1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Culturele schatten van Ceylon

Een perfecte reis voor de koude wintermaanden. U komt langs de bekende culturele schatten, maar stapt ook in een jeep op zoek naar kuddes olifanten en andere dieren. Geniet tijdens de treinreis van de slapende dorpjes, watervallen en vele theevelden. Help de Tamilvrouwen met het plukken van de theebladeren en geniet aan het einde van uw reis van de rust op het zandstrand van Unawatuna.

Wat maakt deze reis bijzonder
Ideaal voor de wintermaanden
In de jeep op zoek naar wildlife
Eindig relaxt op het zandstrand
Maleisie-Belum-Temenggor_2_621373
Julie
Na mijn rondreis door Sri Lanka is mijn passie voor andere culturen, ongerepte natuur en authentieke plekjes ontstaan.
Prijsindicatie vanaf € 1750,- per persoon
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Culturele schatten van Ceylon

Dag 1     Negombo

Dag 2     Negombo

Dag 3     Sigiriya, culturele driehoek

Dag 4     Sigiriya, culturele driehoek

Dag 5     Sigiriya, culturele driehoek

 

Dag 6       Kandy

Dag 7       Kandy

Dag 8       Nuwara Eliya

Dag 9       Ella

Dag 10     Ella

Dag 11     Udawalawe

Dag 12     Unawatuna

Dag 13     Unawatuna

Dag 14     Vertrek Unawatuna

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Negombo

Sri-Lanka-Negombo-Vismarkt-11 Sri-Lanka-Negombo-Markt1 Sri-Lanka-Negombo-boottocht1

U wordt door onze agent opgewacht op de luchthaven van Colombo. Vanaf hier rijdt u in ongeveer 40 minuten naar uw hotel in Negombo. 

 

De komende dagen heeft u de beschikking over een privéchauffeur die u naar de mooiste plekjes op het eiland brengt. Het is een uitstekende manier om kennis te maken met Sri Lanka. U bent flexibel, bepaalt uw eigen tempo en route en kunt stoppen wanneer u maar wilt. 

 

Informatie Negombo:

Tijdens uw reis naar Sri Lanka mag u Negombo eigenlijk niet overslaan. Deze plaats wordt ook wel 'Little Rome' genoemd, vanwege de vele katholieke kerken die gebouwd zijn tijdens de Portugese bezetting. Negombo ligt op minder dan een half uur rijden vanaf de luchthaven. Net buiten de stad vindt u lange zandstranden en leent zich uitstekend voor de start van uw reis. Naast relaxen op het strand kunt u zien hoe de vissersboten terugkomen met hun gevangen vis. Direct wordt de verse vis verhandeld bij één van de kraampjes aan het strand. De vissers varen in traditionele oruva’s, bestaande uit een smalle houten romp met een oplopende voor- en achterkant. 

 

Overnachting in Negombo

Inclusief privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 2 Negombo

Als u een bezoek wilt brengen aan de visveiling dan begint uw dag vroeg, maar het is absoluut de moeite waard om te zien hoe de zojuist gevangen vis geveild wordt. Wilt u liever wat uitslapen? Bezoek dan de vismarkt aan het strand of maak een boottocht door het Hamilton Kanaal, wat aangelegd is door Nederlanders. Kijkt u goed om u heen, want er leven grote varanen en ijsvogels in het gebied. De meeste kans om dieren te zien is vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag.

 

Dineert u 's avonds aan het strand en kies voor één van de verschillende visgerechten. 's Ochtends zwom deze nog vrolijk in het water. Verser kunt u uw vis niet krijgen. 

 

Overnachting in Negombo

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Boottocht door Hamilton Canal
Negombo

Boottocht door Hamilton Canal

In de 17e eeuw zijn de Nederlanders begonnen met het aanleggen van het Hamilton-kanaal, ofwel Dutch Canal. Late...

Dag 3 Negombo - Sigiriya, culturele driehoek

Sri-Lanka-Sigiriya-leeuwenrots1(11)

Vandaag reist u af naar het hart van de culturele driehoek: Sigiriya. Het plaatsje Dambulla, ligt op de route naar Habarana. U kunt een bezoek brengen aan de grottempels. Klim een kleine 10 minuten omhoog en bekijk de 150 boeddhabeelden die hier staan. Vervolgens reist u door naar Sigiriya.

 

Informatie Sigiriya:

Sigiriya is één van de plaatsen die tot de culturele driehoek behoort. Anuradhapura, Dambulla en Polonnaruwa zijn de andere drie. 

 

Sigiriya staat bekend om zijn leeuwenrots. Met een hoogte van 200 meter doemt deze op vanuit de omliggende jungle. De rots heeft zijn naam te danken aan de twee stenen klauwen aan de voet van de rots. Het uitzicht vanaf de top is fantastisch, maar eerst wacht een pittige klim. De weg omhoog begint met 430 treden met af en toe een platform om even te rusten. Probeer vroeg op te staan als u de rots wilt beklimmen, zodat het wat koeler is. U krijgt het waarschijnlijk al warm genoeg van de klim naar boven. Stop onderweg nog even bij de Cobrarots, die vol staat met geel-rode fresco’s (rotstekeningen), voordat u aankomt op de top. Lang geleden stond hier een paleis van Koning Kasyapa. Daar is niet veel meer van over, maar het uitzicht maakt alles goed. Regent het dan kunt u de klim beter niet maken, want de treden kunnen dan erg glad zijn.

 

Overnachting in Sigiriya

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 4 Sigiriya, culturele driehoek

De wekker gaat vroeg vandaag. Om 08:00 uur begint uw open jeep tour. Over hobbelwegen en zandpaden trekt u het authentieke dorp in. U komt langs rijstvelden, open meren, oude tempels en kloosters. De excursie wordt afgesloten met een lunch bij één van de dorpsbewoners. Huisgemaakte curry en rijst. Heerlijk!

 

's Middags neemt uw chauffeur u mee naar de Sigiriya-leeuwenrots. Een rotsachtig gebouw dat in de 5e eeuw is gebouwd door koning Kassapa. De rotst telt maar liefst 1200 traptreden. Loop op uw eigen tempo omhoog en geniet alvast van de omgeving voordat u de top bereikt. 

 

Overnachting in Sigiriya

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur, jeeptrip

 

 

Jeeptrip
Habarana

Jeeptrip

U gaat off-road vandaag. Stap in een open jeep en laat u langs de mooiste plekjes van De Culturele Driehoek...

Dag 5 Sigiriya, culturele driehoek

Sri Lanka-Polonnaruwa-prachtige-ruine_2_142458 Sri-Lanka-Polonnaruwa-ruine-man_3_253375 Sri-Lanka-Polonnaruwa-apen5_1

Vandaag maakt u een uitstap naar Polonnaruwa. Deze stad licht op slechts 15 minuten rijden van Sigiriya. Stap op de pedalen en bezoek het historische centrum. Uw gids fietst samen met u langs de hoogtepunten van dit tempelcomplex, dat op de UNSECO werelderfgoedlijst staat. 

 

Wilt u vandaag nogmaals in een jeep stappen? U heeft groot gelijk! In Minneriya National Park heeft u kans kuddes olifanten, apen, herten en allerlei soorten vogels te zien. Houdt uw camera in de aanslag! 

 

Overnachting in Sigiriya

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur, fietstour in Polonnaruwa

Jeepsafari
Minneriya National Park

Jeepsafari

U gaat vandaag op zoek naar olifanten in het Minneriya National Park. U rijdt met uw busje naar de ingang van...

Dag 6 Sigiriya, culturele driehoek - Kandy

Na de prachtige cultuurschatten in de Culturele Driehoek reist u verder naar Kandy. De koningsstad Kandy is het culturele hart van Sri Lanka, gelegen tussen de groene heuvels. De Temple of the Tooth, is de belangrijkste hoogtepunt van de stad. Hier wordt een relikwie van de tand van Boeddha bewaard. Voor boeddhisten dus een hele belangrijke plaats waar zij minstens één keer in hun leven naartoe moeten. Ze brengen lotusbloemen als offer. Vaak is de tempel prachtig versierd met deze bloemen in alle kleuren van de regenboog. Zelf krijgt u de tand niet te zien, maar wel de met goud beklede stupa waarin het relikwie wordt bewaard. Bijzonder om te zien!

 

Kandy is een sfeervolle koloniale stad met kleine straatjes, veel tuktuk’s en vrouwen gekleed in kleurrijke sari’s. 's Avonds kunt u een dansvoorstelling bij de Tempel van de Tand bijwonen. U staat oog in oog met de oude rituelen tijdens de ceremonie. 

 

Overnachting in Kandy

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 7 Kandy

Sri-Lanka-Kandy-tempel2 Sri-Lanka-Sigiriya-eten1

U kunt vandaag kiezen om nog een dag door het centrum te wandelen, maar waarom gaat u niet met een lokale bewoner koken. Aziatisch eten vinden wij heerlijk. U gaat samen met een bewoner naar de markt voor de inkopen. Sri Lankaans koken doet u niet zomaar even. Er worden veel specerijen gebruikt en u leert alles over de verschillende soorten kruiden en specerijen. Samen met de familie begint u aan het koken van misschien wel uw eerste Sri Lankaanse maaltijd. Traditionele producten en traditionele methodes worden gebruikt en na een uur staat daar een culinair gerecht. Samen met de familie gaat u aan tafel en kunt u uw bereiding proeven. Zo lekker dat u misschien uw vingers erbij af likt.

 

Overnachting in Kandy

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Koken met een lokale familie
Kandy

Koken met een lokale familie

Aziatisch eten vinden wij heerlijk. Vandaag kunt u zelf een Sri Lankaans gerecht klaarmaken. Dit doet u samen...

Dag 8 Kandy - Nuwara Eliya

Vandaag reist u per trein naar Nuwara Eliya. De treinreis is absoluut één van de hoogtepunten tijdens uw reis over Sri Lanka. U reist langs slapende dorpjes, watervallen en theevelden. Met een beetje geluk ziet u de Tamilvrouwen al de Ceylon theebladeren plukken.

 

Informatie Nuwara Eliya:

Het charmante plaatsje met veel Victoriaanse huizen midden tussen de bergen en theeplantages wordt ook wel Little England genoemd. Het is de hoogstgelegen plaats in Sri Lanka (op 1900m hoogte) en daardoor een stuk koeler dan in de rest van het land. Er groeit van alles in Nuwara Eliya. Verschillende groentes en fruit maar toch vooral heel veel thee. De plukkers zijn druk aan het werk op de velden en plukken de beste blaadjes, stoppen het in de mand op hun rug en brengen het vervolgens naar de fabriek waar het verwerkt wordt tot de thee die we allemaal kennen en drinken. U kunt in dit gebied prachtige wandelingen maken en de dag afsluiten met een warm kopje heerlijke Ceylon thee. 

 

Overnachting in Nuwara Eliya

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur, treinreis

Dag 9 Nuwara Eliya - Ella

Sri-Lanka-Ella-treinreis(6)

Een mooie rit langs de theevelden. De kans is groot dat u de theepluksters vanaf de kant van de weg aan het werk ziet. Als u nog geen theefabriek heeft bezocht dan heeft u daar deze ochtend de tijd voor. De rit langs de groene theevelden is prachtig.

 

Informatie Ella:

Dit plaatsje is één van onze favorieten. Een relaxt, klein dorpje midden tussen de groene heuvels en theeplantages. Een plek waar u actief bezig kunt zijn, maar ook geniet van de rust en ruimte. In het stadje zelf is niet veel te doen. Naast een aantal winkeltjes, restaurants en bars ziet u voornamelijk veel tuktuk’s. Ella ligt in een hoger gelegen gebied, waardoor het hier wat koeler is. Vergeet dus niet om wat warms mee te nemen.

 

Overnachting in Ella

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

 

 

 

Een bezoek aan de theeplantage
Nuwara Eliya

Een bezoek aan de theeplantage

Geniet u ook elke ochtend van een heerlijk kopje thee? Vandaag leert u alles over het proces hoe een theezakje...

Dag 10 Ella

Geniet in de ochtend nog van het geweldige uitzicht over de Ella-kloof. Struin door het dorpje en langs de theeplantages. De pluksters zijn alweer druk aan het werk en kiezen de mooiste blaadjes uit waar de bekende Ceylon thee van gemaakt wordt. Zin in wat actiefs vandaag? Wandel naar Adam’s Peak. De wandeling is voor jong en oud goed te doen. U wandelt dwars door de theevelden en klimt langzaam omhoog naar de top. Volg aan het einde van het pad de paar steile traptreden omhoog en u wordt beloond met een fantastisch uitzicht. Bij helder weer ziet u de prachtige omgeving aan uw voeten liggen. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

 

Overnachting in Ella

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

 

Dag 11 Ella - Udawalawe

Sri-Lanka-Udawalawe-Safari2_1_355777 Sri-Lanka-Udawalawe-NP-natuur1_1 Sri-Lanka-Udawalawe-National-Park-olifantenweeshuis

Als u nog niet uitgekeken bent in Ella dan kunt u een bezoek brengen aan de Ravana waterval. De waterval ligt op de route naar Udawalawe. 

 

Informatie Udawalawe:

U bezoekt Udawalawe voor de olifanten. Naast olifanten kunt u hier ook wilde buffels, krokodillen en herten zien. Absoluut de moeite waard is een bezoek aan het Elephant Transit home, een olifantenweeshuis. Hier worden olifanten opgevangen die in de steek zijn gelaten door hun moeder en hier in het opvanghuis worden voorbereid op een bestaan in de vrije natuur. Om die reden kunnen bezoekers de dieren niet wassen, ze moeten niet te veel aan mensen gaan wennen. Wel kunt u zien hoe de dieren gevoederd worden. Dagelijks rond 14:00 uur vindt het voederen plaats.

 

Overnachting in Udawalawe

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 12 Udawalawe - Unawatuna

Tip: Staat u vandaag vroeg op. Stap in de jeep en ga op zoek naar de vele kuddes olifanten die in Udawalawe leven. Het Nationale Park wordt beschouwd als de beste plaats om Aziatische olifanten te zien. Maar niet alleen olifanten en ander soorten dieren ziet u. Vanwege de mooie ligging ziet u in de verte de bergen van Ella en Haputale liggen. Houdt uw camera en verrekijker bij de hand vandaag! 

 

Informatie Unawatuna:

Na 3,5 uur staat u in het charmante dorp Unawatuna dat gelegen is aan een baai. Rust u uit op het zandstrand en bezoek de witte dagoba. Struin langs winkeltjes en dineer wat in een restaurant. Even bijkomen van alle indrukken die u opgedaan heeft. 

 

Overnachting in Unawatuna

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 13 Unawatuna

Sri-Lanka-Unawatuna-Tempel Sri-Lanka-Galle-Tempel_1_355813 Sri-Lanka-Omgeving-Galle_1_355829

Vandaag is het een heerlijke dag om te genieten van de zon, zee en strand. Maar wilt u toch nog een uitstapje maken, dan is Galle een aanrader. Oude Hollandse tijden herleven in de vestingstad Galle. Het oude Galle ligt binnen metersdikke muren, wat de redding van de stad was tijdens de Tsunami van 2004. Loop door de toegangspoort en ga op ontdekking door de smalle straatjes en steegjes. Galle is een sfeervol plaatsje en staat dan ook niet voor niks op de UNESCO werelderfgoedlijst. Buiten de muren vindt u het nieuwe Galle. Een moderner stadje met winkels, restaurants en toeterende tuktuk’s.

 

Overnachting in Unawatuna

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Dag 14 Vertrek Unawatuna

U rijdt terug in ongeveer drie uur terug naar de luchthaven van Colombo. Hier neemt u afscheid van uw chauffeur en kunt u terugkijken op een onvergetelijke vakantie door Sri Lanka.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met Engelssprekende chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen