1 Speciaal voor de Belgische bezoekers, klikhiervoor meer informatie
terug naar het overzicht

Rondreis Hoogtepunten West-Maleisië en Bali

Hoeveel culturen kunt u in één reis zien? Vele, als u West–Maleisië en Bali combineert! U begint in de wereldstad Kuala Lumpur, waar wolkenkrabbers hoog oprijzen. Dan wordt het tijd voor natuur: heuvels met theeplantages in de Cameron Highlands en jungle in Taman Negara. In Melaka ziet u vervolgens een glimp van het oude Maleisië. Van Maleisië vliegt u naar Indonesië. Op het godeneiland Bali ziet u kunstenaars aan het werk in Ubud en u wandelt door de rijstvelden in Sidemen. Hindoeïstische tempels, meren en vergezichten maken uw Bali rondreis compleet.

Wat maakt deze reis bijzonder
Wolkenkrabbers in Kuala Lumpur
Rijstvelden in Sidemen
Eeuwenoude jungle Taman Negara
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
Prijsindicatie vanaf € 2200,- per persoon
Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten West-Maleisië en Bali

West-Maleisië

Dag 1     Aankomst Kuala Lumpur

Dag 2     Kuala Lumpur

Dag 3     Cameron Highlands

Dag 4     Cameron Highlands

Dag 5     Taman Negara

Dag 6     Taman Negara

Dag 7     Melaka

Dag 8     Melaka

Bali
Dag 9     Ubud

Dag 10   Ubud

Dag 11   Ubud

Dag 12   Munduk

Dag 13   Munduk

Dag 14   Sidemen

Dag 15   Sidemen

Dag 16   Sanur

Dag 17   Sanur

Dag 18   Sanur

Dag 19   Sanur

Dag 20   Vertrek  Sanur

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Kuala Lumpur

Maleisie-Kuala-Lumpur-Chinatown-1 Maleisie-KualaLumpur-tempelvoorskyscrapers_2 Kuala-Lumpur-Petalingstreet5

Welkom in Kuala Lumpur. De skyline van de hoofdstad Kuala Lumpur wordt gedomineerd door de bekende Petronas Twin Towers, de KL Menara Tower, glinsterende minaretten, kleurrijke hindoetempels en koloniale bouwwerken. Er zijn luxe winkelcentra en stoffige marktjes. Erg leuk is Chinatown; u kunt hier erg gezellig en lekker eten. Het park in het centrum van Kuala Lumpur is eveneens de moeite waard. Naast de ronddraaiende KL Menara Tower ligt het Bukit Nanas Forest Reserve; een klein stukje jungle middenin de stad met een canopy-walk (hangbruggen hoog tussen de boomtoppen). Een gemakkelijke manier om veel van de stad te zien is met de Hop-on-Hop-off bus. Deze bus rijdt langs vrijwel alle bezienswaardigheden van de stad, zoals het paleis, Chinatown, de prachtige vogeltuin en de Engels-historische gebouwen. U kunt op vaste plekken op- en afstappen. We raden aan om dit eerst te doen, dan heeft u een goede eerste indruk van de stad.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief transfer

Dag 2 Kuala Lumpur

Deze dag is ter vrije besteding. Wandel door de straten of boek een leuke excursie. Wij hebben alvast twee aanraders voor u op een rij gezet.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief transfer

Dag 3 Kuala Lumpur - Cameron Highlands

Cameronhighlands122 Cameronhighlands-theeplukkerinveld10

We verlaten de stad en gaan naar de indrukwekkende theeplantages van Cameron Highlands. Het klimaat in de Cameron Highlands is zeer gunstig voor het verbouwen van thee, groente en fruit. Het gebied wordt ook wel "Malaysia's Green Bowl" genoemd. Vooral het uitzicht op de golvende groene theevelden is adembenemend mooi. Minder mooi zijn de kassen waarin vaak aardbeien en tomaten gekweekt worden de zogenaamde “plastic jungle”. Deze kassen zijn namelijk overdekt met doorschijnend plastic. Maar ook dit hoort bij de Cameron Highlands.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 Cameron Highlands

Vandaag gaat u de Cameron Highlands verder ontdekken met uw huurauto. U rijdt door de prachtige heuvels die groen bebost zijn of bedekt zijn met theeplantages. Een bezoek aan een theeplantage, waar u het proces mee kunt maken, hoe de thee behandeld wordt, is zeker een aanrader. De BOH theeplantage is de grootste en meest indrukwekkende theeplantage van de Cameron Highlands. Andere bezienswaardigheden zijn o.a. de ‘Butterfly Farm’ met een vlindertuin en een apart gedeelte waar verschillende dieren uit de Maleise jungle te bewonderen zijn of de ‘Honey Bee Farm’. Ook is het leuk om even een markt te bezoeken die u onderweg vast tegen zult tegenkomen. Hier worden met name de producten verkocht die in de Cameron Highlands worden gekweekt.

 

Overnachting in de Cameron Highlands.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 5 Cameron Highlands – Taman Negara

maleisie-tamannegara-hangbrug2 maleisie-West-Maleisie-tamannegara-boot3 Maleisie-TamanNegara-jungle_2

Op naar de jungle van Taman Negara. Taman Negara is één van de oudste regenwouden ter wereld; naar schatting zelfs 130 miljoen jaar oud. Dit prachtige groene regenwoud is relatief makkelijk bereikbaar vanaf Kuala Lumpur, vandaar dat dit gebied erg populair is bij natuurliefhebbers. U zult hier vele kleurrijke vogels, bijzondere insecten en kleine zoogdieren zien. U overnacht in het dorpje Kuala Tahan. In Kuala Tahan, vindt u naast het Mutiara Resort, nog enkele eenvoudige hotelletjes en diverse kleine eettentjes.

 

Overnachting in Taman Negara.

Inclusief ontbijt en autohuur

Dag 6 Taman Negara

Deze ochtend kunt u bijvoorbeeld samen met een lokale gids een wandeling naar Teresik Hill maken, vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft. Daarna bijvoorbeeld naar de canopywalk (hoge loopbruggen tussen de boomtoppen, maar liefst 40 à 50 meter boven de grond gebouwd en zo’n 450 meter lang). Het is één van de grootste en meest spectaculaire canopywalk ter wereld. Vanuit uw accommodatie kunt u een pad volgen (staat aangegeven) naar de loopbruggen. U kunt dus ook gewoon ter plekke entree betalen, dit is stuk goedkoper dan een excursie met gids. Een aanrader voor deze middag: een boottocht naar de watervallen van Lata Berkoh. Er is bij de watervallen een poel waar u heerlijk kunt zwemmen. U kunt in Taman Negara trektochten maken van een paar uur tot een hele dag. En natuurlijk zijn er nog meer excursies die u kunt maken. U beslist dit zelf ter plaatse.

 

Overnachting in Taman Negara.

Inclusief ontbijt 

Dag 7 Taman Negara - Melaka

Maleisie-Melaka-Fietsen-1 Maleisie-Melaka-Kerk-1

Er wacht nog een mooie boottocht van ongeveer 2 uur op u naar Kuala Tembeling. Een mooi afscheid van de jungle. Vanaf hier wordt u naar Melaka gebracht.

 

Vanaf het centrum van Melaka wandelt u zo naar de restanten van het Portugese fort A'Famosa. Als u deze heuvel oploopt, komt u bij de St. Pauls Church. U heeft vanaf deze plek een mooi overzicht over de stad. In het centrum staan ook nog een kleine windmolen en het "Stadhuys"; overblijfselen van de Nederlandse overheersing. U kunt Melaka ook prima per fiets verkennen, op vrijwel iedere straathoek worden fietsen verhuurd voor een paar Ringgit. Een boottochtje over de rivier, die uitmondt in zee, is een leuke manier om te zien hoe men in Melaka leeft. Zo'n boottochtje boekt u ter plaatse bij een van de vele kantoortjes aan de rivier. Ook de Chinese cultuur is duidelijk aanwezig in de stad; in Chinatown kunt u heerlijk rondstruinen door de kleurrijke straten en eten bij de vele kleine eettentjes. In het weekend is hier een hele leuke avondmarkt. 

 

Overnachting in Melaka.

Inclusief ontbijt

 

Dag 8 Melaka

Deze dag is ter vrije besteding. Waarom maakt u niet een mooie fietstocht. Het is een bijzondere en leuke manier om de omgeving van Melaka te verkennen.

 

Overnachting in Melaka.

Inclusief ontbijt

Fietsen nabij Melaka
Melaka

Fietsen nabij Melaka

Een bijzondere en leuke manier om de omgeving van Melaka te verkennen is per fiets! Tijdens deze 3 uur durende...

Dag 9 Melaka - Kuala Lumpur - Denpasar - Ubud

Bali-Ubud-beeld_1_407754 Indonesie-Bali-Ubud8 Indonesie-Bali-Ubud-offeren

U wordt naar de luchthaven van Kuala Lumpur gebracht. Vanaf hier vliegt u naar Bali. U verblijft in het kunstenaarsplaatsje Ubud. Wandelend door Ubud komt u langs talrijke galeries en winkels boordevol schilderijen, tekeningen, beelden en houtsnijwerk. En elke dag van de week is er wel ergens een tempelfestival of viering met Balinese dans en muziek. Echter, toeristen weten Ubud niet alleen vanwege de kunst te vinden. Omdat Ubud centraal gelegen is op Bali, tussen bergen met rijstterrassen en rivieren, is het een goede uitvalsbasis voor dagtochten. Ook het enorme aanbod aan restaurants, spa’s, winkels en accommodaties draagt bij aan de populariteit van Ubud.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, transfer, vlucht

Dag 10 Ubud

Houdt u van actie? Ga dan raften op een snelstromende rivier of mountainbiken in de bergen. U peddelt of trapt door gebieden die per auto niet te bereiken zijn. Een adrenalineshot gegarandeerd! Iets minder heftig kan ook. Trek uw wandelschoenen aan of ga fietsen (op een gewone fiets) over de vrij vlakke paden langs de sawa’s in de omgeving van Ubud. Erg leuk, al is het wel wat toeristisch, vonden wij Monkey Forest. In dit apenbos in Ubud leven drie groepen langstaartapen. Dus u ziet hier gegarandeerd apen van dichtbij. De apen zijn gewend aan mensen, en erg brutaal. Pas dus goed op uw spullen, alles wat glanst grijpen ze. Het echte Balinese leven ervaren? Ga dan op verkenning met een enthousiaste Balinees in en rondom Ubud. Loop een dagje mee op een boerderij of volg een kookworkshop. En dan niet in een kookstudio, maar in huis van de local die u begeleid. U leert zo zelf de meest heerlijke gerechten te bereiden. En daarna volgt natuurlijk het proeven van de gerechten.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Dag 11 Ubud

Indonesie-Bali-Ubud-kunstenaaropmarkt Raften op de rivier in Ubud, Bali

Deze dag is ter vrije besteding. Een aanrader om te wandelen of fietsen door de rijstvelden.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Ubud: Fietstocht
Bali

Ubud: Fietstocht

In Ubud kunt u een prachtige fietstocht door de sawa’s maken. U kunt ter plaatse in Ubud fietsen huren en de...

Ubud: Kookcursus
Bali

Ubud: Kookcursus

Bijzonder is het volgen van een kookcursus in een traditioneel Balinees dorp bij Ubud. U wordt opgehaald van...

Dag 12 Ubud - Munduk

U heeft de beschikking over een minibus met chauffeur. Op deze manier maakt u op een heel goede en prettige wijze kennis met het mooie Bali.

 

Er staat een imponerende tocht via een mooie en stille route. Onderweg komt u langs de schitterende rijstvelden van Blimbing; zo’n 15 km lang rijgen de rijstvelden zich aaneen. Verder noordwaarts via Sanda en Pupuan naar Mayong. Bij het uitzichtpunt hier ontvouwen zich panoramische rijstvelden van links naar rechts.

 

Informatie Munduk:

Hooggelegen in de bergen, boven de tweelingmeren Tamblingan en Bayun, ligt Munduk. Het is hier iets koeler dan in de lager gelegen gebieden, waardoor koffie, cacao, kruidnagel en tabak weelderig groeien. Een groen landschap met oerbossen en plantages. De rode kerststerren en blauwe hortensia’s die hier gekweekt worden geven het landschap kleur. Te voet verkent u dit rustige gebied. Grote kans dat u geen andere toerist tegenkomt.

 

Overnachting In Munduk.

Inclusief ontbijt en auto/minibusje met chauffeur

Dag 13 Munduk

Bali-Munduk-Schommelen_1_359655

Maak vandaag een wandeling de berghelling af naar één van de tweelingmeren. U wandelt op rustig tempel door tropisch regenwoud en kleine koffieplantages. Neem een lunchpakketje mee, zodat u aan de rand van het meer kunt picknicken. Nog energie over? Wandel verder door het tropisch regenwoud langs het meer of ga met een houten kano het Tamblingan meer op. Vraag het hotel om begeleiding voor uw wandeltocht. Uw eigen chauffeur wacht beneden op u, om u terug omhoog te brengen.

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief ontbijt en auto/minibusje met chauffeur

Dag 14 Munduk - Sidemen

Via het Bayunmeer, de Gitgit-waterval en de moedertempel: Besakih reist u af naar Sidemen. In Sidemen waant u zich in het oude Bali. Rijstterrassen lijken tegen de berghellingen geplakt en lopen door in valleien die doorkruist worden door snelstromende bergriviertjes. De heilige berg Gunung Agung torent boven alles uit. Volgens Balinezen is deze berg de ‘navel van de wereld’. Ze slapen met het hoofd richting de Agung. In het dunbevolkte Sidemen heerst rust, het is er puur. Er komen weinig toeristen, de mensen zijn gastvrij en u heeft de kans unieke festivals mee te maken.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt en auto/minibusje met chauffeur

Dag 15 Sidemen

Indonesie-Bali-Akindface@TanahLot indonesie-bali-sidemen-rijstterrassen1

Sidemen is centraal gelegen in oost-Bali, en daardoor een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Bezoek de moedertempel Besakih, gebouwd tegen de helling van de Gunung Agung. Het is het oudste, grootste en indrukwekkendste tempelcomplex op Bali. De kans is groot dat er een offerfeest is ter ere van een van de vele goden die hier vertegenwoordigd zijn. In het ommuurde dorp Tenganan leven de Bali Aga (oorspronkelijke Balinezen). In dit autovrije dorp lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. U bent al vlakbij vijvercomplex Tirtagangga; aangelegd op de plaats van een heilige bron. Het is het vroegere weekendverblijf van de raja. De tuin met waterbassins, fonteinen, bizarre beelden en figuurtjes is nu toegankelijk voor publiek. Neem uw badkleding mee voor een verfrissende duik in de koele poelen.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt en auto/minibusje met chauffeur

Dag 16 Sidemen - Sanur

U rijdt in ongeveer 4 uur van Sidemen naar Sanur. Snel de koffers op de kamer en dan met de voetjes in het zand uitkijken over het brede strand en de kleurrijke vissersbootjes. Op het strand van Sanur heeft u alle ruimte. Voor de resorts staan strandbedjes, en verder deelt u het strand met kleurrijke vissersbootjes en locals die vaak 's ochtends vroeg of einde van de middag verfrissing zoeken in zee. De zeebodem loopt heel geleidelijk af, en er zijn geen hoge golven. Hoewel Sanur een ruime keuze heeft uit toeristische restaurants, bars en souvenirwinkels, heeft het plaatsje toch het Balinese karakter behouden. Op het strand zijn eenvoudige restaurantjes waar u op een plastic stoeltje met de voetjes in het zand een echt Balinese maaltijd kunt eten. De locals doen hun inkopen op de markt (pasar). Wij vinden het erg leuk om over de markt te struinen om zo het lokale leven van dichtbij te zien.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt en auto/minibusje met chauffeur

Dag 17 Sanur

indonesie-bali-tanah-lot-tempel2 Indonesie-Bali-Sanur-vrouw Bali-bootjes-strand-VanVerre

U kunt deze dagen genieten van zon, zee, strand. Mocht u toch nog wat willen zien, dan kunt u een excursie maken. Zo kunt u een bezoek brengen aan de tempel Tanah Lot. Bezoek deze tempel, die op een rots in zee is gelegen, voor zonsondergang. U kunt dan mooie foto’s van de ondergaande zon nemen.

Een ander leuk uitstapje aan het einde van de middag is naar de Uluwatu tempel, die op de zuidwestpunt van Bali is gelegen. Er zijn veel brutale aapjes rondom de tempel en de zonsondergang is hier prachtig. Net na zonsondergang wordt de Kecakdans (apendans) opgevoerd bij de tempel.

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 18 & 19 Sanur

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Als u wilt gaan shoppen dan is Kuta de plaats bij uitstek. U kunt de grote winkelcentra bezoeken waar vele bekende merken zich gevestigd hebben. Maar u kunt ook gewoon door de straatjes struinen, u komt dan veel verschillende soorten winkeltjes tegen, van souvenirtjes tot audio en kleding. Bent u even uitgekeken, gaat u dan even wat drinken of een hapje eten in een van de vele restaurantjes.

BaliHai organiseert een leuke dagtocht naar Nusa Lembongan. Per grote catamaran (ook gedeeltelijk onder zeil) vaart u in ongeveer 1,5 a 2 uur naar Nusa Lembongan. Ter plaatse kunt u kiezen wat u wilt doen, zoals een eilandtocht, een boottocht mangrovebos plus fietstochtje, vaartochtje per glasbodemboot of snorkelen. U heeft de keus uit 4 mogelijkheden. U gaat overigens van boord, u verblijft in een soort restaurant bij het strand. Of ga duiken.

Overnachtingen in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 20 Vertrek Sanur

U wordt bij uw hotel in Sanur opgehaald en naar de luchthaven gebracht (transfer).

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen