op de rivier of wandel langs één van de vele meren. Een bezoek aan Maligne Lake mag niet ontbreken bij een verblijf in Jasper National Park.


Geschiedenis van Jasper National Park

Tienduizenden jaren lang was Jasper National Park het leefgebied van de inheemse bevolking die van de jacht leefde. Maar met de bouw van de spoorlijn veranderde er veel in Jasper. Om het gebied te beschermen, werd er ruim 13.000 vierkante kilometer uitgeroepen tot nationaal park. De spoorlijn kwam er én een wegennet volgde. De natuur werd steeds meer toegankelijk en daarmee was een toeristisch Jasper National Park op de kaart gezet.


Kaart van Jasper National Park

Het pittoreske dorp Jasper ligt te midden van het nationale park, aan het einde van de Icefields Parkway. Het dorp wordt omgeven door diverse meren. Patricia and Pyramide Lake liggen ten westen van het dorp Jasper. Maligne Canyon en Maligne Lake liggen ten oosten van het dorp. De Athabasca-rivier stroomt dwars door Jasper National Park. Rijdt u vanuit Jasper oostwaarts het gebied van de Rockies uit, dan komt u uit bij de stad Edmonton.

Weer in Jasper National Park

De beste periode om Jasper te bezoeken is tussen juni en september. In onze zomermaanden loopt het kwik overdag op tot een graad of 22. Maar in de nacht kan het richting het vriespunt gaan. In het voor- en najaar zijn de temperaturen lager. Denk aan zo’n 15 graden overdag en in mei/oktober zelfs een graad of 10. In de winter is Jasper National Park bedolven onder de sneeuw en zijn de temperaturen onder het vriespunt. De stad wordt op dat moment omgetoverd tot skioord.

Top 5 bezienswaardigheden in Jasper National Park

1. Maligne Canyon

Diepe kloven, ruige rotsen en hard kletterend water: dat is Maligne Canyon! Onze gids vertelde dat het water zo hard voorbij stroomt dat het vergelijkbaar is met een wasmachine die aan het centrifugeren is. Pas dus op met uw persoonlijke spullen en laat niks vallen. Maak de wandeling door het gebied en vanuit 4 verschillende punten heeft u een fantastisch uitzicht op het water en de diepe kloven.

 

2. Maligne Lake

Vanaf Maligne Canyon gaat de weg door naar Maligne Lake. Maar eerst passeert u Medicin Lake. Er is een parkeerplaats voor een stop met een fantastisch uitzicht op het meer, om vervolgens langs het meer de weg de vervolgen naar Maligne Lake. Een groot meer waar u per boot in circa één uur de omgeving verkent. En het symbool van Jasper, Spirit Island, mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezichtiging van Maligne Lake.

    

3. Skytram

Ga met de Jasper Sky tram, de rode gondels, naar de top van Whistler Mountain. Bovenaan de berg heeft u bij helder weer een heel wijds uitzicht. Zo kijkt u uit op de verschillende bergketens, de gletsjermeren en de Athabasca-rivier. Het dorp Jasper is ook zichtbaar. Boven op de berg zijn diverse wandelpaden en ook de top van de berg is te bewandelen.

 

4. Jasper Village

Bij aankomst in Jasper is het aan te raden om naar het bezoekerscentrum te gaan. Naast de bekende highlights zijn er veel diverse wandelpaden in de omgeving. Dus wandelschoenen aan en trek verder de natuur in. Het is er gezellig en sfeervol. Genoeg gezellige koffietentjes en restaurants. Voor de bierliefhebbers is de Jasper Brewing Company een aanrader om te bezoeken. Rondom het dorp loopt de discovery trail. Een wandeltocht van ongeveer 8 kilometer die u de directe omgeving laat verkennen.

5. Piramid en Patricia lake

Ten westen van Jasper liggen twee meren die op korte afstand te bereiken zijn, Piramid en Patrica Lake. Het is relatief vlak in de omgeving. Als u geen zin heeft om te wandelen, huur dan een fiets en ontdek de meren.

 

Bent u samen met uw geliefde op reis en op zoek naar een romantische overnachting? Ga dan slapen aan Pyramid Lake en dineer in het restaurant. Een fenomenaal uitzicht op het meer krijgt u er gratis bij! Een aanrader!

 

Wildlife bij zonsopkomst

Kanovaren

Top 3 leuk om te doen in Jasper National Park

1. Wandelen langs de vele meren

Jasper National Park is een perfecte plek om te wandelen tijdens uw vakantie Canada. Er zijn dan ook veel uitgezette paden te vinden. Al deze trails brengen u naar de mooiste plekjes. Voor de mooiste, raden wij u aan om tips te vragen in het bezoekerscentrum. Zij weten ten slot van rekening de beste plekken waar ook onlangs nog wild gespot is.

 

Wij hebben de route langs de “Valley of the Five Lakes-trail” gedaan, ten zuiden van Jasper. Een middellange route van ongeveer 3,5 kilometer. Zoals de naam al doet vermoeden, wandelt u langs vijf mooie meren in de omgeving.  Er zijn korte, maar ook wandelingen van rond de 20 kilometer. Voor ieder wat wils en elke wandeling komt vaak wel uit bij één van die vele meren

 

2. Wildlife spotten

Langs de weg, tijdens een wandeling of wellicht in de skytram ziet u diverse dieren. Maar niet iedereen heeft altijd dat geluk. En u ziet ook lang niet zoveel als een ervaren gids dat kan. De meeste kans om dieren te spotten is tijdens een Wildlife Safari. Vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag vertrekt deze excursie. De ranger gaat voor u op zoek naar beren en elanden terwijl hij u meer vertelt over de omgeving van Jasper.

  

3. Treinen spotten

Door het dorp Jasper loopt de spoorlijn die veelvuldig gebruikt wordt. Stilstaande treinen met tientallen wagons, maar ook personentreinen komen hier voorbij. Het is een komen en gaan. Neem een plekje in één van de restaurants of barretjes en geniet tijdens een kopje koffie van de voorbijkomende treinen.

Hotels in Jasper

We bieden diverse hotels aan in Jasper. Voor ons hele aanbod in Jasper verwijzen wij u graag naar ons hotelaanbod West Canada.

Tekarra Lodge

Tekarra Lodge

Marmot Lodge

Marmot Lodge

Sawridge Inn

Sawridge Inn

Tijdens deze reizen reist u naar Jasper
Canada-Lake-Louise-Uitzicht
Voorbeeldreis Canada

Autorondreis Canada: Hoogtepunten West-Canada

Calgary > Banff NP, de mooiste meren > Icefields Parkway > Jasper NP > Wells Gray Provincial Park, watervallen > Whistler > Nanaimo > Ucluelet, walvissen > Victoria > Vancouver

Canada-Lake-Louise-Meer
Voorbeeldreis Canada

Rondreis Canada: Van oost naar west

Niagara Falls > Toronto, Big Apple > Ottawa, de hoofdstad > Montréal > Québec City > Calgary > Banff, Lake Louise > Jasper, Rockies > Kamloops > Whistler > Vancouver, Grouse Mountain > Vancouver Island, wildlife spotten