1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Ottawa

Ottawa, de hoofdstad van Canada

Ondanks dat Ottawa de hoofdstad is van Canada wordt het veel minder bezocht dan andere grote Canadese steden. Toch heeft de stad een aantal plekken die leuk zijn te bezoeken en ligt het vlak bij het Algonquin Provincial Park, een ongerept natuurpark dat onmisbaar is als u een rondreis Oost-Canada maakt.

 

Geschiedenis van Ottawa

In 1857 streden de steden Toronto, Montréal en Ottawa tegen elkaar om de hoofdstad van Canada te worden. Op 31 december werd gekozen voor Ottawa. Reden hiervoor was dat Ottawa verder van de grens met de Verenigde Staten lag, wat als een militair voordeel werd beschouwd.

 

Al snel werd het parlementsgebouw, Parliament Hill, gebouwd. Gelegen op een centrale plek in de stad naast Rideau Canal. Tegenwoordig is het de bekendste bezienswaardigheid van de stad.

 

Ottawa was tijdens de Tweede Wereldoorlog de woonplaats van prinses Juliana en haar kinderen. Nederland heeft nog steeds een speciale band met de stad en stuurt elk jaar 10.000 tulpenbollen op naar de stad. Elk jaar in mei vindt hier namelijk het Tulip Festival plaats.

 

Kaart van Ottawa

Ottawa is vergeleken met de steden Toronto en Montréal een erg kleine stad. De stad is ideaal om te voet te verkennen. De stad kent niet veel bekende bezienswaardigheden, maar zelf door de stad slenteren kunnen wij iedereen aanraden. Wandel langs Rideau Canal, struin neer op een bankje in het park of bezoek een interessant museum.

 

Klimaat in Ottawa

Ottawa heeft een gevarieerd klimaat en kent strenge winters en voor de Oost-Canadezen warme zomers. In de winter valt de meeste neerslag in de vorm van sneeuw. Vanaf december t/m april kan het er nog flink vriezen en is de stad bedolven onder de sneeuw. Pas in mei stijgt de temperatuur met in de maanden juli en augustus temperaturen van rond de 25 graden. De beste reisperiode voor Ottawa is van eind mei t/m september.

Top 5: leuk om te doen in Ottawa

Ottawa is vergeleken met de steden Toronto en Montréal een erg kleine stad. Toch zijn er een aantal bezienswaardigheden die u niet mag overslaan als u tijdens uw vakantie in Canada in Ottawa verblijft.

 

1. Bezoek het Parlementsgebouw

Parliament Hill is onmisbaar als u in Ottawa verblijft. De klokkentoren die boven het gebouw uitsteekt, is van veraf al te herkennen. U kunt om het gebouw heenlopen en de diverse standbeelden in de tuin bewonderen of kiezen voor een rondleiding door het gebouw. Dit laatste is erg leuk, omdat u zelfs een debat kunt bijwonen. Ga met de lift omhoog en geniet vanuit de klokkentoren van een prachtig uitzicht op de stad en de naastgelegen Ottawa River.

 

Bent u van plan in de ochtend het parlementsgebouw te bezoeken? Zorg dat u er rond 09:45 uur bent voor de wisseling van de wacht. Deze vindt dagelijks plaats van eind juni t/m eind augustus.

 

    

2. Major’s Hill Park

Ottawa ontdekt u het beste te voet. Achter het parlementsgebouw vindt u Major’s Hill Park. Een mooie aangelegde tuin met een Hollands tintje. In het voorjaar worden hier duizenden tulpen geplant. Wandel door het park, lees een goed boek op een bankje of neem een lekkere lunch mee en zoek een leuk plekje uit in het gras. Het is de ideale plek om een paar uurtjes helemaal niks te doen.

 

3. ByWard Market

ByWard Market is de bruisende wijk van Ottawa. U vindt hier dagelijks een boerenmarkt met diverse kraampjes waar u vast een leuk souvenir voor thuis scoort. Daarnaast is de ‘markt’ omringd met vele restaurants, cafés en winkels. Leuk om hier een ochtendje doorheen te struinen.

 

4. Wandel naar Rideau Falls

Vanuit het centrum van Ottawa loopt u in een half uurtje naar de watervallen van de stad. Wij adviseren een kleine omweg te maken en te beginnen aan Rideau Canal. Via het voetpad vervolgt u uw weg langs het kanaal naar de falls. Onderweg geniet u van prachtig uitzicht op het water dat omringd is met hoge bomen. Onderweg komt u vast een paar mooie fotostops tegen.

 

   

5. Hapje eten in dé eetstraat van Ottawa

In downtown Ottawa zijn genoeg leuke restaurants te vinden, maar als u iets meer het centrum uitloopt, richting Elgin Street, komt u in een lange straat uit waar alleen maar eettentjes te vinden zijn. Zoek binnen of buiten een leuk plekje uit, bestel een lekkere cocktail bij het eten en u zult gegarandeerd een leuke avond hebben. Houdt u er wel rekening mee dat het een toeristische plek is waardoor u soms even op uw tafeltje moet wachten.

 

Wandeltour

Wandeltour

Fietstocht

Fietstocht

Stadstour en riviercruise

Stadstour en riviercruise

Hotels in Ottawa

We bieden diverse hotels aan in Ottawa. Voor ons hele aanbod in Ottawa verwijzen wij u graag naar ons hotelaanbod Oost Canada.

Fairmont Chateau Laurier

Fairmont Chateau Laurier

Le Germain Ottawa

Le Germain Ottawa

The Metcalfe

The Metcalfe

Tijdens deze reizen reist u naar Ottawa
Canada-Kajakken_5_498959
Voorbeeldreis Canada

Rondreis Canada: Natuur en cultuur in Oost-Canada

Montréal, historisch en modern > Québec City > Tadoussac, walvissen spotten > Riviere-du-Loup, wandel door Bic National Park > Saint Alexis des Monts, natuurschoon > Ottawa > Algonquin, kanoën > Thousand Islands, eilandcruise > Toronto, Kensington Market.

Canada-Charlevoix-Meer
Voorbeeldreis Canada

Rondreis Canada: Veelzijdig Ontario & Québec

Niagara Falls > Toronto, foodtour > Algonquin Provincial Park, kanoën > Ottawa, de hoofdstad > Mont-Tremblant, natuur, Saint Alexis des Monts, ontwaken met uitzicht op het meer > Baie-Saint Paul > Québec City, pittoresk > Montréal, stadstour.

Uitzicht op Algonquin Provincial Park in Canada
Voorbeeldreis Canada

Bouwsteen Canada: Actief Ontario

Oost-Canada

 

Vanuit de metropool Toronto rijdt u naar Killarney Provincial Park. Kanoën en wandelen staan hier centraal. Reis door naar Algonquin, een stukje ongerepte natuur. Uw laatste stop: Ottawa, de hoofdstad van Canada.