1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Hoogtepunten van Sumatra, Java en Bali

Zeer compleet is deze rondreis over Sumatra, Java en Bali. De reis begint meteen met een hoogtepunt: u gaat de jungle in op zoek naar orang-oetans. Bij het Tobameer maakt u kennis met de cultuur van de Batakstam. Op Java bezoekt u koloniaal Bandung. U reist per trein, gaat natuurlijk naar de Borobudur-tempel en de gezellige sultanstad Jogyakarta. Een volgend hoogtepunt is de Bromo-vulkaan. Snorkelen bij Pemuteran, rijstvelden bij Ubud en uitrusten aan het strand van Sanur.

Wat maakt deze reis bijzonder
Orang-oetans in het wild
Mooiste treinreis Indonesië
Alle hoogtepunten 3 eilanden
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
Prijsindicatie vanaf € 2450,- per persoon
Reisduur: 22 dagen / 21 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Sumatra, Java en Bali

Sumatra

Dag 1      Aankomst Medan

Dag 2      Bukit Lawang

Dag 3      Bukit Lawang

Dag 4      Tobameer, het eiland Samosir

Dag 5      Tobameer, het eiland Samosir

Dag 6      Brastagi

 

Java

Dag 7      Jakarta

Dag 8      Bandung

Dag 9      Bandung

Dag 10    Borobudur

Dag 11    Jogyakarta

Dag 12    Jogyakarta

Dag 13    Bromo

Dag 14    Kalibaru

 

Bali

Dag 15    Pemuteran

Dag 16    Pemuteran

Dag 17    Ubud

Dag 18    Ubud

Dag 19    Sanur

Dag 20    Sanur

Dag 21    Sanur

Dag 22   Vertrek Denpasar

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Medan

Welkom in de gordel van smaragd

In het oude centrum van Medan staan nog veel koloniale gebouwen. De Masjid Raya, de grote moskee van Medan, en het paleis van sultan Deli zijn zeker een bezoek waard. Ook een aanrader is een bezoek aan de Tjong A Fie Mansion. Dit prachtige koloniale gebouw was van een Chinese zakenman en is nu een museum. De inrichting is een combinatie van Chinese, Maleisische en westerse stijlen. In een buitenwijk van Medan staat een bijzondere kerk; deze katholieke kerk ziet eruit als een Indiase hindoetempel.

 

Overnachting in Medan.

Inclusief transfer

Dag 2 Medan - Bukit Lawang

Indonesie-orangoetan20(13)

Via een hobbelende weg wordt u naar Bukit Lawang gebracht. Bukit Lawang ligt aan de Bohorok-rivier in het Gunung Leuser National Park. Een spectaculair junglegebied en één van de weinige plekken in Azië waar u orang-oetans in het wild kunt spotten. Voorheen was hier een rehabilitatiecentrum; de apen, die uit hun gevangenschap bevrijd zijn, werden hier voorbereid op een zelfstandig leven in de jungle. Maakt u vanmiddag of morgenochtend een trekking door de jungle. U dient hiervoor goed ter been te zijn; het pad door het regenwoud is soms steil en glibberig. Er is ook een gemakkelijkere eco-trail, in ongeveer twee uur loopt u langs vele soorten fruitbomen, rubberbomen en palmen.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt, transfer

Bukit Lawang: Fietstocht
Sumatra

Bukit Lawang: Fietstocht

Heeft u zich altijd al afgevraagd hoe gember, kruidnagels of kardemom groeit? Of wilt u wel eens zien hoe tofu...

Dag 3 Bukit Lawang

Sumatra-Bukit Lawang-slang(8) Bukit Lawang - Trekking (9) Sumatra-Bukit Lawang-tent langs riviertje(8)

Er worden diverse activiteiten georganiseerd vanuit Bukit Lawang. Een aanrader is een trekking door het Gunung Leuser National Park, waarbij u op zoek gaat naar orang-oetans. Er zijn trekkings variërend van enkele uren tot enkele dagen. Ter plekke kunt u diverse trekkings reserveren (handig om dit bij aankomst te regelen): bij de receptie van het hotel of even buiten het hotel (meestal goedkoper). Een andere bijzondere ervaring is tuben; in een grote autobinnenband zakt u de rivier de Bohorok af. Nog iets avontuurlijker kan ook. Op de Wampu-rivier is het mogelijk om te raften. Een spannende tocht door de weelderige natuur met een paar sterke stroomversnellingen. Reken er maar op dat u niet droog blijft. Als u wilt raften dient u wel de beschikking te hebben over transport, want deze rivier ligt een stuk buiten Bukit Lawang. Is dit iets te veel van het goede? Een andere leuke manier om de omgeving te verkennen is per fiets of gemotoriseerde betjak. U bezoekt enkele dorpen in de omgeving en ziet het lokale leven. U eindigt de tocht bij een lokale familie die een heerlijk diner voor u bereidt. Wij adviseren om de excursies van te voren te reserveren.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 4 Bukit Lawang - Tobameer, Samosir

De komende dagen heeft u de beschikking over een minibus met chauffeur. Op deze manier maakt u op een heel goede en prettige wijze kennis met het mooie Sumatra. Een lange rit naar de haven van Prapat en vanaf daar vaart u in een klein uur naar het eiland Samosir, in het Tobameer. Het is het diepste kratermeer ter wereld. Van oorsprong leefden hier de Bataks, een krijgslustig volk die niet terugdeinsden voor kannibalisme. Tegenwoordig gaat het er een stuk vrediger aan toe op het eiland. Verspreid over het eiland staan nog authentieke huizen met zadelvormige daken, versierd met prachtig houtsnijwerk. De Bataks zijn ook zeer muzikaal en zingen de leukste en vrolijkste liedjes. Informeer of er deze avond of de volgende avond een Batak-voorstelling is.

 

Overnachting op het eiland Samosir.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, veerboot

Dag 5 Tobameer, Samosir

Samosir-Tobameer-betjakexcursie Batikhuizen op Samosir, Sumatra

Er is genoeg te zien op het eiland, dus ga er zeker op uit. Vanuit het hotel kunt u naar de Batak-dorpen in de omgeving wandelen, maar uw chauffeur kan u ook begeleiden. Of huur een brommertje, fiets, gemotoriseerde betjak of boot om de bezienswaardigheden te bezoeken. Wij vinden het ook een aanrader om een kano te huren, het water is rustig en u komt op plekken waar niemand anders komt.

 

Verspreid over het landschap ziet u mooie graven, die 'huisjes voor altijd' worden genoemd. Aan deze woningen voor de (voor)ouders wordt vaak meer aandacht en geld besteed dan aan de eigen woningen. U bezoekt het dorp Tomok met de graftombe van koning Sidabutar. In het dorp Ambarita leert u van een gids over de geschiedenis van de Bataks en het kannibalisme. Bezoek ook het ‘Panorama van Lake Toba’. Vanaf dit hoge uitzichtpunt kijkt u uit over het eiland. En stop onderweg in het dorp Lumban Suhi Suhi, waar u ziet hoe de vrouwen in het dorp met de hand kleurrijke doeken weven.

 

Overnachting op het eiland Samosir.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Tobameer, Samosir - Prapat - Brastagi

Watervallen en fruitkraampjes

Terug naar het "vasteland" van Sumatra. Bij de Si Piso-Piso-waterval nog een laatste blik op het eiland Samosir en dan het binnenland in. Er zijn onderweg enkele interessante plaatsen. Zo bezoekt u het paleis van de Batak-koning Simalungun en het Karo-Batakdorpje Dokan met enkele mooie traditionele huizen. Inclusief de stops onderweg bent u vandaag ongeveer 5,5 uur onderweg.

 

Brastagi is een hooggelegen bergdorp middenin het Batakgebied. Kenmerkend voor dit gebied zijn de traditionele huizen met opvallende zadeldaken. De vulkanen Sibayak en Sinabung domineren het landschap. Een aanrader is een bezoek aan de kleurrijke markt waar veel fruit en bloemen worden verkocht. Brengt u ook een bezoek aan de grote boeddhistische tempel Lumbini die net buiten Brastagi is gelegen.

 

Overnachting in Brastagi.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, eventueel veerboot

Brastagi: Hike vulkaan Sibayak
Sumatra

Brastagi: Hike vulkaan Sibayak

Een sportieve dag: vandaag staat er een vulkaanbeklimming op het programma. Uw chauffeur brengt u heel vroeg...

Dag 7 Brastagi - Medan - Jakarta

Java-Jakarta-Haven-2_1_212148

Via een bergachtige weg rijdt u in ongeveer 3 uur naar de luchthaven van Medan. Hier neemt u afscheid van uw chauffeur en vliegt u naar de hoofdstad van Indonesië: Jakarta!

 

Een stad waar nog veel koloniale herinneringen te zien zijn. Bezoek de zeilhaven Sunda Kelpa in de oude wijk Batavia, hoe de stad in de Nederlandse tijd heette. Hier meren de Makassaarse schepen aan en worden goederen met de hand aan boord gesjouwd. Loop vervolgens naar Fatahillah Square, het historische deel van de stad en bekijk de Hollandse pakhuizen. Bij Café Batavia waant u zich even in vroegere tijden en kunt u genieten van een kopje koffie. Wel iets duurder dan u gewend bent in Indonesië, maar de inrichting maakt veel goed.

 

Overnachting in Jakarta.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, binnenlandse vlucht Medan- Jakarta

Dag 8 Jakarta - Bandung

Koloniaal verleden in Bandung

In twee uur rijdt u naar Bandung, bekend om zijn nog vele koloniale huizen en gebouwen. De stad was een geliefde verblijfsplaats van de Hollanders vanwege het wat koelere klimaat. U ziet villa's uit de Nederlandse tijd, velen ook met Nederlandse namen, zoals Apeldoorn. Ook bijzonder is het vroegere gouvernementshuis. De bijnaam is Gedung Sate: de piek op het gebouw lijkt op een satéprikker. De Jalan (= straat) Braga stond in vroegere tijden bekend om zijn chique kledingzaken en mooie restaurants. Tegenwoordig zijn hier vele kunstgalerieën gevestigd met de meest uiteenlopende schilderijen. In de avond kunt u hier genieten van een hapje en drankje in een van de gezellige restaurants en bars.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 9 Bandung

DSC_0845(8) Java-Bandung-Koloniaal-Gebouw Java-Bandung-Theevelden

In de omgeving van Bandung is veel te zien en te beleven. Sta vroeg op en rijd met uw chauffeur naar de kraterrand van de actieve vulkaan de Tangkuban Perahu, ten noorden van Bandung. U zult de zwaveldampen zien opstijgen en de zwavelgeur ook zeker ruiken. Of bezoek vandaag de minder toeristische krater Kawah Putih. Zin in een kopje thee? Bezoek een van de theefabrieken in de omgeving van de kraters en schiet wat mooie plaatjes van de uitgestrekte theeplantages (op maandag zijn theefabrieken gesloten).

 

Een Angklung-voorstelling bijwonen vinden wij een echte aanrader. Angklung is een muziekinstrument van bamboe waar een bijzonder geluid uit komt. De kinderen laten graag zien wat ze geleerd hebben. Dans een stukje met ze mee of bespeel één van de instrumenten.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Bandung - Borobudur

Dé mooiste treinreis in heel Indonesië

De mooiste treinreis van Indonesië staat op het programma vandaag: van Bandung naar Jogyakarta. U zit op het puntje van uw stoel, vooral de eerste helft van de rit, door het gebied de Preanger, waar uitgestrekte rijstvelden en hoge rijstterrassen, met hier en daar een dorpje, aan u voorbijglijden. Stap in de trein, kijk om u heen en geniet!

 

Informatie Borobudur:

U bent nu in het mooie, landelijke gebied rondom de Borobudur. De omgeving kenmerkt zich door dorpjes waar nog vrij veel houten huizen zijn, men spaart nog voor stenen. Verken deze omgeving op de fiets of traditioneel met paard en wagen. Of ga direct naar het hotel, even ontspannen. Morgenochtend staat u vroeg op voor één van de hoogtepunten van uw reis!

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, transfer, trein

Dag 11 Borobudur - Jogyakarta

Vroeg op voor een onvergetelijke zonsopgang bij de Borobudur-tempel

De stoepa van de Borobudur, Java

Vroeg op voor één van de hoogtepunten van deze reis: een bezoek aan de Borobudur. Dit grootste boeddhistische monument ter wereld is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Hij bestaat uit 9 verdiepingen en maar liefst 1500 gebeeldhouwde reliëfs. U blijft uw ogen uitkijken.

 

Na uw bezoek aan de Borobudur reist u, via de Prambanan-tempel, verder naar Jogyakarta. U stopt onderweg nog bij een paar tempels, komt langs allemaal smalle wegen en ziet de Merapi-vulkaan.

 

Een gezellig stadje waar u nog veel becak's (fietstaxi's) en andongs (paard en wagen) zult zien. Een bezoek aan de batik- en zilverwijk met hun kleine straatjes is zeker een aanrader. De Jalan Malioboro is de winkelstraat van deze hofstad. Veel kraampjes en winkeltjes waar de hele dag door veel gebeurt. In de avond kunt u een Ramayana-voorstelling bijwonen.

 

Overnachting in Yogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Jogyakarta: Jeepsafari Merapi
Java

Jogyakarta: Jeepsafari Merapi

Uw chauffeur brengt u naar het meetingpoint waar de jeeps staan te wachten. Rond 8 uur gaat de jeepsafari van...

Dag 12 Jogyakarta

Er is genoeg te doen in Jogyakarta en wij raden zeker aan om hier nog een dag te verblijven. Neem een kijkje op de kleurrijke markt aan het einde van de Jalan Malioboro of bezoek het waterpaleis Taman Sari. Het waterpaleis is een buitenverblijf van vroegere sultans en is omringd door een enorme tuin en verschillende baden. Jogya, zoals de stad ook wel genoemd wordt, heeft net als veel andere plaatsen op Java een Nederlands verleden. Ga eens kijken bij Fort Vredeburg. In het museum staat de onafhankelijkheid van Indonesië centraal en de rol die Jogyakarta hierin speelde. Verken op eigen gelegenheid de stad of kies voor een leuke excursie. Wat dacht u van fietsen in het landelijke gebied rondom Jogyakarta? Fiets door de kleine kampungs en maak kennis met de lokale bevolking en lokale ambachten. Eén van onze favoriete excursies!

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Jogyakarta: Batikworkshop
Java

Jogyakarta: Batikworkshop

Jogyakarta is de stad van het batik. U kunt een batikfabriekje en –winkel bezoeken, maar het is veel leuker om...

Jogyakarta: Foodietour
Java

Jogyakarta: Foodietour

Eat your heart out! Proef tijdens deze foodietour diverse Javaanse snacks en traditioneel eten van Java. U...

Dag 13 Jogyakarta - Bromo

Java-Bromo-vulkaan21_1 Java-Bromo-vulkaan5

U wordt bij uw hotel in Jogyakarta opgehaald en naar het treinstation in Jogyakarta gebracht. U reist per trein naar Mojokerto (het laatste station vóór de Bromo). Onderweg ziet u het Oost-Javaanse landschap met vooral tabakplantages, teakhout- en suikerrietplantages, afgewisseld met rijstvelden, groentetuinen en kampungs.

 

In Mojokerto aangekomen staat uw chauffeur op u te wachten. U rijdt vervolgens in 2 uur naar de Bromo. Bij aankomst in uw hotel raden we aan meteen de nachtelijke jeeptocht (zo rond 4 uur) naar de Bromo-vulkaan te reserveren.

 

Overnachting nabij de Bromo.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, transfer, trein

Dag 14 Bromo - Kalibaru

Rokende vulkanen

Middenin het Tengger-gebergte ligt een vulkaan uit de oertijd met een diameter van 10 kilometer. Vanuit uw hotel vertrekt u rond 03.00 uur met een jeep, welke u ter plekke kunt reserveren bij het hotel. U rijdt via een slingerende route omhoog naar het uitkijkpunt. Geniet van het uitzicht over het indrukwekkende vulkanische landschap tijdens de zonsopkomst.

 

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer 6 uur naar Kalibaru. De route wordt gekenmerkt door slingerende wegen door de bergen, vlakkere gebieden met vele suikerrietvelden en een bosachtige omgeving met uitgestrekte uitzichten. Bovendien wordt hier koffie verbouwd: liefhebbers van koffie kunnen genieten van een heerlijk kopje Robusta-koffie!

 

Kalibaru wordt omgeven door plantages. Met name specerijen worden hier op oostelijk Java verbouwd. Zie koffie groeien aan de struiken, rubber druppelen uit boomstammen en cacao groeien aan de bomen. Ontdek hier de mooie omgeving.

 

Overnachting in Kalibaru.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 15 Kalibaru – Bali, Pemuteran

Per boot naar Bali

Bali-Pemuteran-Menjangan-1_3_406560 Onderwaterwereld van Menjangan, Bali Bali-Pemuteran-Nemo-1

U rijdt in ongeveer twee uur naar de kust, naar de havenplaats Ketapang. Hier stapt u op de boot en vaart u in een kleine 3 kwartier naar het godeneiland Bali.

 

We hopen dat u van snorkelen en duiken houdt, want u verblijft in het plaatst Pemuteran. Hier vindt u de resorts aan het smalle, zwarte lava-strand. Voor de kust is een kunstmatig rif aangelegd, dat nog aan het groeien is. Hier kunt u oefenen met snorkelen voordat u naar Menjangan gaat. Dit eiland ligt schuin tegenover Pemuteran, en heeft volgens ons een van de mooiste onderwaterriffen bij Bali. Zeeschildpadden voelen zich hier ook thuis. Reef Seen Divers heeft een project opgezet om de zeeschildpadden te beschermen. Eieren worden van locals gekocht en in de kwekerij uitgebroed. Als er een nest is uitgekomen kunt u (tegen betaling) de koddige kleine schildpadjes uitzetten in zee.

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, veerboot

Dag 16 Pemuteran

Kleurrijke onderwaterwereld bij Pemuteran

Boek de dag van aankomst in Pemuteran een snorkel- of duiktrip naar Menjangan voor de volgende ochtend. Het rif bij Menjangan bestaat uit harde en wuivende koralen die de meest exotische vissen aantrekken. Ook zeeschildpadden zwemmen hier graag rond. Vanaf uw bootje plonst u het water in. U laat zich meevoeren met de zachte stroming boven het rif, en hoeft alleen maar om u heen te kijken. Rustig dobbert u naar de pier waar uw boot op u wacht. ’s Middags is er tijd het achterland te verkennen. Bezoek het dorp Pejarakan waar hindoes en islamieten gebroederlijk naast elkaar leven van mais- en druiventeelt, winning van zeezout en visvangst. In een pearl-farm ziet u hoe parels gekweekt en bewerkt worden. En natuurlijk kunt u ze hier ook kopen.

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt

Dag 17 Pemuteran- Ubud

Locals op de rijstvelden van Ubud, Bali Raften op de rivier in Ubud, Bali

U heeft één dag de beschikking over een minibus met chauffeur. Vanaf Pemuteran rijdt u oostwaarts, tot aan Seririt. Daar slaat hij af de bergen in. Na ruim een uur komt u aan bij het uitzichtpunt Mayong. Hier ontvouwen zich panoramische rijstvelden van links naar rechts. Verder zuidwaarts door een rustig en redelijk hoog gebied met veel rijstterrassen via Sanda naar Blimbing, waar u in het kleinschalige hotelletje Kebun wat kunt drinken en lunchen met uitzicht op het prachtige landschap. Wat zult u genieten van de schitterende rijstterrassen ten zuiden van Blimbing; zo’n 15 km lang rijgen de rijstvelden zich aaneen. U vervolgt de route naar Ubud. U zult zo rond de 7 uur onderweg zijn.

 

Ubud is bekend als kunstenaarsstadje, en dat is goed te zien. Wandelend door Ubud komt u langs talrijke galeries en winkels boordevol schilderijen, tekeningen, beelden en houtsnijwerk. En elke dag van de week is er wel ergens een tempelfestival of viering met Balinese dans en muziek. Uw chauffeur neemt afscheid van u.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 18 Ubud

Houdt u van actie? Ga dan raften op een snelstromende rivier of mountainbiken in de bergen. U peddelt of trapt door gebieden die per auto niet te bereiken zijn. Een adrenalineshot gegarandeerd! Iets minder heftig kan ook. Trek uw wandelschoenen aan of ga fietsen (op een gewone fiets) over de vrij vlakke paden langs de sawa’s in de omgeving van Ubud. Erg leuk, al is het wel wat toeristisch, vonden wij Monkey Forest. In dit apenbos in Ubud leven drie groepen langstaartapen. Dus u ziet hier gegarandeerd apen van dichtbij. De apen zijn gewend aan mensen, en erg brutaal. Pas dus goed op uw spullen, alles wat glanst grijpen ze. Houdt u ook zo van Indonesisch eten? Volg dan een kookworkshop om zelf de meest heerlijke gerechten te leren bereiden. En daarna volgt natuurlijk het proeven van de gerechten!

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Ubud: Combinatie raften en fietsen
Bali

Ubud: Combinatie raften en fietsen

Als u weinig tijd heeft, maar toch wilt raften en fietsen bij Ubud, dan is deze excursie ideaal. U combineert...

Ubud: Bali Buggy Discovery tour
Bali

Ubud: Bali Buggy Discovery tour

Een dag van sensatie! Maak u klaar om stoffig en modderig te worden met een avontuurlijke Buggy tour door het...

Dag 19 Ubud – Sanur

Tijd voor zon, zee en strand

Bali-Sanur-Vissersboten-1

U wordt bij uw hotel in Ubud opgehaald en naar uw hotel in Sanur gebracht. Sanur is de aangewezen plek om de reis te eindigen. De voetjes in het zand en lekker genieten van deze bruisende strandbestemming. Sanur heeft een kalme zee, omdat de zeebodem geleidelijk afloopt en de golven verder in het water breken. Langs het strand loopt de promenade met veel winkeltjes en restaurantjes. Hoewel Sanur veel richt op toeristen, heeft het plaatsje toch het Balinese karakter behouden.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 20 Sanur

U kunt deze dagen genieten van zon, zee, strand. Mocht u toch nog wat willen zien, dan kunt u een excursie maken. Zo kunt u een bezoek brengen aan de tempel Tanah Lot. Bezoek deze tempel, die op een rots in zee is gelegen, voor zonsondergang. U kunt dan mooie foto’s van de ondergaande zon nemen.

 

Een ander leuk uitstapje aan het einde van de middag is naar de Uluwatu tempel, die op de zuidwestpunt van Bali is gelegen. Er zijn veel brutale aapjes rondom de tempel en de zonsondergang is hier prachtig. Net na zonsondergang wordt de Kecakdans (apendans) opgevoerd bij de tempel.

Als u wilt gaan shoppen dan is Kuta de plaats bij uitstek. Struin door de straatjes, u komt dan veel verschillende soorten winkeltjes tegen, van souvenirtjes tot audio en kleding. Bent u even uitgekeken, gaat u dan even wat drinken of een hapje eten in een van de vele restaurantjes.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 21 Sanur

Bali-Nusa-Lembongan-1_1_106480 Bali-Sanur-vissersboten-3

Deze dag is ter vrije besteding. BaliHai organiseert een leuke dagtocht naar Nusa Lembongan. Per grote catamaran (ook gedeeltelijk onder zeil) vaart u in ongeveer 1,5 a 2 uur naar Nusa Lembongan. Ter plaatse kunt u kiezen wat u wilt doen, zoals een eilandtocht, een boottocht mangrovebos plus fietstochtje, vaartochtje per glasbodemboot of snorkelen. U heeft de keus uit 4 mogelijkheden. Inclusief lunch en drankjes. U gaat overigens van boord, u verblijft in een soort restaurant bij het strand. Wilt u duiken: hiervoor betaalt u extra.

 

De bekendste plek voor het spotten van dolfijnen is Lovina, maar u hoeft hiervoor niet naar het noorden van Bali te reizen. Vanuit Benoa worden ook boottochten georganiseerd om dolfijnen te spotten nabij de zuidkust. Hopelijk ziet u de mooie dieren in de zee.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 22 Sanur - Denpasar

Er is een einde gekomen aan de reis. U wordt bij uw hotel in Sanur opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen