1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie

Klimaat Cambodja

Wat is de beste reistijd voor Cambodja?

We kunnen u voorstellen dat u deze vraag heeft. Cambodja is een perfecte vakantiebestemming voor een rondreis Zuidoost-Azië. Het is een bestemming die vaak in combinatie met Vietnam gedaan wordt, maar er is ook zoveel te zien in alleen een drieweekse rondreis Cambodja. Vanwege de grootte van het land, heeft u niet te maken met diverse landklimaten. In Cambodja kennen ze een subtropisch klimaat. Eigenlijk kan er het gehele jaar door afgereisd worden naar Cambodja. De moesson is van mei tot oktober, maar ook in de droge periode (van november tot april) is er niet altijd een strakblauwe lucht aanwezig. De temperaturen zijn echter prettig en liggen het gehele jaar rond de 30 graden Celsius.

 

Reizen in de moessonperiode heeft zijn voor- en nadelen. De luchtvochtigheid is hoger, maar het is er minder stoffig. Doordat er meer regenval is dan in de droge periode, weten vruchten goed te groeien. Niet alleen lekker, maar ook erg fotogeniek.

 

Het kan het gehele jaar door regenen in Cambodja. In de moessonperiode heeft u kans op meer neerslag, maar dit zijn korte, vaak heftige buien. De tropische buien veroorzaken in korte tijd een enorme regenval, de straten lijken soms wel riviertjes, maar het is ook zo weer weg. Als het regent is dat meestal in de namiddag of avond. Sta er dus niet van te kijken als de lucht dichttrekt en er opeens een verfrissende bui naar beneden komt. Meestal regent het niet, zoals bij ons, achter elkaar door. 

 

Klimaat Cambodja              Gemiddelde. temp. (ºC) Zonuren per dag  Dagen met enige regen
januari 28 9 1
februari 29 9 2
maart 30 8 4
april 31 8 7
mei 31 7 15
juni 30 6 16
juli 30 5 17
augustus 30 5 17
september 29 5 19
oktober 29 6 17
november 28 8 9
december 27 9 4

 

Neem een kijkje bij onze individuele rondreizen Cambodja of onze bouwstenen Cambodja. Beide zijn voorbeeldreizen die u aan kan passen naar uw eigen wensen. Samen met onze Cambodja-specialist stellen wij uw ideale rondreis Cambodja samen.