1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Siem Reap en Angkor Wat

Het sfeervolle Siem Reap is zeker een bezoek waard tijdens uw rondreis Cambodja. Het gezellige plaatsje heeft veel leuke restaurants en hotels. Veel gebouwen in het oude centrum zijn in Franskoloniale stijl. Vanuit Siem Reap reist u naar het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat. U vindt hier honderden tempels in de jungle uit de periode van het oude Khmerrijk. Grote boomwortels en lianen overwoekeren langzaam de prachtige tempels met hun decoratieve versieringen. Een bezoek aan Angkor Wat is zeker een hoogtepunt van uw rondreis Cambodja.

 

 

Angkor Wat

Angkor Wat is het grootste religieuze monument ter wereld. Het bijzondere tempelcomplex Angkor Wat betekent ´stad die een tempel is´. Het wereldwonder is in de 12e eeuw door koning Suryavarman II gebouwd en is gewijd aan de hindoeïstische god Vishnu, de beschermer van de schepping. De oude stad Angkor Thom (Khmer voor ‘grote stad’) is opvallend vanwege zijn omvang en architectuur. De stad heeft verschillende tempels, waarvan de Bayon de beroemdste tempel is. Een bezoek aan het tempelcomplex Angkor Wat zult u niet snel vergeten na een rondreis Cambodja.

 

Bekijk de video van de Agnkor Wat in Siem Reap!


Siem Reap bezienswaardigheden

Siem Reap heeft naast het indrukwekkende Angkor Wat nog andere interessante bezienswaardigheden. Maak kennis met het Cambodjaanse leven op het platteland. U vertrekt vanaf uw hotel in Siem Reap met een truck, al snel bent u buiten de stad en waant zich terug in de tijd. U stapt op de fiets en kunt genieten van de mooie omgeving op het platteland, de rijstvelden en de schitterende lotusvelden. Het is ook leuk om een boottocht te maken op het Tonle Sap-meer; u proeft de sfeer van het lokale leven op en langs het water. Tijdens uw reis in Cambodja is het zeer de moeite waard om leuke uitstapjes in de omgeving van Siem Reap te maken. 

Rondreis en bouwstenen naar Siem Reap en Angkor Wat
VanVerre1 (1)
Voorbeeldreis Cambodja

Rondreis Cambodja: Compleet Cambodja

Centraal-Cambodja: Phnom Penh. Noord-oost: Kratie, dolfijnen > Mondulkiri, bergstammen > Stung Treng, 4000 eilanden > Preah Vihear, tempel. Centraal: Siem Reap, Angkor > Battambang Zuid-west: Koh Kong, jungle > Koh Rong, bounty-strand > landelijk Kampot