1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Actie, avontuur en bounty-stranden

Deze bijzondere rondreis door Sarawak en West-Maleisië is vooral geschikt voor sportieve en avontuurlijke reizigers. U ervaart de levenswijze van de Iban stam en slaapt een nacht in een traditioneel Longhouse, een unieke belevenis! Na uw bezoek aan Mulu National Park, bekend vanwege de indrukwekkende grottenstelsels, maakt u een trekking naar Camp 5. Hiervandaan gaat u de berg (Gunung) Api beklimmen en heeft u een adembenemend uitzicht over de wereldberoemde Pinnacles. De tocht naar de Pinnacles is behoorlijk zwaar en alleen geschikt voor de geoefende wandelaar. U moet beschikken over een goede conditie en een flinke portie uithoudingsvermogen. Uw harde werk wordt beloond met geweldige uitzichten en een unieke ervaring waar u nog vaak aan zult terugdenken. Vervolgens reist u naar West-Maleisië, waar u een bezoek brengt aan wereldstad Kuala Lumpur. Deze moderne stad telt vele bezienswaardigheden, waaronder de beroemde Petronas Towers. Dan reist u naar het gezellige eiland Perhentian Island. Hier kunt u genieten van zon, zee en strand, voordat u weer huiswaarts keert.

Wat maakt deze reis bijzonder
Beklim de Gunung Api
Slapen bij een Iban-stam
De metropool Kuala Lumpur
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie vanaf € 2450,- per persoon
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Actie,avontuur en bounty-stranden

Borneo, Sarawak

Dag 1   Kuching

Dag 2   Kuching, dagtocht Bako NP        

Dag 3   Batang Ai

Dag 4   Batang Ai

Dag 5   Kuching

Dag 6   Mulu National Park

Dag 7   Mulu National Park

Dag 8   Mulu National Park

 

West-Maleisië

Dag 9   Kuala Lumpur

Dag 10   Kuala Lumpur

Dag 11   Pulau Perhentian

Dag 12   Pulau Perhentian

Dag 13   Pulau Perhentian

Dag 14   Pulau Perhentian

Dag 15   Vertrek Pulau Perhentian

100% maat werk

Dag 1 Naar Kuching

Maleisië-Kuching-Fort(8) Sarawak-Kuching-stad van de katten2

U wordt in de aankomsthal opgewacht door onze vertegenwoordiger, deze persoon heeft een bordje bij zich met uw naam erop. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Kuching:

Kuching is de hoofdstad van Sarawak; een grote stad met een compact centrum. Al wandelend is het Brits-koloniale verleden van de stad zichtbaar in de Victoriaanse gebouwen die stammen uit die tijd. Een bezoek aan het Sarawak-museum is de moeite waard. Gebouwd naar een initiatief van Charles Brooke, de tweede blanke radja van Sarawak. De kat is het symbool van de stad Kuching; vele kattenbeelden sieren de stad, en er is zelfs een kattenmuseum! Kuching bestaat uit twee delen. Chinezen wonen op de zuidelijke oever van de Sarawak-rivier, de Maleiers aan de noordelijke kant. Slenter over de boulevard langs fonteinen, tuinen, winkeltjes en geurende eetstalletjes. Koop bij een kraampje een kleurrijke spekkoek. Dwaal door Chinatown, waar u talrijke souvenirwinkeltjes, restaurants en Chinese tempels ziet. Per traditionele roeiboot steekt u de Sarawak rivier over om het typische Maleise stadsdeel aan de noordzijde te verkennen. Aan de overzijde ligt ook het Brits-koloniale Fort Margherita; vanuit uw bootje heeft u hier goed zicht op.

 

Overnachting in Kuching.

Inclusief transfer

Dag 2 Kuching, dagtocht Bako National Park

maleisie-neusaap652 Sarawak-BakoNP-large-rocks-at-beach

U wordt bij uw hotel opgehaald voor uw excursie van circa 7 uur naar het prachtige Bako National Park; een fraai mangrove-gebied aan de monding van de Sarawak rivier. U rijdt vanaf Kuching in circa 45 minuten naar een kleurrijk vissersdorpje waar u op een houten speedboot stapt die u in circa 30 minuten over zee langs de kust naar Bako National Park vaart. Bij vloed kan het bootje aanmeren aan de steiger, maar bij eb moet u de laatste meters door het water naar het strand lopen. In Bako gaat u wandelen door de weelderige groene natuur. U kunt in overleg met uw gids een keuze maken uit verschillende wandelroutes. Voor ieder niveau is er een passende route. De kans om wild te spotten is in Bako zeer groot (al kunnen wij u natuurlijk niets beloven). Het gebied is vooral bekend vanwege de neusapen (ook wel Dutch monkees genoemd) die hier in de mangrove leven. Maar ook silverleaf monkees en brutalere makaken worden veelvuldig gespot. Ander wild dat u wellicht tegen zult komen: wilde zwijnen hagedissen, adders en paardherten. U luncht in de kantine in het park. Aan het einde van de excursie wordt u weer naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Kuching.

Inclusief ontbijt, lunch, transfers, boottochten, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 3 Kuching - Semenggoh - Batang Ai

Deze dagen zult u de jungle ervaren, het leefgebied van de Iban. U verblijft deze dagen aan het Batang Ai meer in een prachtig junglegebied. Hiervandaan maakt u uitstapjes per boot. En om het helemaal avontuurlijk te maken: de eerste nacht logeert u in een Longhouse, een stamhuis van de Iban. Een fantastische ervaring! U rijdt door een gebied waar peper, cacao en rubber verbouwd worden, de tocht tot aan de boot duurt ongeveer 5 uur.Onderweg bezoekt u het Semenggoh orang-oetan centrum waar u het voederen van deze in het wild levende apen bijwoont. U vervolgt uw reis naar Batang Ai, onderweg maakt u een stop bij een peper- en cacaoplantage. In Serian bezoekt u de kleurrijke markt. U rijdt verder tot u bij de rivier de Lemanak aankomt. U gaat aan boord van een gemotoriseerde kano en maakt een schitterende boottocht over de rivier naar het Longhouse (stamhuis, in commune-vorm) van de Iban, waar u vannacht verblijft. U staat oog in oog met de voormalige koppensnellers. De mannen zijn schitterend getatoeëerd en de vrouwen dragen veelal kleurige jurken met kraaltjes en muntjes. U brengt een kort bezoek aan de hoofdman van de Iban hier, daarna mag u de tuin bezoeken, waar men peper verbouwt. U krijgt uitleg over het tropisch regenwoud rondom. ’s Avonds een diner in traditionele Iban-stijl, zittend op een matje. Na het diner wordt een traditionele dans opgevoerd.

 

Overnachting in een Longhouse in een Iban-dorp in Batang Ai.

Inclusief ontbijt, lunch en diner, transfer, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 4 Batang Ai

iban-manmetnet(8) Ibanfamilie-bevolking(8) DSC08393(8)

Na het ontbijt ziet u een demonstratie pijpblazen (en probeert u het zelf eens). Daarna maakt u een wandeling door de prachtige natuur, de lokale gids geeft uitleg over onder andere geneeskrachtige planten. Bij een strandje aan de oever van de Lemanak-rivier gaat u picknicken. Er wordt een vuurtje gemaakt en de gerechten worden in bamboe gekookt. Dit is toch echt genieten, zo aan het water, temidden van de woudreuzen. Hierna vaart u per gemotoriseerde kano naar het stuwmeer waaraan het mooie Aiman Batang Ai Resort gelegen is.

 

Overnachting in Batang Ai.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 5 Batang Ai - Kuching

Terug via dezelfde route naar Kuching. Onderweg lunch. U wordt naar uw hotel in Kuching gebracht.

 

Overnachting in Kuching.

Inclusief ontbijt, lunch, boottocht, transfer, Engelssprekende gids en entreegelden

Kuching, Kajakken door de jungle
Kuching

Kuching, Kajakken door de jungle

Het is heel bijzonder om vanuit uw kajak omringd te worden door de jungle en karststenen bergen rondom de...

Kuching, Fietsen en proeven
Kuching

Kuching, Fietsen en proeven

Vandaag verkent u Kuching per fiets en leert u het authentieke Sarawak kennen! Een erg leuke excursie. Om de...

Kuching, Bumbu kookworkshop
Kuching

Kuching, Bumbu kookworkshop

De deelstaat Sarawak is bekend vanwege de vele bevolkingsgroepen die hier leven. Chinezen, Maleiers en vele...

Dag 6 Kuching - Mulu National Park

Maleisië-MaleisischBorneo-Sarawak-MuluNP-hangbrug2_1 Maleisië-MaleisischBorneo-Sarawak-MuluNP-gekleurde bootjes(8)

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Kuching gebracht, u vliegt naar Mulu.

 

Bij aankomst op de kleine luchthaven van Mulu wordt u opgewacht door een Engelssprekende gids. Het avontuur begint al zodra u de bus of tuktuk in stapt voor uw 10 minuten durende transfer naar de accommodatie. Na het inchecken heeft u even de tijd om zich op te frissen. Halverwege de middag gaat u samen met uw gids op pad in het Mulu National Park, bekend om zijn vele grotten. Het park heeft een oppervlakte van 52.866 hectare en is daarmee het grootste nationaloe park van Sarawak. Van de vijf indrukwekkende 'showcaves' zult u er maar liefst vier bezoeken. Alle grotten zijn voorzien van trappen, paden, plankieren en gedimde verlichting zodat ze gemakkelijk te verkennen zijn. Vandaag bezoekt u de eerste twee, de naast elkaar gelegen Lang- en Deer cave. Een vrij vlakke route welke grotendeels over een hotel wandelpad voert u dwars door het regenwoud naar de twee grotten. Onderweg ziet u kleurrijke vlinders, bijzondere insecten, planten en verschillende stroompjes. Eerst de Lang Cave, in deze vrij kleine, dim verlichte grot ziet u een enorme hoeveelheid stalgmieten en stalactieten. Daarna door naar de Deer Cave. Vroeger kwamen hier herten om te drinken, nu zou deze grot beter Bat Cave genoemd kunnen worden. Miljoenen vleermuizen hangen hoog aan het plafond van deze immens grote grot. De entree is zelfs de één na grootste ter wereld! Het hoogtepunt bevindt zich echter buiten de grot. Bijna iedere avond, ongeveer rond 18:00 uur, vliegen de vleermuizen in grote groepen uit op zoek naar insecten. Vanaf de speciaal aangelegde uitkijkplaats is het zicht op deze uittocht spectaculair. Bij regenachtig weer blijven de vleermuizen overigens veelal wel in de grot. U wandelt weer terug naar de entree van het National Park.

 

Overnachting in Mulu National Park.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 7 Mulu National Park

Bij de steiger stapt u in een traditionele longboot; een leuke start van deze excursie! U vaart over de Melinau rivier door weelderig groene jungle, en langs kleurrijke dorpjes, naar een Penan dorp (de Penan zijn de oorspronkelijke bewoners van dit gebied). Hier stopt u even kort om het dorp te bekijken en desgewenst wat handwerk aan te schaffen. Vervolgens vaart u nog zo’n 10 minuten verder naar de naast elkaar gelegen Wind- en Clearwater Cave. Via plankieren klimt u omhoog naar de Wind Cave. De naam heeft deze grot te danken aan de versmallingen in de grot waar u een heerlijk briesje zult voelen. Indrukwekkend is de Kings Chamber, een grote ruimte in de grot waar veel columns (stalagmieten en stalactieten aan elkaar gegroeid) te zien zijn. Vanuit de Wind Cave voert een 400 meter lang plankieren pad dat aan de rotswand is bevestigd, langs de rivier naar de Clearwater Cave; vernoemd naar de enorm lange ondergrondse rivier die door deze grot stroomt. Een steile trap leidt naar de prachtig begroeide ingang van deze grot. De Clearwater Cave is enorm groot en indrukwekkend. Door de weerkaatsing klinkt het stromen van de rivier alsof er een enorme waterval in de buurt is. Een wandelroute met veel trappen loopt in een lus door deze grot. Waar de rivier de grot verlaat is gelegenheid om te zwemmen in het heerlijk koele en glasheldere water (kleedruimte is aanwezig). Na de picknicklunch bij deze zwemplaats vaart u weer terug.

 

Overnachting in Mulu National Park.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, boottochten, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 8 Mulu National Park

Deze dag is ter vrije besteding. Enkele tips: Heeft u nog niet genoeg van de grotten? Er is nog een vijfde grot die u deze middag kunt bezoeken: de Lagang Cave (ook Fast Lane genoemd). Geen hoogtevrees? Dan is de Canopy Skywalk erg leuk om te doen. Een serie hangbruggen hoog in de bomen geeft u goed zicht op vele vogels en ander wild dat zich net als u hoog in de bomen bevindt. Beide tours worden in kleine groepjes uitgevoerd, en zijn daarom snel volgeboekt. Het is dan ook aan te raden op uw dag van aankomst al de extra excursie van uw keuze te boeken (de kosten zijn voor uw eigen rekening). In uw resort vindt u meer informatie hierover.

 

Overnachting in Mulu National Park.

Inclusief ontbijt

Dag 9 Mulu National Park - Miri - Kuala Lumpur

U wordt na het ontbijt naar de luchthaven van Mulu gebracht en vliegt via Miri naar Kuala Lumpur.

Bij aankomst in Kuala Lumpur wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Kuala Lumpur:
De skyline van de hoofdstad Kuala Lumpur wordt gedomineerd door de bekende Petronas Twin Towers, de KL Menara Tower, glinsterende minaretten, kleurrijke hindoetempels en koloniale bouwwerken. Er zijn luxe winkelcentra en stoffige marktjes. Van het ene uiterste in het andere. Erg leuk is Chinatown; daar moet u echt heen. Erg gezellig en lekker eten. Het park in het centrum van Kuala Lumpur (KLCC) is eveneens de moeite waard.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt, lunch, transfers, boottocht, binnenlandse vluchten, Engelssprekende gids en entreegelden

Dag 10 Kuala Lumpur

DSC_4099(8) Maleisië-West-Maleisië-Kuala Lumpur-TwinTowers by night(8) KualaLumpur-hindoetempel-detail(8)

Deze dag is ter vrije besteding. Wilt u een excursie in Kuala Lumpur boeken? Kijkt u hieronder eens bij onze aanraders. Van fietsen tot een culinaire wandeltocht. Er zijn ontzettend veel leuke manieren om deze dag in te vullen.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt 

Kuala Lumpur, Culinaire wandeltocht
Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, Culinaire wandeltocht

Proef het echte Maleisië! Eet zoals de lokale bevolking dat doet en proef heerlijke Indische, Chinese en...

Dag 11 Kuala Lumpur - Kota Bharu - Pulau Perhentian

Maleisie-WestMaleisie-PulauPerhentian-jungle maleisie-Perhentian-island-maninboot

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht (transfer). U vliegt naar de plaats Kota Bharu. Bij aankomst wordt u opgewacht en in ongeveer 1 ½ uur naar Kuala Besut gebracht (transfer). Hiervandaan vertrekt de ferry naar Pulau Perhentian. U vaart met een speedboot naar het eiland, de overtocht duurt ongeveer drie kwartier.

 

Overnachting op Pulau Perhentian

Inclusief ontbijt, transfers, boottocht en binnenlandse vlucht 

Dag 12 t/m 14 Pulau Perhentian

PulauPerhentian-koralbaybeach(13)

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Geniet van de rust op het strand. 

 

Overnachtingen op Pulau Perhentian.

Inclusief ontbijten

Dag 15 Vertrek Pulau Perhentian

De laatste dag van uw reis kunt u gebruiken om nog even lekker aan het strand te liggen en u voor te bereiden op de terugreis naar Amsterdam. In de loop van de middag gaat u naar de pier en vaart u terug naar het vasteland. De overtocht naar Kuala Besut duurt ongeveer drie kwartier. Bij aankomst wordt u opgewacht en in ongeveer 1 ½ uur rijden naar de luchthaven van Kota Bharu gebracht).

 

Inclusief ontbijt, boottocht en transfer 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen