1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Phnom Penh

Phnom Penh is een leuke stad met een gezellige boulevard aan de Tonlé Sap rivier. Het is de hoofdstad van Cambodja. Er zijn in Phnom Penh nog veel overblijfselen uit de Franse tijd. Dat is terug te zien in de huizen met hun Franse balkonnetjes, die voornamelijk aan de boulevard langs de Tonlé Sap rivier staan. Vanzelfsprekend is ook de Aziatische cultuur terug te vinden: bijvoorbeeld in het straatleven met de fietstaxi’s, de prachtige tempels en het koninklijk paleis. Langs de oever van de rivier zijn veel restaurantjes. Phnom Penh is een interessante bestemming voor een rondreis Cambodja.

 

 

Phnom Penh bezienswaardigheden

Er zijn diverse bezienswaardigheden in Phnom Penh, zoals het koninklijk paleis en de Zilverpagode. Vanuit de stad kunnen leuke uitstapjes in de omgeving gemaakt worden. Phnom Penh heeft een gruwelijk oorlogsverleden en de herinneringen hieraan zijn te zien in de voormalige Tuol Sleng-gevangenis en de zogenaamde Killing Fields. Het is aan te raden om tijdens uw reis in Cambodja een bezoek te brengen aan deze locaties. In het museum van de Tuol Sleng-gevangenis krijgt u een goede indruk van alle gruwelijkheden die zich in deze gevangenis hebben afgespeeld tijdens het regime van de Rode Khmer. Vervolgens rijdt u naar de Killing Fields, die vijftien kilometer buiten de stad liggen. Op gruwelijke wijze zijn hier meer dan 17.000 personen gedood. Er is een herdenkingsstoepa. In dit glazen monument ziet u 8000 schedels, die als stille getuigen fungeren van het leed dat de overheerser Pol Pot tijdens zijn regime heeft aangericht. Als u terug bent in de stad en er nog tijd over is, is het prettig om de wat vrolijker kant van het dagelijks leven van de Cambodjanen te zien. Breng een bezoek aan de Russian Market, een gezellige wirwar van marktkraampjes waar van alles, zoals zilver en zijde, te koop is. U vindt hier misschien wel een leuk souvenir als aandenken van uw rondreis Cambodja. 

 

 

Tijdens deze rondreizen reist u naar Phnom Penh
Siem-Reap-Victoria-Angkor-Resort(2)
Voorbeeldreis Cambodja

Rondreis Cambodja: het lokale leven in Cambodja

Centraal-Cambodja: Phnom Penh > Chambok, homestay Noord- oost: Mondulkiri, ontmoeting bergstam > Kratie, zoetwaterdorfijnen. Centraal: Siem Reap, tempels Angkor, fietsen en varen naar drijvende dorpen.

Azie-Cambodja-Angkor-Wat
Voorbeeldreis Cambodja

Rondreis Cambodja: Hoogtepunten van Cambodja

Centraal-Cambodja: Siem Reap, Angkor-tempels > Battambang, Frans-koloniaal > Phnom Penh, Rode Khmer-verleden. Zuid-west: witte zandstranden op Koh Rong Kampot, Franse tijd, boottocht in rustig gebied 

VanVerre1 (1)
Voorbeeldreis Cambodja

Rondreis Cambodja: Compleet Cambodja

Centraal-Cambodja: Phnom Penh. Noord-oost: Kratie, dolfijnen > Mondulkiri, bergstammen > Stung Treng, 4000 eilanden > Preah Vihear, tempel. Centraal: Siem Reap, Angkor > Battambang Zuid-west: Koh Kong, jungle > Koh Rong, bounty-strand > landelijk Kampot